![]() |
Miljane pogledao sam taj sempl u Awave-u. Na njemu su LOOP-ovi iskljuceni. Moras ih ukljuciti (enable) u Awave-u i ici na opciju FIND da nadjes odgovarajuci dio sempla koji je pogodan za LOOP. Ja sam probao samo prvi sempl i poslije toga loop normalno radi.
Evo probao sam sad sve obraditi i ubaciti u sint ali opet se desava isto. Neznam do cega je :/ |
Kako se slazu Wav fajlovi u kurzweilu,moze li neko da opise tacan postupak? Hteo bih da slozim recimo harmoniku od 10 wav fajlova i normalno sviran na njoj,ili recimo jednu dx organicu od 2 tona,kako da ''razvucem''preko cele klavijature? moguce to?? I jel ima neko resenja za onaj moj problem? :(
|
Uvedi samplove redom u Kurzweil, a onda idi u Keymap Editor gdje imas sve parametre koji ti trebaju. Tu odabiraj jedan po jedan sampl i editiraj parametrima: Keyrange kojim odredjujes odakle dokle se prostire jedan sampl, zatim Velocity Range kojim odredjujes dinamicki opseg sampla, Corse Tune kojim ztansponujes sample u razmacima od po pola tona, Fine Tune kojim stimujes sample za +/-50centi (1/4) tona, Volume Adjust kojim kontrolises level sampla.
Koji problem bi kod tebe sa Kurzweilom ? |
Ali kako da uvedem,gde je ta opcija? ako bi mogao neko detaljno da napise od vas sto ima kurzweil.
Hvala Tranzit. Moj problem je taj sto se cuje ono pucketanje,postavio sam jos jedan demo mog problema u ovoj temi http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2wyh7gxfl |
Drage kolege, izvinite sto se tek sad javljam ali imao sam nekih obaveza tako da nisam uspjevao da redovno pratim temu.
Kada iskljucim loop onda dobijem, kao sto tranzit rece one shoot, ali sa takvim semplom nije moguce svirati. Klavijatura je ispred mene i upravo sam probao funkciju ignore relase i stanje je ok, ali loop pocinje od starta sempla, tako da je potrebno odrediti loop u Awave-u. Sada cu to da pokusam pa javljam rezultat. Dodao bih da sam relase u AMPENV postavio na 0 |
Samo ti uradi onako kako sam ti savjetovao sa tim Ignore Release, bice to uredu, medjutim i dalje me iritira sto koristis Loop na takvom jednom instrumentu. Najvjerovatnije su samplovi prilicno kratki pa si primoran na to. Ako je to slucaj, onda radije nabavi pristojne samplove jer Saz je One Shot instrument, kao i gitara ili bouzouki, njega je jednostavno steta loop-ovati.
|
Upravo zbog toga sto si rekao, kratak je sempl, a u mojoj kolekciji semplova nemam neki drugi saz sempl... Nisam uspio da podesim loop uopste, Awave prepozna samo nekoliko semplova i njima pronadje loop, dok ostale ignorise :?
A u pravu si bio za Ignore Relase, i hvala na tome :) |
Citat:
Pogledaj ovdje: http://yu-midi.org/forum/showthread....#axzz2yCY6pzmp |
Nov sam u svemu ovome pa bih zmolio za pomoc ako moze. Kupio sam Kurzweil PC3K6. Odlican instrument. Lepo uradjen I lepih boja zvuka. Interesuje me kako da podelim klavijaturu, na primer levom rukom da sviram klavir a desnom neki dugi instrument? Hvala.
|
Zanima me jel postoji neki editor za K2661 da mogu da na racunaru sredjujem boje,efekte i ostalo? :) i zanima me kako da recimo od dva Wav fajla napravim kompletan multisempl u klavijaturi. Moze li pomoc baltik? :)
|
Postoji program, zove se VASTprogramer (VP), radi na bilo kojoj platformi koji koristi Java-u. Šaljem ti link na PP.
http://www.tangentcats.com/images/Program.JPG |
Jel zna neko kako da slozim jedan multisempl od recimo 5 Wav fajlova,da odradim loop i ostalo,jeli radio to neko? hvala unapred.
|
Opet ja :)
Da li zna neko na koji nacin moze da se ukloni dinamika sa pojedinih boja? |
Pozdrav,
Možeš da ukloniš dinamiku, ali u Setup modu, za Program mode nisam siguran. Pogledaću sutra kod mene na sintu pa ću ti javiti. No, evo ga postupak za Setup mod: Izabereš setup, klikneš na EDIT i ideš na stranicu KEYVEL i tu namestiš sledeće: VelScale: 0% VelOffset: 127 I to je to :) |
E super, hvala puno :)
|
Nema na čemu :)
Evo još par korisnih stvarčica: VIEW MODE Kako da se podesi da naziv preseta bude veliki i preko celog ekrana http://kurzweil.com/content/misc/kb_...Mode-Large.gif Pritisnite MASTER, zatim namestite Display: Large http://kurzweil.com/content/misc/kb_...Mode-Large.gif SAFE MODE Safe mode isključuje funkciju tastera ispod ekrana. Ovo može da bude korisno u nekim situacijama, da slučajno ne pritisnete neki taster, npr Transpose. http://kurzweil.com/content/misc/kb_...ode-SafeOn.gif Pritisnite MASTER dugme, i podesite SafeMode: On http://kurzweil.com/content/misc/kb_...ode-SafeOn.gif |
A postoji li mogucnost da se neki sempl dodjeli na funkcijski switch ili na neki od 8 switch dugmica, npr, kada pritisnem dugmic da se povuce bass-slajd (konkretno sto meni treba)?
Unaprijed hvala. |
Postoji, to se radi na KeyNum i KeyVel stranici. Evo ti video sa YT, tu imaš objašnjeno kako se namešta zvuk na regler, ribon i na switch :) Princip je isti za bilo koji switch, kao i footswitch, što bi tebi bila možda još bolja opcija za bas slajd.
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/u_-gmI1gvNQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
E hvala puno kolega :)
|
Kako se podesava dinamika u ovom slucaju:
Hocu da kreiram u PROGRAMU jedan BAS (Precision) ali tako da u njemu imam 3 KEYMAP-a. U jednom ce biti osnovni (precision) bas, i on ce mi se stalno cuti izuzev kada odsviram SLIDE. U drugom ce biti SLAP i treba da se cuje samo kad opalim jace po dirkama.U trecem ce biti SLIDE koji ce se cuti (on sam) kada skroz lagano dotaknem dirku. |
Pozdrav, nisam 100% sad siguran, ali mislim da se to podešava na LAYER stranici u program modu, naravno, opcije LoVel i HiVel. Tamo možeš da podesiš za svaki layer, kad hoćeš da se čuje, kad udariš jače ili kad udariš slabije dirku. Mislim da se tu namešta, probaj, pa ako ne ide, pogledaću kod mene na sintu šta i kako :)
|
Svaka cast kolega. Evo sad sam tek sjeo da provjerim. To je to. Ovaj sint stvarno zasluzuje paznje.Ne mislim samo na ovu opciju vec na sve a pogotovo na beskrajno polje filtera i efekata koje je nemoguce sve pregledati i iskoristiti. Ostavio sam thx ;)
|
Kolege, da li neko zna sledece:
Kada zelim da ucitam boju iz nekog drugog seta, da li mogu da ucitam samo setup ali da on ne povuce za sobom i program? Desava mi se da mi duplira boje Hvala unaprijed |
Nisam blizu sinta, ali mislim da će te pitati nakon sto čekiraš SETUP,kliknes da izvrsi LOAD, dali zelis da učitaš i sve prateće elemente to SETUP-a.
|
Aha, to je ovo Load Append object :)
Hvala :) |
Zna li neko kako na Pc3k6 u Program Modu postaviti da slajderom kontrolisemo Volume jednog Layer-a?
|
Pozdrav :) Ajd probaj ovo:
Izaberi Program koji želiš, stisni EDIT, izaberi layer koji hoćeš da edituješ i idi na stranicu DSPMOD. Na toj stranici selektuj LEVEL koji ti je sa leve strane ekrana, poslednja opcija, a zatim prebaci kursor na desnu stranu ekrana i namesti Src2: ON, zatim DptCtl: Data(stisni broj 6 i enter, to ti je slajder A. Ispod svakog slajdera ti piše broj njegove midi kontrole i u zavisnosti koji ti slajder treba, taj broj unosiš na DptCtl). Dalje, imaš MinDepth, tu podešavaš koja će ti biti jačina kad ti je slajder spušten dole, i imaš MaxDepth, tu podešavaš koja će ti biti jačina kada je slajder podignut gore. Trebalo bi da je to to, ako šta zapne ili ako sam bio bio konfuzan, viči! :D Pozdrav |
To je upravo to i sve je jasno! Hvala najlepse!!!
Vezano za ovo, da li je moguce uopste ovo podesiti preko PC Sound Editora jer ove kontrole nisam nasao... ili bar nisu pod ovim imenima! |
Iskreno, ne znam, jer ne koristim baš nešto SoundTower, navikao sam na klavijaturi da radim sve to :) Ali pogledaću pa mogu javiti kad i ako skontam da li je moguće
Dodato: @Akordeonista Postoji ta opcija i na editoru, i pod tim je imenom: U SoundToweru nađi zvuk koji ti treba, klikni na EDIT. Ispod kontrola imaš poređane Layere, klikni na layer koji hoćeš da edituješ i onda ti se otvara novi prozor. U tom novom prozoru, ispod klavijature (skontaćeš je) ti se nalazi opcija DSP Controls, i kada klikneš na nju u donjem levom uglu ti se nalaze opcije koje ti trebaju. Nađi kolonu LEVEL i to ti je to, posle ti je isti postupak kao na klavijaturi :) Javi da li si uspeo Pozdrav |
Pozdrav, ja koliko znam, ne moze da ostane isto podesavanje za dva setapa. Nisam siguran, ali cini mi se da je tako. Sto se tice QA banki, trebalo bi da ti cuva bez obzira na gasenje klavijature. Ne znam sad napamet postupak, da ne lupam, veceras kad stignem kuci mogu pogledati kod mene na sintu pa da ti javim sta i kako :)
|
Pogledao sam kod mene na sintu i evo postupak kako ja nameštam QA banke i sve mi ostane sačuvano i posle gašenja. Dakle, otvori QA Bank, i idi na 99 (Basic QA Bank), to ti je prazna banka. Selektuješ prvo prazno (NONE) mesto ili koje ti već treba, i stisneš EDIT. Nakon toga, otvara ti se lista boja. Tu možeš da menjaš da li hoćeš PROGRAME ili SETUPE (opcija TYPE). Izabereš koji ti zvuk treba, pritisneš SAVE, i izabereš ime i poziciju za tu QA banku. I to je to. Ja sam malopre probao i kod mene ostaju te banke i posle gašenja sinta. Probaj pa javi da li je to to :)
|
Aaaa, ok, izvini, sad sam tek skontao na sta mislis... Ajd, probacu da namestim pa se javljam
|
Citat:
|
@Akordeonista
Znam, i meni je bilo cudno kad sam se prvi put susreo sa K2000, moj prvi Kurzweil. Ali kad malo udjes u fazon, nije problem :) Ako sto mogu da pomognem, vici! @radisadv1205 Nisam uspeo da provalim ovo sa QA bankom... Izgleda da ne moze... Gledao sam i u Manualu, ne pise nista... Ajd pitacu jos neke drugare pa cemo da vidimo Dodato: @radisadv1205 Pricao sam sa drugom, vezano za one QA banke. Moze! :D Probaj ovo: Prvo, pritisni MASTER i namesti MasterLock: Off. Napravi QA banke, sacuvaj ih na CATEGORY tastere, zatim pritisni ponovo MASTER pa zatim PROGRAM ili SETUP, cisto da izadjes iz master moda. I to je to! Ja sam probao kod mebe na sintu, radi, ostaje memorisano i posle gasenja! |
@beronjan
Radi :) Hvala ti, puno si mi pomogao! |
Nema na cemu, i meni je trebalo to :) ako sta mogu da pomognem, tu sam!
|
Da li je moguce zakljucati pomocu slajdera ili negde u masteru nivo jacine zvuka zone koja se regulise (pojacava ili smanjuje) slajderima (npr. posebno basa, posebno desne ruke) u setup modu i pri promeni setupa da podeseni nivo bude isti za svaki setup? Konkretno hocu da namestim npr. dva razlicita basa i u zavisnosti od muzickog zanra da koristim jedan ili drugi tako sto cu jedan smanjiti a drugi pojacati i prilikom promena setupa da mi ostane taj koji sam aktivirao i da jacina uvek bude ista za svaki setup. Bilo bi super ako postoji neka opcija za zakljucavanje polozaja slajdera. Nadam se da nisam bio nejasan :) Hvala!
|
Ako sam dobro shvatio, ti bi hteo da na jednom setapu namestiš jačinu tog nekog npr basa, i kad prebaciš na sledeći setap da ti ostane ta jačina koju si namestio na prethodnom?
|
Da, ali ako mi taj bas vise ne bude potreban smanjim ga i pojacam drugi bas koji je na drugoj zoni i dalje radim sa njim a da njegova jacina ostane kako sam podesio tog trenutka. Mislim da bi se to moglo postici zakljucavanjem slajdera ako uopste postoji takva opcija. Mucim se, ali za sada mrka kapa :)
|
Mislim da ne postoji... Piatoji opcija da sacuvas trenutnu poziciju slajdera, ali za taj setap koji editujes, mislim da ne mozes da "preneses" podesavanja na sledeci... A da li ti radi posao da napravis jedan setap sa vise zona pa da ih mutiras i soliras kad ti kona zona treba? Ako si me razumeo sad :D
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:38 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org