![]() |
sa desne strane br8.ili synth.ubacis disketu.format krz,akai,aif,wav.mozda ima jos neki.izaberi na postojeci user da ti bude prazno mesto.jel ako ti je stikliran neki sempl oce i njega da ocita.imas opciju load.pritisni i on te pita sa harda zipa jaza i flopya.naravno ucitavas gde se taj semp nalazi.npr.sa flopija.kad ga nadje izbaci ti ton po ton ili load all.ucitas sve i onda opcija asing i redjas koji ton odakle dokle da svira pomocu tockica.e tu imas i dosta opcija tj mini komp.za sredjivanje semplova...mnogo jak program,provalices ga i sam sta sve tu moze da se uradi.
|
Hvala druze vec sam provalio sam ,nervira me sto mora tako i sto mora da gasim loop uvek itd,samo jos druze mi objasni kako da pravim semplovan bubanj i kako da pakujem ritmove na flash usere?
|
za semplovan bubanj pogledaj postavke fabrickog i tako postavi i ti semplove po tonovima.da se ne bi nesto mesalo kad ga zamenis sa fabrickim bubnjem.za fles memoriju neznam nista.pokusavo sam nesto da provalim pa mi nije islo tako da sam odustao.
|
samo reci gde da udjem da menjam fabricki i kako da stavim semplovan preko
Dodato: I sto mi se desava da zakuje pa moram da je gasim? blokira levu stranu |
pa kad pustis fabricki ritam samo ga zamenis sa semplovanim tj.bubanj,bas.gitara... na one upere gde se nalazi.sacuvas ga o performanse zatim na hard i to je to.a to sto blokira leva strana neznam...jel to kad radi aranzer ili?sta se konkretno desava?
|
ponekad pocne da pisti,druze nisi me razumeo ,kako da uradim bubanj da bude semplovan,znam kako se menja u ritmu ,ali kako da ubacim svoj semplovan? i mozes li mi poslati svoj set ?
|
to sto pisti moguce je da je zbog baterije ako je slaba.dok ne ucitas set.za postavke semplovanog bubnja imas odgovor napisao sam ti pogledaj stranicu.set nemam za poslati.
|
na koje dugme da mu udjem u ta podesavanja?
|
ja bi te zamolio da postavljas malo jasnija pitanja ako hoces da ti pomognem,i da citas ono sto napisem ako te uopste zanima...(koje dugme da pritisnem za ta podesavanja)za koja podesavanja?ako je baterija crkla pa on ne pamti memoriju moraces da je menjas,ona je i meni pravila probleme dok je nisam zamenio.isto blokada,pocne da pisti itd...
|
druze mozes mi objasniti kako da ubacim svoj semplovan bubanj ili kako da promenim fabricki da mu stavim svoj dobos itd,gde se ulazi da to podesim,sve ostalo znam na gemu pozzz,,,, naravno da citam sta pises ali mi nisi to napisao do sad a pokusam da provalim vec dugo :)
|
fabricki ne mozes da menjas a post o postavljanju sempla ti je prvi na prethodnoj
stranici. |
druze hvala postavio sam svoj bubanj i kako da namestim da kad ritam udari lupam crash cinelu da ona odsvira do kraja a ne samo kratko i onda ne lici na tu cinelu,takodje i sa ostalim cinelama je problem
|
Idi na Edit Sound pa na AMP Envelope a onda tu na Amp E.Key Off. U tvom slucaju za Drum sounde podesi parametar Time na 127.
|
Znaci brate imas pivo od mene ,ma gajbu :D
|
Imam problem sa konekcijom mikrofona u Gem WK 8 SE.Sve uključim kako treba,u globalu uključim opciju za mikrofon,radi onaj vumetar(prikazuje da prepoznaje mikrofon),ali ništa ne izlazi na zvučnike.Ima li tu neka caka,ili je u pitanju hardware-ski kvar?Hvala!Pozdrav!
Dodato: Još nešto:Ne mogu da nađem opciju da mi expression pedal radi samo za Uper 1 i 2,dakle da se ne smanjuje(pojačava) aranžer,nego samo boje u desnoj ruci.To je moglo kod svih aranžera koje sam imao(Korg PA 1 x pro,PA 2 x pro,Yamaha PSR 3000,Tyros 2,Tyros 3,Roland GW 8,Roland E 96,..).Hvala i Pozdrav! |
imas dva ulaza.ukljuci u ulaz br1.pojacaj imas od pozadi volume dugme i pojacaj siber do glavne snage.e sad ako nece ima neka podesavanja u globalu malo procackaj a ima i u dugme efecat pa vocal procesor.ukljuci main ili pojacaj ako je smanjeno.to je neka osnova...
|
Koliko ja znam sto se tice pedale da se aktivira na svakom instrumentu u performansi. Postoji kao miks tabla kod Genesys i tu se steluje izlaz a wk ne poznajem.
|
ljudi vec 2 puta mise desava da mi rikne kartica na gemu ubicu se i sad nece da je prepozna uopste,srecom imam sacuvan set
|
ma za set se ne sekiraj nego aj da vidimo sta se desava sa ovim.koja je to kartica?posto ja imam hard ugradjen?mozda je razlicita voltaza vise struje nego sto treba pa zato crkava?sta ti pise na kartici?
|
Riješio sam stvar sa mikrofonom,ali ono drugo iz prethodnog pitanja nisam.Dakle,da li može da se generalno podesi da expression pedal radi samo za uper 1 i 2,a aranžer da radi normalno.To je moglo na svim mojim dosadašnjim aranžerima.Sve moguće varijante sam probao u podešavanjima,ali uvjek mi reaguje i aranžer,tj. lower 1 i 2.
Hvala!Pozdrav! |
e aj nek mi neko kaže koji tip ram memorija ide na gem wk seriju, traži mi drugar da mu nađem ali nemam pojma koje idu? Edo ram ili nešto drugo?
|
Nekad kad je naglo pomerim u transportu se desava to nikad u toku svirke, i kad upalim pise hard disc errror tako nesto, a kad odem check or recovery tu pise da kontaktiram proizvodjaca... i onda ja lepo moram da otvorim klavijaturu i da izvadim karticu pa da je vratim i onda radi ali ne uvek iz prve
|
Druže,o kakvoj kartici pričaš?Da ne misliš možda na slot RAM memorije?Kod mene u WK 8 nema drugih kartica osim slotova RAM memorije.Hard disk je posebno,ali i ne liči na karticu.Pozdrav!
|
aj nek slika neko te ram memorije.....
|
nikadvisekorg,nebitan je proizvođač memorije,bitno je da je 30 pina i do 60 ns brzine.Da ti olakšam,ista se koristi za Kurzweil K 2000,koji je dosta češći kod nas od Gem WK 4,6,8...Pozdrav!
Dodato: Citat:
|
kartica umesto hard diska compact flash card
|
1 Privitaka
flesh memorijska kartica ima isti prikljucak kao i onaj za hard od2,5.stim sto je brza tj.nema pokretanja tvrdog diska nego je uradjena kao zamena za hard.usb stick sd card itd.to je taj rad.a ovo je ta ram memorija.probacu da nadjem i sliku te fles kartice
|
1 Privitaka
evo je i ta flesh kartica
|
A gde moze da se nabavi i kako izgleda taj adapter ili sta vec u koji se ubacuje ova kartica,i da li moze sa istim kablom sa kojim se povezuje HD.
|
imam ja taj adapter i kabl i karticu,kazu da adapter i kabl nisu skupi ,sa karticom izadje oko 50e ali sa 4gb karticom,mada izgleda je bolji hd
|
1 Privitaka
hard od 40gb ata 2,5 i kabli mogu da se nadju od 30-tak e.adapter 700ili800din.ata2,5 ide ata3,5to je oznaka.da se poveze na kucni racunar.ja to radim tako sto otkacim kabli od dvd rezaca i povezem preko njega.ali racunar mora biti ugasen dok se povezuje.kad podigne sistem on ga vidi tamo gde su ostale particije i tako prebacujes sta ti treba.
|
Ia imam HD u WK6,a mozda probam nesto i sa ovom karticom,a ako mi nesto ne bude jasno pitacu.Pozdrav.
|
druze aj mi posalji link gde sajta gde mogu da kupim taj kabl i adapter za karticu,posto hocu da uzmem rezervno
|
stavio bih ti ali su takvi postovi zabranjeni.samo linkovi ka zvanicnim sajtovima su dozvoljeni.sta ce ti rezerva?pa nije to guma pa da se icepa:)imas pro guglaj malo pe ces naci.
Dodato: Citat:
|
druze posalji mi u inbox link gde ima hard da se uzme
|
nevenastosic@
I meni se cini posto vec imam HD da ne eksperimentisem mnogo. |
Citat:
|
Citat:
a možeš da kupiš ko što ti kolega kaže na limundo tu mislim da možeš da prođeš najpovoljnije ako pretiš neku aukciju, a još više ti preporučujem da gledaš iz tvog kraja da bi mogao da probaš hdd lično. |
a kako se ubacuju ovi ritmovi na drugoj strani na usere ima prazna mesta i pise flesh memorija?
|
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 14:08 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org