![]() |
E bas ja ne radim nista vec 7 godina i mozda vise i necu,pa nek mi ukine vizu ako moze:lol:A sviram i pjevam po kuci zenici kad dodje sposla a i sebi sam....Poooz
|
Evo vec 10 godina zaradjujem i zivim od muzike.E sad je pitanje ko zivi sa porodicom od muzike?Sve je to lepo dok nisi ozenjen i dok nemas dece.A sta cemo posle?Mislim da je dobitna kombinacija raditi u bendu a pored toga imati solo tezge,svoj razglas,kombi i naravno pevati. :-)
|
zeljko druze, tebe cu ja licno da prijavim u minhenski finansamt ....
sreca tvoja sto nisi mogao da uzmes onih 20 evra koje sam ti lepio na moj monitor zbog tvog lepog pevanja =)) momci, ne zelim da kvarim temu al sta kazete o maloj zameni a to je da dajete casove? zar nije tu veca sansa da se zaradi neki veci novac? pozdrav |
Citat:
|
Hahhaha, a, banex inace radi u bendu, radnim danima ima neke tezgice, ima ozvucenje naravno, zatim peva i ima kombE plave boje!:lol:
|
I zaboravio si da sam dobio i trecu tablu za prikolicu tako da sad moze da stane ful oprema sa sve ljudima. :-)
|
ja trenutno zivim od muzike vec dosta godina,imam srecu da mi je supruga pevacica tako da se zavrti neka para u kuci,za sad ima dovoljno posla,nije sjajno kao ranije ali je OK...
|
**
Poznajem profi muzicare sa sajta koji imaju posla preko glave...stekli su dobru reputaciju i poznati su po tome da dobro odrade tezge i ne fusherishu...pouzdani su.
Znaci moze se jos uvek ziveti od muzike,mozda ne tako dobro kao prije ali unatoc ekonomske krize moze biti razlog i to sto je narastao broj muzicara. Kada neko moze od muzicke zarade skolovati svoju decu,preurediti stan ili obnoviti kompl. namestaj ....skidam kapu.:) Svaka vam cast. |
Ja samo placam skolarinu od muzike...ahhah:p
|
pozz svim kolegama evo da kažem moj pokojni stric je živio od muzike ćitav život sve do 2000 god,međutim kod nas je se od tog vremena pa do danas sve promjenilo puno je bendova koji rade za male pare nema više ni kafiča kafana diskoteka koji bi plačali muziku svaki dan ili vikend tako da kod nas se uz muziku mora i raditi ja bih volio da se vrate stara vremena kad je stric pričao kako svaki dan je svirao i bilo je dobro međutim danas je to jako teško u našem kraju jer 98% tezgi su svadbe pa tu se sad takmiče svi koče uletiti s malom cjenom!!
|
Imam 42 godine a novac od muzike zaradjujem 30 godina,t.j.od moje 12.godine.Otac mi je bio muzicar pa sam rano upao u kombinacije.Nikad nisam radio nista drugo osim muzike(davao sam casove harmonike).Naravno da moze da se zivi samo od muzike ali napominjem svima da je to ponekad mnogo teze nego da radis na gradjevini.Kao i svaki drugi posao,zaradjuje se oniliko koliko vredis kao muzicar(ima i onih koji ne vrede nista a zaradjuju mnogo,ali to je situacija i u drugim poslovima,ko se kako prezentuje i proda).Svaka prica je za sebe.......neko uplacuje penzijsko i socijalno,neko steka lovu i kupuje stanove,neko placa razna osiguranja i sl.Postoje razne vrste odstupnica.....sto se tice penzije.Ja sam zadovoljan svojim poslom,mada ima trenutaka kada se manje radi ali zato postoji banka...pa kad ima puno,odes u banku i stavis lovu da bi imao u periodu kad nema posla.
|
**
Pametno zboris jefto.
Zavisi kako se pogodi tezga...ako radis jeftinije...nadas se baksisu ...a ako imas goste kao sto su bili na zadnjoj svadbi na kojoj sam bio gost...moguce je da baksis taman pokriva troskove goriva. Meni se cini da su svi imali skorpije i zmije u dzepu pa nisu smeli da zavuku ruke u dzep =)) |
....
gega a ti jesi imao zmiju u dzepu?:lol:
|
**
Nisam :lol:
Ovog momka sam ja pogodio. To je bio moj poklon domacinu (rodzaku)od mene. |
Ne zivim samo od muzike, radim i u firmi, ali ako mi je tamo plata 20.000 dinara, onda shvatate da drzavna plata mnogo manjim procentom ucestvuje u kucnom budzetu od svirke. Ako tome dodam da sam u kreditima, znaci da platu skoro i ne vidjam. Od muzike moze da se zivi, ali mora mnogo vremena da se posveti.
|
Poznajem dosta ljudi koji su muzicki obrazovani i koji su muzicari vanzemaljci a nemaju za hleb,a znam i one sto ne znaju 10 pesama da odsviraju a imaju para,danas je sve kako se ko snadje.
|
@nemanja 1982
Lepo si to rekao, kako se ko proda. Ali i to je znanje, prodati se dobro a pri tom ne vredeti mnogo. |
Mislim da za to ima drugaciji naziv,kad nesto sto ne vredi debelo naplacujes!
I ne smatra se vrlinom nego manom,naravno u nekom drugom svetu! |
@ Bobane,a u kom svetu života ti se to smatra manom?
Suština savremenih ekonomskih tokova je prodaja magle...svuda na svetu i u svim poslovima je tako Citat:
Ovo je suština...marketing i prodaja...mi se smejasmo ovde Karleuši i onom njenom čuvenom snimku "tihi ubica" a žena napuni Beograsku Arenu...gospodo umetnici gde je greška? :) Greška je u nama što ne umemo da se prodamo pa su nam drugi krivi...hvala :) |
@Vule
Pa valjda u normalnom svetu! Slazem se da treba naplatiti svoj rad,ali ponavljam,nesto sto vrlo malo vredi bezocno naplacivati debelo u normalnom svetu se zove prevara i za takve mahinacije se odgovara i krivicno. Jedino ne vidim na koji nacin ovo tebe dotice pa ovako reagujes jer profesionalac si u svom poslu i sto se tice svirke a pogotovu pesme? |
Ja sam te baš i pitao to oko "normalnog sveta",jer smatram da se svuda u svetu na magli najbolje zaradjuje i to što kažeš da se to zove prevara uopšte nije tačno,posao kao i svaki drugi,narod kupuje ono što želi da konzumira...evo sad će opet Farma pa ćeš da vidiš kako se magla uvaljuje narodu,i to za debele pare (samo bi bilo fer da uvodna špica krene stihom "dotakli smo dno života",nekako bi se to super uklopilo :lol:)
A odgovor na tvoje pitanje zašto reagujem ovako je...pa i mene pogadja verovatno sve isto kao i tebe ali ne mogu ništa da promenim na globalnom planu pa razmišljam o promenama na individualnom...na kraju krajeva neka se ovi mladji uče na našim greškama,ako me razumeš? |
@Vule
Da u pravu si,to se kod nas ne zove prevara nego posao-"bizmis" i narod ne kupuje uvek bas ono sto voli da konzumira vec ono najpristupacnije(ovo moze u vecini slucajeva da se procita i kao najjeftinije-uslovno receno).Malo vise generalizujemo stvari obojica pa se zbog toga ne razumemo. Inace ja ni svoju decu ne ucim da je dobro nekoga "odrati" ili ziveti od prevare(ovo komotno moze da se procita i trgovine) pa ne savetujem to ni ovoj "deci" koja posecuje ovaj forum. Ovo poslednje sto si napisao,ne moras da se opterecujes na koji nacin sebe da promenis ili sta da uradis da bi se prilagodio,to ce zivot da ti uradi sam od sebe.Ili ces da jedes ili ces da budes pojeden,nema ti druge! p.s.Mnogi bi ovde voleli da zive od muzike kao da je to nesto mnogo slavno.Naprotiv to ume da bude sramotno i vise od bilo kog drugog posla i nije nesto cime bi se trebali hvaliti! |
Ja nikome ne bi savetovao da se opredeli da živi od muzike...i samo muzike :)
Može neki poslić pa muzikica kao hobi,a i samo hobi :lol: |
Ali upravo to se dogadja svugde oko nas, oko Farme i Velikog brata se okrece ogromna lova, ljudi sa odusevljenjem gledali onaj riality show gde je seka Aleksic birala svog pomocnika, sund i bljuvotine u muzici koliko hoces, svi vicu "fuj, odvratno..." a oni se para namlatise. Odakle tolike pare ako to niko ne voli? Znaci, vole ljudi ali nece da priznaju, pa na kvarno kuci gledaju i salju SMSove u enormnim kolicinama.
Izvescu vrlo morbidan zakljucak, ali vec duze vreme ne mogu da se oduprem tom misljenju: Kvalitet nema veze sa zaradom, najbitnije je da budes dobar skandal-majstor i da se o tebi prica sto vise. Nije bitno sto se prica lose, bitno je samo sto vise. To je osnova show-biznisa, kvalitet dolazi tek na 3. ili cak 4. mesto. Pogledajte primere poznatih estradnih zvezda i videcete da sam u pravu. Ponavljam, ima kvaliteta koji je dobro placen, ali mnogo manje od ne-kvaliteta koji je jos bolje placen. Izvinjavam se, pobegoh daleko od teme, necu vise. |
....
samo malo da se nadovezem na Vuletovu i Bobanovu pricu iako sam dosta mladji imam jednu staru izreku da izjavim. Dobar konj ima hiljadu mana a los konj ima samo jednu : Los! ;)
I jos nesto nailazi era informacija i bice bogat samo onaj ko ume da proda dobru informaciju odnosno kako Vule kaze maglu jer radom se sve manje zaradjuje.:D |
I'm from Windsor canada and there is nothing here anymore. it's very bad. A long time ago windsor and detroit were very good for music but now not anymore.
|
....
It seems that everywhere the case. But this is not a topic about it, and ask that the forum write in Serbian.
|
@stefanovski
Na ovom forumu se pise jezikom koji mi nazivamo balkanski dakle hrvatski, srpski, bosanski, crnogorski , On this forum we write in what we call it "Balkan language" it includes croatian, serbian,bosnian or montengrian |
@caka012
Zaboravaljas dve stvari:glavna ciljna grupa Grand sou-a su deca do 18 godina,koja jos uvek nemaju izdiferencirane osecaje za dobro i lose kao i to da je TV najjeftinija zabava,a te dve stvari bacaju drugacije svetlo na tvoju opservaciju "ljudi to vole..." @bokivelik Nisam te bas najbolje razumeo sta si hteo da kazes,da smo ja i Vule konji?/:):D |
Nije tako mislio.Slucajno mu izletelo. :)
Postovano sa mobilnog uređaja |
pozzz,ekipi evo da i ja kazem da zivim samo od muzike,nije lose,ali bilo je i bolje sad je malo kod nas slabije sve,ali da se izdurat.pozzzz.
|
....
Bata Boke izvinite ako sam ga tako napisao da se moglo izvuci iz konteksta.:">Nisam niti cu ikada tako nesto reci.:-O Cuo sam tu staru izreku pa sam je hteo upotrebiti jer sto ti vise nalaze mana to si sve bolji tako da sam to hteo napisati.L-)
|
Ma samo te zezam bre druze,no problemo!
|
Ja osobno ne živim od muzike. Imam odličan posao u jednoj firmi, a subotom se svira okolo...
|
sad je lose vreme za sve ne samo za nas muzicare,ja pored svog posla u firmi dopunjujem sa muzikom, nekako uklapam sve ali je tesko i vremenom taj tempo iscrpi coveka pa napravim pauzu od 1 meseca pa nanovo inace slozio sam lepo i korisno jel sviram sto volim pa kapne i po neki dinar a sve sto zaradim od svirke dobar deo ostavljam na stranu i ulazem u novu opremu a obicno radim petak i subotu i neku tezgu nedeljom ali ne uvek kako ispadne
|
Kad bi moglo da se zivi (mislim veliki broj nas) samo od svirki, to bi znacilo i da se dobro zivi. Kako ide standard nize tako i svirke su sve malo i jeftino placene. Citam i vidim da je svugde isto. Ako ne radim u firmi, nema sanse da prezivim.
|
Već punih 17. godina isključivo živim od muzike, pamtim i bolje dane ali i sada ne mogu da se žalim jer slobodnog vremena imam na pretek, radim ono što volim, sam sam svoj gazda, ja odlučujem gdje ću i kad da sviram, nadam se da sa boljim vremena idu i bolji dani za muzičare...
|
I ja zivim od muzike ali je sve teze,oseca se besparica u narodu.Kod nas su zamrle kafane nacisto,nema nigde ljudi,nema para a nema ni kafana da bi zimi mogao negde da radis.Jedino se odradi neki kafic ali je i to otanjilo kod nas.klinci izlaze samo subotom a jos nam se uvaljuju dosta Kraljevcani.Jos malo pa nece biti vise ispracaja.Odsvira se neka svadbica,rodjendancic i to je ali opet je bolje nego da se radi u nekoj firmi,ako nista manje radnih dana imamo.
|
Ma nije nigdje sada najbolje po tom pitanju....Samo mislim da ce ipak najbolji preziveti a sve ih je manje i manje koji rade svoj posao kako treba...Bar ovdje koliko ja znam.Da li je problem to sto gazde uzimaju svakoga da mu svira i pjeva za manje novca ili nesto drugo neznam,samo znam da sam slabo cuo koga da razvaljuje svojom svirkom....Poooz
|
Propadaju pojedinci,i ona drustva "jedva se zbrasmo"...Dobri stabilni orkestri i bendovi uvek imaju posla ;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org