YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   AUTOMOBIL (problemi i saveti) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14326)

caka012 27.06.2010 14:02

Iz licnog iskustva znam da nista nije kao sto na reklami izgleda. Mozda ovo jeste, ali...

Simke 28.06.2010 13:06

FIX IT PRO je upravo opravdao moje nadanje!!
Stvari stoje ovako: Za dublje ogrebotine gde je skunut i lak i farba(skoro do lima)tu nema pomoci i ne pomaze,ali zato za sitne povrsinske ogrebotine gde je samo recimo lak skinut...e tu j...e kewu!!! Mnogo dobra stvar i bas je onako kao na reklami, i moj je savet,da to treba svako imati u kolima! Svakome se desilo da mu neko ogrebao dal namerno ili ne auto,ali ume da bude mnogo iritirajuce za oci,takodje od udaraca sitnih kamencica,za te stvari je extra!!
Na teleshopu kosta oko 2300din(23e),ja ga nasao na oglasu za 400din(4e)...naravno original!! Malo izgooglajte i naci cete sigurno negde na oglasima,mnogo povoljnije jer dosta svercuju i ne placaju pdv drzavi!U svakom slucaju ja sam bas lepo i prijatno iznenadjen sa ovim prozvodom!:D
Dodato:
P.S.upravo sam procitao izjavu nekog autolimara,koji kaze da je kao"magija"kao da nikad nije ni bila ogrebotina!

yamahapassion 27.07.2010 23:46

Ljudi, moze li neko da mi kaze kakav je ovaj novi model KIA automobila, konkretno mislim na KIA ceed sw? Ubi me ovaj renault, ne mozes para da se nadajes za popravke, ne vredi dalje, hebem ti reno, nikad vise necu ni pomisliti na tu marku. Gledao sam nesto ovu kiu i deluje mi interesantno, nije neka nabudzena cena, a garancija dobra 7 godina ili 150 000km, a 12 godina na rdju. Tako nesto dugotrajno nisam nasao da je neki proizvodjac ponudio. Bio sam i u auto salonu, i pogledao malo, seo, provezao, meni deluje sasvim ok, ali bi voleo da neko ko se malo bolje razume u automobile da svoje misljenje.

Vaxter 27.07.2010 23:50

Njega nisam vozio, ali sam vozio KIA Pro Ceed, i mogu slobodno reći da bi mogao da stane na crtu sa evropskim kolima.

yamahapassion 27.07.2010 23:57

Meni pro ceed ne odgovara zbog gepeka, pa sam zato i gledao ceed sw posto ima veci gepek (porodicni auto). Pro ceed ima jedan moj drugar i cini mi se isto da je dobra masina. To je maltene jedno isto, samo sto je ovaj malo duzi.

Sejox 28.07.2010 00:41

Koliko sam negdje procitao,sto se cijena tice,one se krecu od oko 15000
pa do oko 20000 Eura.
Naravno zavisno koji je motor u pitanju-benzin ili dizel i koja je kubikaza.
Na nasim prostorima,posto je "Korejanac" gubitak na cijeni prilikom
eventualne prodaje je dosta veliki.
Ako to nije bitno-OK.

Vec sam pisao da se KIA probija na trziste automobila,a da bi bila konkurentna,osim cijene morala je da ponudi i jos nesto.

A to je tih 7 godina garancije ili 150000 predjenih kilometara.
Ta garancija se odnosi,koliko vidjeh,samo na motor i mjenjac,ako sam dobro shvatio.

Kada su u pitanju redovni servisi,u garantnom roku,to se trebas raspitati,
jer mislim da oni nisu bas jeftini za ovo vozilo.

Neznam koja mu je tezina,ali vidim da benzinski motori su od 1,4 i od 1,6 l.
Posto je karavanska verzija,pitanje je kako se nosi motor s njom.

Vjerovatno u prodajnim centrima postoje ta vozila koja se mogu probati,
pa mozda onda donositi neke zakljucke na licu mjesta.

Inace kao porodican automobil ima cini mi se sve sto mu treba.

yamahapassion 28.07.2010 01:15

Videcu jos, oticicu jos par puta u predstavnistvo, pa cu da vidim sve otprilike kako ide, sto se tice gubitka na ceni to mora pa mora, ali bi ga ja vozio bar dok mu ta garancija ne istekne, znaci minimum 5 godina, a kasnije nek izgubi kolko oce na ceni. Sto se tice redovnog servisa to se podrazuemva, to mora da se radi, a opet, jeftinije je servisirati auto neke jeftinije marke, nego npr bmw ili audi. Sve to ima prednosti i mane, meni je najvaznije da imam jedan odredjen stepen komfora, i naravno da je motor ok, sto ti sejo rece da je dobar za jedan karavan, tj. porodicni auto. Za sada u odnosu cena-kvalitet ovo mi je najubedljiviji kandidat do sada, posto za tu cenu nudi stvarno puno.

goran07 28.07.2010 13:27

namazite stakla sa pjenom za brijanje i nece se magliti,,,
nije zajebancija,,probajte u kupaoni,!!!
pozdrav

Simke 28.09.2010 11:14

Sinoc mi se moj renault "clio"iz cista mira ugasio za vreme voznje...situacija izgleda isto kao kad ostanete bez goriva,pa dodajete gas,a on nece da primi.Cim sam stao skinuo kljuc sa kontakta i ponovo ga upalio posle je bilo sve OK!:s.....
Da napomenem da mu radim mali servis redovno na 7-8000 km,i menjam mu sve sto se menja(ulje,filtere,itd),jedino ne znam dal mu i filter za gorivo spada u taj servis!?
Da li neko zna sta mu se tog mometa desilo?

danijel011 28.09.2010 17:04

To mi se jednom desilo na Loganu, mada se i "check lampica" upalila odmah posle toga. U servisu su mi rekli da je uzrok voda u filteru goriva... Neki senzor koji gasi motor kada registruje vodu :-O Kod mene nije zahtevalo nikakvu intervenciju, a rekli su ki da ako neće da upali posle toga samo raskačim akumulator na par minuta i teram dalje ;)

Simke 28.09.2010 17:20

meni se ta lampica nije upalila,jednostavno se ugasio,i posle je upalio bez problema...valjda je progutao vodu i bilo je onda sve ok...

Sejox 28.09.2010 17:28

@simkeres

Uzrok je tesko utvrditi,posto je vozilo odmah nakon toga radilo kako treba.
Obicno svi majstori u takvim slucajevima traze da to pogledaju i rjesavaju
u trenutku kada se takav kvar desi,a ne kada auto radi i u voznom je stanju.

Filter za gorivo spada u redovan servis,ali ne tako cesto.
Preporucuje se,a ja tako radim,da se filter za gorivo promijeni prije zime,
i poslije zime.Kupim neki skuplji i nisam imao nikad problema.

Pozdrav,

nemanja 1982 28.09.2010 18:01

@Danijel 011 kad skines kleme sa akumulatora i vratis automobil pali odmah iz razloga sto resetujes kompijuter,to pretpostavljam da znas!
@Simke moguce da ti je do kompijutera,mom drugaru na Passatu B5 blokirao ABS i nije hteo da se pomeri jer mu je crkao sitan deo koji kosta 35 000 dinara:-O, u ovom slucaju ne znam,vidi kod nekog majstora ako opet budes imao problema,moj savet!pozz

zeljko 28.09.2010 18:31

Kod mene je takav slucaj davno bio kod golfa dvojke i bio je problem karburator...prvo vrijeme je se tako desavalo kao kod tebe,samo ponekad da se ugasi a nakon duzeg vremena sam imao problema cim stanem hoce da se ugasi...I to bas kada sam se vracao iz bosne nazad za Minhen....cijeli put nisam smeo stati koc covjek odma se ugasi,pa sam morao cijelo vrijeme brzo hvatati kljuc i ponovo paliti.....uhhh sto sam se iscimo tih 900 kilometara..ne mora da znaci da je i kod tebe tako..to je samo bio moj slucaj.....Poooz

Simke 30.09.2010 11:38

kako da izracunam prosecnu potrosnju goriva?

milanche007 30.09.2010 13:35

najprostije ti je kad ti se upali rezerva(tog trenutka) sipas 10 litara i teras dok se ne upali ponovo ,to ti je to bez matematike:-)

Simke 30.09.2010 13:54

ma ok to...nego hocu na primer: sipam za 2000din,predjem 325km,i na osnovu toga hocu da izracunam prosecnu potrosnju!
Dodato:
znam da ima neka fora oko izracunavanja +-x=...

cvrca 30.09.2010 14:42

(lit./km) x 100=potrosnja

Sejox 30.09.2010 15:08

@simkeres

Potrosnja goriva na vozilu s uvijek racuna tako sto se broj litara pomnozi
sa 100 i podijeli sa predjenim kilometrima.

Na primjer:

Nasuo si 25 litara a presao 325 km:
25x100 : 325 = 7,69 Litara na 100 km

Ovo je pod uslovom da si stvarno potrosio svih 25 litara koje si nasuo.
To je tesko provjeriti.

Najtacniji nacin da se odredi potrosnja goriva,a to rade u transportnim
firmama je sljedeci:

-naspe se pun rezervoar goriva
-predje se odredjen broj kilometara
-ode se na pumpu i dopuni se rezervoar da opet bude pun
-e onda se upotrijebi ona formula - litri x 100 : predjeni kilometri

Ovaj pojam pun rezervoar,moze znaciti recimo,da se sipa gorivo dok pistolj
sa pumpe ne skljocne i prestane tociti.
Prilikom dopunjavanja postupiti po istom principu punjenja,zbog tacnosti.

Naravno da znas da je razlicita potrosnja goriva po gradu i na otvorenom putu,kao i ljeti i zimi.

Pozdrav,

kufi 30.09.2010 15:23

A ima dobra fora da vam ne magle iznutra stakla samo namazete tecnoscu za sudje iz nutra stakla i to ona tecnost sa limunom i resen problem provereno :D

Simke 30.09.2010 18:36

to je to!!!
@cvrca @Sejox hvala Vam ljudi!!!:)

cvrca 30.09.2010 19:36

sejox
Upravo sam to i reko lit/km pa puta 100.Vozio sam taxi 5 god tako da znam sta pricam!

Sejox 30.09.2010 19:45

@cvrca

Nisam ja Vas zaista nista ispravljao.Sve je OK.;)
Samo sam malo nadopunio,....a inace i ja sam dobro upoznat s tim.

Pozdrav,

Burli 08.11.2010 18:56

Sledeća investicija je automobil!

Trenutno vozim pasata karavana starog ravno 20 godina, izbor je sužen na 2 modela, prvi pik mi je Seat Alhambra a drugi je VW Sharan!
Smatram da ovim izborom jednim udarcem "ubijam dvije muhe", tj. da kompletan bend(nas 5) i ozvučenje može stati a koristiće se naravno i kao porodičan auto.
Alhambra mi se više sviđa i jeftinija je u startu, ali VW drži cijenu i vjerovatno ga je lakše prodati...
Znam da se i Ford Galaxy proizvodi u istoj fabrici i na istoj traci kao ova 2 modela, ali mi se ne sviđa.
S' obzirom da od sredine ovog mjeseca u BiH će biti omogućen uvoz i starijih vozila sa Euro3 normom, razmišljam o uvozu gdje u obzir dolazi 2001 godište i mlađe. Naravno, tražim Tdi motor...
Da li neko od Vas ima jedan od ova 2 modela, kakva su iskustva?
Takođe me zanima da li postoji još neki sajtovi osim mobile.de i autoscout.de gdje bi se mogli pogledati oglasi?

Danas nam rekoše da od polovine decembra ukidaju vize, pa postoji i opcija odlaska recimo u Njemačku ili Austriju po auto, mada mislim da ove auto kuće imaju već dobro uhodane kanale, tj. jeftinije prođu na carini i prilikom plaćanja PDV-a nego kad pojedinac to radi, ali se može recimo kod njih naručiti auto?!

Da kažem kako se trenutno u Bosni kreću cijene ovih vozila, za godišta 2001 do 2003 registrovano je oko 16 do 18 hiljada KM.

Svaki savjet i preporuka su dobro došli

mdelectronic 08.11.2010 19:17

Ja bih se odlucio za seata,malo je lepsi po izgledu ali unutrasnjost oko vozaca je dosta skucena.Sto se tice cene u BiH mislim da su OK,jer odlazak u Njemacku za auto te vrste ne bi puno ustedeo novca,moras uzeti u obzir sve putne troskove i same voznje do tamo i nazad,pa cak i neka kaznica.Tako da bolje pregledati neke oglase.

Sale-roland 08.11.2010 19:23

RE

Na taj Galaxy ni ne pomisljaj,ima gresku u spojnici menjaca...evo drugar je vec drugi zamenio:(...
Sto se ova dva tice ja ti predlazem VW,em ces da ga lakse prodas,em drze cenu,a seat takodje radi sa njihovim motorima,a sto se sajtova tice samo googlaj na mobile.de,ako tu ne nadjes onda :D ...

zeljko 08.11.2010 19:28

I ja ne bih nikada kupio forda,pa taman da je lijep ko curica....mene nece vise zahebat:lol:Ja bih ti predlozio VW pa nije vazno koji....Poooz

armin 08.11.2010 20:40

U austriji i njemackoj su skupa auta za uvoz jedino ako imas neko drugo rjesenje (potvrde itd, veze, auto kuce..)... a cjene nemozezs porediti u bosni srbiji ili u bivsoj jugi sa gore navedenim zemljama...

u austriji su skuplja nego u njemackoj, najjeftinija za sad je slovenija sto se auta tice...

a sto se tice tih auta vozio sam sva tri modela, seat vw jedno te isto, ford je takodje dobar nemoj da mislis da nevaljaju samo sto mi balkanci volimo njemacka auta...

moja preporuka je normalno sharan on je uvijek na cijeni sto je dobro kad prodajes a lose kad kupujes...

e sad zavisi sve kakvog ti hoces do koliko konja, km, stanje itd...

pozdrav....

Sale-roland 08.11.2010 22:27

RE

VAZNO!!!
Ovo sam zaboravio da napomenem,ako se neko vec odluci da ikesira auto,a nasao ga je preko internet stranica,pazite se,ima dosta prevaranata...u Srbiji je bilo 2x slucaja do sada,koliko sam cuo iz nekih prica (pitanje je koliko su tacne)...Ali i na samom sajtu administracija kaze da se obrati paznja na prevare!
Znaci nista dok se ne vidi,jel su toliko daleko otisli da znaci i da proverite,sve postoji,i firma i racun i plac,adresa(NA PAPIRU)! A u stvarnosti na toj adresi je neki stambeni blok i slicno...

Burli 08.11.2010 23:46

Ljudi hvala na odgovorima, naravno da treba biti oprezan jer su prevare česte u svim porama života pa tako i u ovoj...

Interesantna mi je informacija da su vozila u Sloveniji jeftinija nego u zemljama u okruženju pa ako ima neki sajt koji se bavi prodajom da mi pošalje na pp ili ovdje javno(ako ne remeti pravilnik)?

zeljko 02.12.2010 11:53

Ufff jesam se ovih dana isprepado zbog auta....Jedno jutro ode zena do benziske i sve u redu pali kao mina...vrati se parkira i dosla u stan da meni donese cigare prije posla,pa se opet vrati do auta jer ide autom na posao...Da upali..nece i sta biva kao i svaka zena dodje gore i dreka :lol:Sidjem ja dole reko da se pokazem kako se ja razumem oko auta...kljuc ustekam okrenem...nece ni da mrdne.
Sta je sad hebem li ga reko....Otvorim haubu pogledam i opet zatvorim hahah....Nista kazem zovem ADAC....Dodje frajer prikljuci neke kablove i kaze da je akumulator dotrajao i da ne duzim pricu.....Odem ja kupim novi i dam 120 eura...Spojim ga i upali i tako se citav dan vozam heheh nikakvih problema...Kad smo stigli do stana blizu ugasi se auto....Uf sta je sad u P.M reko...Tako od tog dana me zezao 3 naredna dana i gasio se uvijek iznenada....Koga god pitam sta je..Jedan ovako drugi onako i ja se ukenjao,jer ako moram u Audi na popravak ode hiljadarka ko nista samo sto udjes u audi...Sinoc pregeledam bateriju nakon 3 dana i vidim kad sam spajao da nisam jedan mali kabal sto ide takodje na plus na bateriji zavrnuo do kraja,jer me je onaj tamo gdje sam kupio bateriju nesto pitao i ja tako zaboravim taj treci kabal da zavrnem,pa je valjda pravio smetnju kad se mrda auto i gasio ga:lol:Nista sad je valjda sve uredu jos ne gasi,samo me jos uvjek zanima sta mu je onaj tanki treci kabel na akumulatoru i zar je moguce da je on pravio smetnju i gasio mi auto???Dobro da sam primetio,inace mogao sam da nasjednem za nikakav kvar i da mi uzmu ovi lopovi iz audi lovu....Poooz

Sale-roland 02.12.2010 12:39

re

Meni je na A6 akumulator nazad u gepeku,ali znam da imas samo 2x kabla crveni&crni,plus&minus...ne znam da postoji treci,mozda ti je nesto prevezano pa dodatno vuce struju :confused:

armin 02.12.2010 13:08

A moze svasta biti... u mene na malom vw poli ima milion kablova sa akumulatora povuceni po motoru, a zasto su neam pojma... ali mi je tako pregorio steuergerät neznam na naski kako se kaze, mozak auta znate na sta mislim, samo zbog slabog kontakta... tako da bi sada najradje zavario plus minus kabal za akumulator... :))

zeljko 02.12.2010 13:17

Pa i ja imam A6 ali quatro 2400 kombi....Kod mene je akumulator napreijed i ima dva debela kabla kao i svaki auto i jos jedan tanki kabal koji takodje ide na plus pol...Mislim da je do njega bio problem jer jutos je zena otisla bez problema a posle idemo jos u kupovinu pa cu da vidim...Od kada sam taj tanki kabal pritegao sada i tamo gdje pokazuje lampu za akumulator sve je uredu ne mrda se kao prije i stoji da je pun..pali kao mina hehhe

LOPOVSKA-POSLA 02.12.2010 13:48

hymmm

tri kabla na akumulatoru

1 . crni kabal<<<<<<MINUS ILI KOD NAS MASA
2. crveni kabal<<<<PLUS I IDE DIREKTNO NA ALANSER DA KOLA MOGU DA ALANSUJU

3. treci kabal<<<< IDE DIREKTNO NA ALTERNATOR DA DRZI (akumulator u zivotu i da ga dopunjava)

treci kabal je tanji od ova dva predhodna to jeste (od crnog i crvenog):lol:

mimiki 10.12.2010 12:55

Kupvina automobila doslo vreme,saveti

Doslo vreme ljudi da menjam auto ali naravno kao i za sve imam velike nedoumice koji da uzmem ima par automobila u opticaju ,pa sad ko ima neki od ovih koje cu navesti ne bi bilo lose da mi da neki savet i podeli neka iskustva i da me informise o potosnji koliko se kvari kako se krecu cene delova itd.
U opticaju su A4 npr oko 2000.god ,pasat b5 2001,2002 godiste ,reno scenic i megan oko 2003.god u sutini cifra otprilike do 6000e

armin 10.12.2010 13:18

Zavisi kakav motor hoces. Benzin dizel, vise konja manje konja, do koliko kilometara itd...

Sto se svabi tice provjerena roba... U audija su malo skuplji djelovi nego vw ali sto se ta dva modela tice audi je vise kvarljiv... sve zavisi kako je ocuvano auto...

a francuzi ko francuzi, dizajn ruzan... za renoa tih godina korozija zna problem biti... a motori su robustni...

Eh sad za nas balkance zna se da je svabo zakon, sto se nabavke djelova, opravke i servisa tice...

nadam se da sam ti pomogao malo a mozda i odmogao hehe

mimiki 10.12.2010 13:54

sto vise citam forume itd gledam oglase pitam razne ljude sve sam zbunjeniji :) .Mada je B5 od ovih po meni najbolji ali nisam ih ja poredjao po klasi nego sta bi bilo pametno kupiti ,pa ssam zato naveo da ne bi bilo lose da podelite sa mnom neka iskustva....

bokivelik 10.12.2010 17:38

....

samo Audi nista drugo. Sve zavisi u kakvom je stanju ali moje misljenje je da i ako je stariji za 2-3 godine ipak je naj kvalitenije i naj pouzdanije napravljen.;)
Opet navodim misljenje proistaklo iz iskustva.:D

audi commercial
You need to upgrade your Flash Player

mimiki 10.12.2010 21:08

dobro ,tvoje misljenje voleo bi da cujem neke detalje npr potrosnje itd ,odrzavanje...ja inace sad vozim Audi 80 jaje 1.8b ,i ne mogu da se pozalim 4 godine je kod mene a auto je 1988 godiste,i sto je najvaznije slabo se kvari ali vreme mu je :)

Trenutno vrijeme na Forumu 13:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org