![]() |
pa dobro vidi to se deslio i sa pa800 kad je izaso samo onda je bio mnogo lagani problem nego sad ...ovo je zvanicno povucen sa trziste
|
mene pa3x nije impresionirao,ne vidim pomaka u zvuku po demo snimcima,specifikacije ni u njima ne vidim nesto narocito,sve slicno,a puuuuuno skuplje,a ovaj problem im bas nije trebao,ako bude kakvih problema bice vjerovatno popravci puuuuuno skuplji nego na pa 800
|
PA3x koliko sam video izgleda lepo i zapanjujuce al se bojim da je to prepravljena verzija svima poznatog PA2X. Povecana memorija i promenjen izgled. Sto ce oduseviti one koji mrze sivu boju :). Meni je svejedno ali cena je preterana kao i uvek. Sto jedan kolega kaze ko voli nek izvoli jos cemo mi pricekati na nju.
|
Naravno, nista hitno
|
Povucen sa trzista??!!!!
Zasto nisam iznenadjen!!!???? :) Mozda je teko i bolje,nego da bude posle frka oko rama,os-a,dioda.......... |
mislim da i pa3x nece izneveriti nasa ocekivanja samo je potrebno melo vremena da se model probije na trzistu. O njemu mozemo ispravno komentarisati tek kada ga uzmemo u svoje ruke ovako vecina komentara su nagadjanja , a ja mislim da nece izneveriti svoje prethodnike....
korg je korg.... |
Videcemo o cemu je rec kad stigne u prodavnice ali bojim se da je ovo prepakovan Pa2x sa dodatih par malih sitnica. Na izgled klavijatura mi se jako svidja pogotovo verzija 61,za sta je naravno zasluzna crna boja:D ali
ovo sto sam video na demo snimcima ne ostavlja bas neki utisak. |
Pa i ja ocu 3x zapravo radi verzija 61.. namucio sam se sa 2x ..inace kao sound ne ocekujem bog znam sta dopunsko
|
planiram uzet PA3X 76 ver. jel jako dugo koristim PA1X Pro Elite....tako da mislim da če za mene to biti veliki korak sa novim soundom i funkcijama, jer ipak PA1 i PA3 če bit velika razlika...bar za mene, no kad izađe u prodaju prvo trebam vidjet šta sve dobijam, mada vidjevši po svemu....puno tog.
|
Dobro prema elite ipak i 3x 76 je manji...i ima jos bolja dirka ...na 1xpro je preteska ovde bice ti lakse i za solo i feelnig za piano i slicne stvari...u sound dobices poboljsanja naravno e sad dali to se isplati prema doplata u cenu drugo pitanje.
|
PA3 Izlazak na trziste
Neki pricaju da je PA3 povucen sa trzista. Prije svga kako moze biti povucen kada nikada nije ni bio na trzistu. Cijena je formirana vrlo brzo nakon NAMM u Californiji i jedan dio kupaca kao i ja smo odlucili da vec urdimo uplate. Iz iskustva svi znamo da svaki najavljen instrument treba 6 pa do 12 mjeseci da bi izasao u prodavnice sto je uvjek bio slucaj. Korg nikada nije najavio zvanicnu isporuku do kraja Marta iako su na neki nacin prodavnice to najavile kupcima jer se govorilo da i se mogao pojaviti u Martu ili pocetkom aprila. Prodavaci iskusniji kao ovi iz gitar cenar ili Long & McQuade, su vec unaprijed rekli da bi se to moglo desiti krajem Aprila ili poctkom maja (mislim na isporuku). Oni iz manjih prodavnica su vjerovatno obecavali mnogo vise da bi uzeli deposit. U par rodavnica koje sam kontaktirao su mi rekli da nikakvog povlacenja sa marketa nema a pogotovo vracnja para. Pare svcako mozes uzeti kad god hoces ali trgovac nema razloga da ti ih vraca narocito kad zvanicnih informacija nema. Znaci hajde eto neka je i ova prica obisla teme i malo dodala vatre oko nove klavijature kojoj ja osobno zelim uspjeh prije svga zbog muzike i muzicara a poslije i zbog same firme KORG.
|
Na sajmu NAMM od prezentera Korg-a je recheno da Korg Pa3x izlazi u prodaji maja meseca, tako da nije rech da je povuchen zbog nekih problema.
Namera proizvodjacha je da sa moguchnostima Korg Pa 3x parira, odnosno nadmashi Tyros-u 4, pa zato i novine kod njega nisu revolucionarne. Inache, Korg Pa2x se vishe ne proizvodi. |
Evo jos jedna zanimljiva prezentacija Primecam malo bolji klavir, ajd recimo i gitarice Cini mi se komplet ROM nekako boje su mi pomasne ako se ne varam... Ambient kit taj novi je extra, mislim ne da nema bolji nego onako mekan akustican i toplii za razliku od to sto smo naucili da izlazi iz korga, dobra papuca isto prometno Vocal remover - KATASTROFA To moze kuci se neko zanimavati ili neko karaoke nebitno Al sve ovo moglo sa novi OS update nije moralo komplet novi klav Jbg ...produzatak price znate I ovaj prezenter je bash neki...ama sviraaaaaaaa |
korg18
bio sam zainteresovan,ali kada sam vidio da korg pa3x 61 nema podizanje displeja manje vise to cak enma ni HD sto u sustini meni treba,nisam zainteresovan,nek se takmice do daljnjeg.
|
naravno hard disk i displej sa motorom je danas najvazniji kriterij u odabiru klavijature,bez tog nema price,jos malo i pocet ce ugradjivat winamp u klavijature
|
Njavazni kriterij su pare za dobivenog i prelazak sa jednog PA800 ili PA2x na ovo novo. Mislim da je cena mnogo preterana i da ce mnogo nas ostati da gledamo samo, a neki i promene brand.
Sigurno je jedno samo, Korg osetice razliku u pradaji. |
@ella 85
Mozda je taj ekran i najbitniji....... :) |
ma i hard disk je tu negdje,znamo svi kome treba hard disk,kao i mp3
|
Mene samo zanima hoce li se moci od ovih njenih boja (tvornickih) ista ubaciti u nase sintove?? Tocnije, ova operna "žena" me fascinirala, odlicno je uradjena... jedva cekam da je netko postavi kao sempl (iz pa3x-a)... a ove ostale boje koliko toliko, cine mi se da su iste kao i u pa500/800/2xpro... :D najbitnije da se mogu izvuci boje, ima par boja sto su mi zapale za usi... a ovo ostalo je samo nadogradnja pa2x-a kao sto sam i rekao...
|
Sto se nebi mogle izvuci Sound edit pa save u user i to je to
|
U Korg-u kažu da neće moći.
Kompaktibilna sa starijim modelima, ali ne i obrnuto. Pozdrav. Dodato: Konačno dočekasmo i ovaj dan :) od 06. - 09. Aprila kao što znate sajam je u Frankfurt-u. Predstavljanje Korg proizvoda: Show 1: 11.30 h - 12.00 h Show 2: 13.30 h - 14.00 h Show 3: 15.30 h - 16.00 h više informacija na: http://musik.messefrankfurt.com/fran...cial/korg.html |
pa3x
|
Vidim u Traditional i World banku ubacili su 9/8, Vahde, Oyun, Ciftetelli, Halay, 5/8, Oriental, Kazachok, neka Grcka rumba, Sirtaki, neka Rumba Napoletana ..... itd
Nisu bas nasi ritmovi al mozda budu iskoristivi |
Evo slican na 2x boju...sta je ovaj model u cime se razlikuje? |
Pozdrav svima
5 Privitaka
Danas sam imao priliku da isprobam PA3X na Muzikmese u Frankfurtu
ja mislim da je bolji od PA2X Pro ima dosta funkcija koje PA2X pro ili PA800 nemaju Evo par slika |
Cjena PA3X
61 oko 3200€
76 oko 3600€ ali cjene nisu jos 100% mogli reci ovi od Korga zvucnik bi mogao kostat oko 200-300€ pretpostavljaju |
Sta to nudi pa3x sto fali muzicaru u svirci uzivo sa pa2x, ako moze objasnjenje,hvala unapred.
|
ma nema sta, ona je na izgled prava ljepotica! Ali i to sto mnogi kazu ali i samim tim i ja, nema potrebe za "izivljavanjem" sa novcima... Naravno da mi je tata Bill Gates, kupio bih je ali sta ces :) Al sto jest jest ima Hard Tune :P heehhhe sala na stranu ali opet, na nama je da ga probamo i da ocjenimo valja li ili ne... ali svidja mi se na njoj ovaj midi part ispod assignable switcha, eh kad bi se to moglo ugradit u pa2... ali necemo o tome :) Jedva cekam da ga probam, ali isto tako znam da se necu rijesit jos svog pa2 jer mi radi posla cak i vise nego sto treba :) veliki pozdrav svima.
|
Ma da to da radi posao i pa800 je previse ali jbg mi bolesnici...
Jos cekam objasnjenje u cmu je fora ovaj beli model musikant??? |
Pa3x
Muzikant je kako kazu u Korgu napravljen za Njemacko,Austrisjko i Svicarsko trziste imaju te njihove ritmove vec ubacene za njihove slagere i sve je na Njeamckom jeziku a u sustini je ista klavijatura ko i PA3X International .I bice skuplji od PA3X International
|
sve je lijepo samo cijena nije,dat toliko para i opet isto zvucat,meni bezze
|
Nisam bas zadovoljan sa zvukom, moze to mnogo bolje, cista komercijala, mnogo para za aranzer koji i dalje ne daje prave zive instrumente, nego vestake koje imamo i na starim aranzerima !!
|
al dzaba sve opet znam dosta ljudi sto samo cekaju da izadje da kupe,dali im opadne prodaja spustali bi oni cijene,ali zasto kad nas mogu derat i ovako
|
Sve je jedan veliki paradoks...
Kupis klav od 3,000e...ajde to u redu... ali kad ti dojde neka svirka pa ga sibnes na nekoj krsh mixeti ili zvucke bez veze dzaba ti i klav dobar i microfon i sve... znaci to je greska u koraci ovi arranzeri pa serije bez bass binova nista ne vade...tanki ko lim bolje dobar razglas pa i pa80 je taman |
Slusajuci i uporedjujuci demo ali bas kako treba i to par zadnjih dana izmedju Pa2 i Pa3 je vidna razlika u zvuku!Masniji,puniji i topliji zvuk ima Pa3 i tu nema dileme . . . Ah da mi ga se dokopat' samo jedan dan . . .
|
Valjda sa ovim novim podesavalja oko izlaznog signala taj problem sa Bass-a ce predje u "history"
Ima ove Maxx Bass, Treble, EQ..... itd Mastering komande |
Inace za sve one koje ne znaju Waves su vrhunski plug in-ovi koji u svakom momentu mogu da nadju primenu u svakom studiju i nema sumnje da ce da poboljsaju zvuk bar jos za 20% ;) Mada sam ja i prezadovoljan kako zvuci i Pa2xPro ali od viska glava ne boli :))
|
Sta pise na onoj naljepnici iza? Made in ....
|
Ako uopste pise =))
|
Korg PA3X
Pozadi pise Made in Italy
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:01 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org