YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Samo za Almir, Alen i Blusa! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1761)

Alix 02.03.2007 12:00

Evo ljudi kapak na Nedimovu izjavu...Na svom prvom postu posvećenom njegovim najboljim drugovima (Almir,Alen,Blusa) naš dragi prijatelj je izjavio da je prodo svoga PA800 i kupio sebi PA1X (sa zvučnjaci) kako bi nam snimio i pokazo neke cake...Poslije dužeg pregovaranja,vređanja i živciranja naš Nedim se sam izdo kako je Slagio opasno...Kao prvo kaže da je sinth od kolege (a i to je pitanje jel ikako PA1XPro vidio njegov studio) a kao drugo kaže da je sviro na PA1XPro koji nema zvučnjake...Al eto da zaklopim temu,Nedime nemoj brate mili da se ljutiš,sam si otvorio ovu temu i počo pisati postove,ako imaš nešto da nam pokažeš ili snimiš-zazipaj i pošalji na mail a ne da ovdje džabe trošimo space na serveru...Ja vas sve skupa pozdravljam pa se čujemo uskoro,Pozdrav!

BasariStudios 02.03.2007 12:57

... :D ...imam za VAS i za YOU TUBE isto...tek pocinje... :D ...

Alix 02.03.2007 13:21

Jaoo...Sva trojica smo jako radostni-obradovao si nas mnogo...Saki je već mnogo materiala stavio gore i stvarno mu svaka čast na odličnoj svirci i trudu što ga je uložio...A sad još kad naš Nedim stavi...E onda ima da panemo u šok...Hajmo se prepustiti iznenađenju što će nam ga Nedim pripremiti,Pozdrav!

imiralem 02.03.2007 22:10

Pozdrav svim dobrim muzicarima. Dajte ljudi molim Vas malo etike i morala. Dobri muzicari se nikad nisu hvalili, niti kudili one druge. To su radili oni trecerazredni koji nisu imali sanse ni prilike da sviraju na dobrim mjestima. Bavio sam se muzikom u ona fina vremena, do prije ovog nesretnog rata (harmonika), a sad sam uglavnom sa racunarima, nesto za svoju dusu se igram, imam Korga PA 60. Svi ste vi dobri sigurno i nemojte se sad svadjati ko je bolji. To nema smisla. Ljudi od ovog foruma ocekuju savjete, saradnju, slogu, a ne svadju, vrijedjanja... pa valjda ste ODRASLI.
Hvala svima i pozdrav Nedimu. Ipak je on jedan dobar muzicar.
Mostarac

nele1 02.03.2007 22:43

nemogu da verujem dase svadjate zbog sintija

nemogu da verujem dase svaderjate zbog sintija pa sviraju ljudi nesvira sam sintisajzer ili aranzerer a ti momcicu sto sviras micu nikolica ali mnogo siromasno nezezaj druge ljude koj sviraju drugu vrstu muzike na primer bugarice bato toje teze od dvojke jedno 10 puta vidi bato zasto svi dobri muzicari dvojkasi ne sviraju orjent necu da pricam vise oko toga nego pogledaj sto se divite amzi onda. kraj. razmisli malo pa odgovori bato ja sviram sve ajde odgovori meni da neces mozda da uporedjujes micu sa saskom velkov pozdrav :lol: :lol: :lol:

Alix 02.03.2007 23:38

Nele druže bez zamjere ali nemoj da kritikuješ...To što je došlo do sukoba nije naša krivda već krivda čovjeka koji je postavio ovaj post i počeo da vređa...Svaka čast svima ali ipak ne znaš pozadine ovog slučaja tako da nemoj molim te da se mješaš..Nećemo o ovome raspravljati na forumu jer nije pristojno tako da ja odustajem od debate,Pozdrav!

toma 02.03.2007 23:43

samo vi izazivajte Nedima
kad vam on sprzi nesto ima da padnema svi na dupe

blusa

na cemu si ono odsvirao?
dobro sviras svaka cast.

pozdrav ljudi i nemojte se svadjat

blusa 03.03.2007 01:20

nele1 odsviracu sta god hoces i ja jer i ja mogu da kopiram
ali poenta je u tome da on to nemoze i da hoce a ipak
dokazuje nesto sto nije tacno ali hajd i nije ovo svadja sad
samo eto prikazujemo svoj rad..
a ti kad isto snimis nesto ovako i postavis onda se ukljuci,
nemoj djabe se uplecati u ovo da nezavrsi isto jer nisi
ukljucen u debatu odavno i neznas o cemu je rijec :wink:

i jos cuj kaze nevalja snimak pa hajde nadji nekoga ovde
da to odsvira isto ili ti kad si majstor toliki..
poz

roland4ever 03.03.2007 02:31

Joj blusa ... ma znas vjeruj mi ko je nele 1 ..vjeruj mi da znas ko je i nemoj se bezveze raspravljat. Djaba trosis rijeci na ljude koji prodaju nesto sto ne vrijedi ku... Ti si i prema meni i prema masi drugih ovdje ispo covjek i dao si ono sti si dao. Ostali se gadjaju ciframa ko da lezimo na parama a ne da zivimo od tezge..IZVINI GAZDO ovog sajta sto sam se brutalno izrazio al jebga stvarno ti jedan pojedinac jebe znanje drugima i kvari ono sto je u principu zamisljeno da bude sustina yu-midi-a...ovo je misljenje raje u BiH sa kojima sam u kontaktu a ima ih puno koji su dosta toga dali na ovaj sajt!

Korgminator 03.03.2007 03:04

:D :D :D HAHAHAHA, ja deset miliona puta zamolio da se ne svadjate oko gluposti a ovo jos gore, sad se cijela bivsa Juga svadja. A gazda nam se nesto usutio, valjda ga strah da ne dobije batina :D :) :) :lol:. Gazda ja dajem otkaz

blusa 03.03.2007 03:46

haha neboj se nece niko, mora da je na hawaii otiso na odmor..

BasariStudios 03.03.2007 04:38

Slusajte braco drago, daj smirite zivce i zapalite po jednu...zdravo je, hebla nas muzika.
Blusa tebi sam rekao brate, ta muzika me nikad nije interesirala, postujem je al
ne volim i ne sviram je nit cu ikad.
To sto pricas o dvojkama i bugarima, sve te MICE, CIRE, KEMISE i ostale nemaju
jos muda za nasu muziku dole...ti si meni dao to a ja cu tebi dati RITAM pa ako
ti mozes i znas gde da pocnes da sviras na tom ritmu poklonicu ti jedan od mojih
sintova, ajd nemojmo da se igramo ko deca, odrastite malo.
Nije muzika samo kupio sam PA800 il PA1X il T2 i ne moze se sa mnom pricat.
Ja mozda NE LOMIM PRSTE ko ti al LOMIM PRSTE na druga polja muzike, svi smo
mi dobri za sebe, niko nije los.
Trebate malo odrastit nekad i pogledat oko sebe...nije vazna prica od 15 i 18
godina muzicke skole, to je sve smece, ne vredi to nista ni meni ni tebi.
Cuvajte se i svirajte, ne izigravajte nesto sto ne moze silom...
Nego BLUSA de mi posalji neki DVOJKA ritam da imam za sebe a ja cu tebi malo
od one drugacije sto nemaju pocetak i kraj...ne podjebavam nego stvarno mi
trebaju 2-3 dvojke ako imas..

Pozdrav

BasariStudios 03.03.2007 04:39

Citat:

Originalno postovano od roland4ever
Joj blusa ... ma znas vjeruj mi ko je nele 1 ..vjeruj mi da znas ko je i nemoj se bezveze raspravljat. Djaba trosis rijeci na ljude koji prodaju nesto sto ne vrijedi ku... Ti si i prema meni i prema masi drugih ovdje ispo covjek i dao si ono sti si dao. Ostali se gadjaju ciframa ko da lezimo na parama a ne da zivimo od tezge..IZVINI GAZDO ovog sajta sto sam se brutalno izrazio al jebga stvarno ti jedan pojedinac jebe znanje drugima i kvari ono sto je u principu zamisljeno da bude sustina yu-midi-a...ovo je misljenje raje u BiH sa kojima sam u kontaktu a ima ih puno koji su dosta toga dali na ovaj sajt!

Niko nije pricao o davanju i uzimanju ovde...otvori novu temu o tome ako imas
sta da kazes i ako te nesto muci.

nele1 03.03.2007 11:02

ljudi zasto tolka uzbuna oko svega ovog

ljudi zasto tolka uzbuna oko svega ovog pa sve je stvar ukusa ko koji istrument svira ko koj stil svira itd najveca je poenta dase sve svira sa dusom a da vam kazem svima dase bezveze svadjate zbog jednog aranzera prvo bih pitao Aliksa dali je cuo Gorana Gavrilovica on je radio u ljubljani mnogo materijala Bosanskim pevacima a i svirao koncerte.Ja nisam nikom hteo da drzim stranu oko svega ovog ali glupo je bre dase svadjate oko masina ajde okrenite na nesto lepo i bez svadje pozdrav NELE

blatusan 03.03.2007 11:06

Heheheheheh. od lad ja to govorim druze moj. STVAR UKUSA. :wink: Ehhhhhh ko sto Nele kaze, da okrenemo temu.
Kakvi su planovi za vikend kolege. Hocel bit koj treba povaljena na svirci ili ovako :D :D :D
Pozdrav,Alen!!!

nele1 03.03.2007 11:09

TO CARE TOJE POSAO

:lol: :lol: :lol:

BasariStudios 03.03.2007 11:40

Ma jah...povaljena...povaljio sam sebi ledja na stolici ovde...i oci isto...
samo da ti je da vidis PEPELJARU.

nele1 03.03.2007 12:58

takoje samo zezanje i osmeh na licu

:lol: :lol: :lol:

blatusan 03.03.2007 13:16

Hehehehe, samo vi punite pepeljare i smiji te se, ja sam vec naso pecinu gdje cu uvuc svog pitona :wink:

meko 03.03.2007 13:41

Citat:

Originalno postovano od blatusan
Hehehehe, samo vi punite pepeljare i smiji te se, ja sam vec naso pecinu gdje cu uvuc svog pitona :wink:

E neka si vala i ti, vreme je bilo.Nisi osudjen da samo sa desankom zivis. :P :lol: :lol:Dobro se podkopaj i nedaj nase. :wink: :lol: :oops:

Alix 03.03.2007 20:45

Ej NELE kako nebi znao Gorana Gavrilovića?...To je jedan najboljih harmonikaša (klaviarskih) koji je kad bio na prostorima Slovenije...(a inače najjači je oduvjek bio Dane iz Ljubljane)...On je mnogima ovdje uradio kasetu kao što su Senad Redžić-Senči,Bahra Šljivar-Baki,Hoki,Hajro Berbić,itd...Dakle radio je u saradnji sa legendarnim Jusufom Buljubašićem-Jukom koji je imao izadavčki kuću-"Juka Ton" na Tržaškoj2,u Ljubljani...A Goran dok je bio ovdje živio je u Dravljama kod jednog Uroša i njegove matere...Ma znam puno o njemu ali je već odavno otišo dole na jug i od tad ga nije bilo nazad,bar koliko ja znam...Inače dok je on ovdje živio ja sam bio klinac tako da me nije učio ali imo bi želju da ga kad sretnem da mi pokaže par caki,Pozdrav!

nele1 04.03.2007 00:42

ALIX DRUZE

ALIX DRUZE SAMO SAM HTEO DATE PITAM ZATO STO JE TO MOJ DOBAR DRUGAR A ZIVEO JE U SLOVENIJI VERUJ LEGENDO DA JE MOZDA I JEDAN OD NAJVECIH HARMONIKASA U JUGI EVO SAD DOLE JE HVALA BOGU POCEO DA PRODUCIRA PEVACE POSTO JE IMAO PUNO PEHA U FAMILIJI TAKO DASE $4 GODINE POSLE SLOVENIJE NIJE BAVIO UOPSTE MUZIKOM ALI SAD JE POCEO PONOVO IMA GODINU DANA I VERUJSVIRA JOS % PUTA BOLJE OD PRE LEGENDO VERUJ DA SA ONIM NISTA NISAM HTEO DA VREDJAM BILO KOGA NEGO GLUPO DASE SVADJAJU MUZICARI ZBOG SMRDLJIVOG ISTRUMENTA JEBIGA SVAKO IMA SVOJ UKUS DAJ BOZE DA SVI IMAMO NAJBOLJE SINTISAJZERE NISTA DRUZE SVE NAJBOLJE PA SE CUJEMO PO MALO NA FORUMU I AKO HOCES MOZEMO I NA MSN POZDRAV NELE :lol:

Alix 04.03.2007 01:52

U mom profiku imaš MSN...Uvjek si dobro došo pa se čujemo...A daj mi reci jel on još uvjek nosi onu bradicu?

nele1 04.03.2007 03:05

evo upravo sam upisao adresu msn

:lol: cujemo se pozdrav ah da jos nosi bradicu

grabovac037 10.03.2007 16:23

lkj

Ljudi izvinjavam se sto upadam ovako ali imam jedan savet za tebe Nedime da se ne svadjas nego brate pusti im nesto nek svi popadaju u nesvest a najbolje je kad si ti siguran da je to sto si uradio strava to ti je najvaznije ne slusaj sta drugi pricaju

Nemoj da me razocaras jer sam stekao o tebi lepo misljenje ali to je moja stvar

Pozdrav svima i ljudi samo radite i pustite sta pricaju drugi vreme ce pokazati sve

xdadox 20.04.2007 02:17

Ja sranja na ovome chatu,samo se svadjate,e ovako jarane dodji u DK, ako si talentovan imas 50% popusta kod mene a to znaci imas talenat za sviranje onda ti je 50 euro sat a ako nisi onada je 100 euro sat vremena.pa Bujrum ako imas vremena i love slobodno se javi..

kreso 20.04.2007 09:27

Osobno ovdje na ovom forumu ono što me najviše živcira je sprdnja oko toga tko bolje svira, tko ima bolji synth, koji je bolji harmonikaš ... te prd vamo.. prd tamo.
A kome se treba dokazivati ? Muzičar muzičaru ? Pa daj nemojte biti smješni. Najbolji dokaz koliko vrijediš ti je raja. Koliko imaš posla, koliko si zaradio predhodnih godina, koliko ulažeš u marketing. Čemu snimati CD-e i demo-e. Misliš li da češ time nekome dokazati kako si faca. Dođi u birtiju đabalesku s harmonikom, pa im nađi žicu i izsprazni novčanike. Onda si faca. Jer trebaš biti prije svega psiholog i naći pjesmu koja će čovjeku u kafani podići raspolaženje, na koju će okinuti do bola. A to znaći neću samo pilati po JV-u, vozati kola i sl. Prije svega morate shvatiti da ako si muzičar da si umjetnik, a umjetnost je malo širi pojam. Znaći ne samo štreberčina koja je nabubala napamet par kola, uhvatila u štos nekoliko trilera i voza to dan i noć, nego moraš malo poraditi i na komunikaciju s ljudima, s ekipom koja te prati, moraš biti glumac, gospodin muzičar i za zadnju pijanduru u birtiji kao i za doktora znanosti koji ti je vjerojatno naručio neku šansonu iliti evergreen.
Ovaj forum je Mio napravio s namjerom da pomažemo jedni drujima, da se savjetujemo, da naučimo nešto novo, a ne da se svađamo i prepucavamo oko banalnih stvari. Otpočetka sam kao stari član ovdje pisao stvarno jako mnogo, a sada nažalost nemam više šta pisati jer otvorene teme su totalno neinteresantne za razvoj muzike. U zadnjih 6 mjeseci pola tema je na foru "HEj jarane, slušaj ovo ! Što kažeš". bezveze se troši mjesto na siteu kao i vrijeme. Zar nije korisnije napravit neku pametniju recenziju nekog instrumenta i malo bolje ga izanalizirati nego pilati Ja ovo, ja ono. Neka se ne nađu sad ovdje uvrjeđeni, no forum nam postaje sprdnja. Ili se svađa, ili se natjeće ili dolaze jednodnevni članovi i žicaju nešto.
Dajte ljudi dosta više s time. Sviram već 25 godina, iza sebe imam svirki da ne kažem koliko, ali nikad mi nije palo na pamet da šaljem snimak svoje svirke i da se ovdje preseravam "Čuj me kako rasturam". Što se imam dokazivat. Ja najbolje sam znam koliko vrijedim, gdje sam slab, a gdje sam svirački jak. jer da se ocjenjuje onako kako treba vjerujte mi da ovdje nebi bilo 10 muzičara koji zadovoljavaju kriterije tehnike i stila sviranja. Zato odhebite više takovu spiku. Isto tako prepucavanja oko klavijatura, KORG ovo, Roland ono, Yamaha simo, Ketron tamo ... Ma ako voliš muziku svirat češ na bilo čemu i nečeš razbijat glavu koji je boja, sample ili kako je ritam napravljen. Ljudi moji mi smo muzičari a ne papagaji. Što imam nekog kopirat ? Izrazi svoju slobodnu umjetničku kreaciju i stvori svoj jedinstveni stil sviranja i osmisli svoje orginalne boje za neku pjesmu koje nitko ne koristi. To je pravi svirački duh.

Oprostite mi na romanu, ali ne mogu više da iz dana u dan čitam iste scenarije na ovom forumu koji btw jako cijenim i volim, no nažalost otišao je krivim vodama.

Pozdrav

krešo

Vaxter 20.04.2007 10:02

Nikad od ovog krese nisam cuo ni jednu loshu!
Ja gledam i muchime ista stvar kao i tebe vec dugo, ali sam davno odustao od borbe protiv toga...
Ne mogu vishe da kidam zivce...

kreso 20.04.2007 10:18

:lol: :lol:
Prijatelju zato se ja još ne predajem. Kakav im materijal pripremam u narednom razdoblju, ima da na tur padnu (nove kljave).
Imat će jedno mjesec dana da samo zuje oko novih igračaka, a onda za oko 3-4 mjeseca opet ... Valja .... Ma ne valja ... Ma KORG je bolji itd :lol:
E, onda će neko kupit nešto od tih "babaroga", pa će počet, jel ima ko JuVe ritmove za ovo, imal ko boja itd :lol:

Al bilo bi puno interesantnije da svi malo upregnemo moždane vijuge i da vidimo što nam noviteti nose.

Vaxter 20.04.2007 10:23

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Stvarno si car nad carevima! :)

Jugo 20.04.2007 17:33

Ja sam se zaista retko javljao na forumu (sto mozete uostalom da vidite i po broju postova :oops: ), ali sam clan od ... vise ni sam ne znam kada...
SVIRAM od svoje 9. godine, a sad mi je hm... 35! Dakle, imao bih o cemu da prozborim. Stavio sam akcenat na ono SVIRAM, hocu reci, ne koristim midlove i karaoke sto je veoma popularno kod danasnjih MUZICARA! Nije mi jasno samo sto se takmice ko ce bolju klavijaturu da ima kada i na onima od 100 eura mogu da puste karaoku.... Sto bi rekao jedan lokalni alkos iz mog kraja,cini se da pate od reklame!

Ali o "fajlasima" ne zelim da pisem niti da trosim vreme...

KresHo care! Svaka ti je zlatna. Nemoj da te zmija ugrize pa da napustis forum i da se vise ne javljas! :evil: Svaki tvoj post imao je smisla i svaka pomoc je bila dragocena, naravno, onome ko je hteo da poslusa i imao zelju da savet iskoristi na pravi nacin!
Pozdrav od jedne "uspavane celije" YU-midi foruma!

Comi 21.04.2007 00:15

Koliko ja znam ovaj 'Prstolomac' je osvirao Cira. Imam ovo kolo vec par godina u compu. Ako grijesim i ako je neko sa foruma osviro, skidam kapu!

Sto se klavijatura tice, isto ko o zenama pricati. Neko voli guzatu, neko sisatu, neko plavusu...stvar ukusa!

P.S. Ja licno volim sisatu (G1000) :)

salenis 10.12.2007 02:40

E ljudi moji, i ja sam pre bio redovan chlan, pa evo imam oko 150 posta, a niko i ne zna ko sam, odavno sam ja pisao i posecivao forum svaki dan po nekoliko puta, a sad jedva jednom mesecno, jednostavno forum nije vishe to shto je bio.... Samo se prepucavate ko bolje svira i ko ima bolju klavijaturu, a teme su vam katastrofa, pre je bilio zanimljivih topika gde si mogao nesto da napishes, a sad ko sto neko reche samo "Chujte shto sam snimio usracete se" ma daj, Vidjam i po forumu neka prosta pitanja ljudi traze pomoc kako da snime boju ili tako neshto, a niko im ne odgovara ma ni jednog posta u celoj temi, a kad treba da se svadja tad se raspishete na 100 strana. Yu-midi nije vishe ono shto je bio zbog nekih....

Poz...

skoricnik 13.12.2007 11:40

..

I koji je Korg sad na kraju??

Citat:

I eto poslusao sam vas, prodao sam konacno PA800 i uzeo sebi PA1X, nisam hteo
PRO ono preveliko bilo...
Citat:

Zasto sam to sve rekao...u pitanju je KORG PA1XPRO i KORG EXTREME.
Ili mozda cak neka treca? :D

Trenutno vrijeme na Forumu 19:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org