YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Kabi-DEMO SNIMCI (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13090)

VUNIMRAV 14.01.2011 10:19

Bogami,ovo bi valjalo poslusati opusteno, uzivo uz dobro vino i janjetinu!!!

zeljko 14.01.2011 10:27

@vunimrav e bas to bravo i ja obozavam janjetinu i sve ostalo sto uz to ide....Svaka cast kabi..zeljko

korg18 14.01.2011 21:36

korg18

kabi,jarane prvi snimak je extra tvom caletu je bolje da mu napravis neki vokal sa neprimjetnom tercom jer ima polijep glas,a terca mu puno znaci jos bi bolje zvuco,nisam odavno cuo snimak da je kako treba da nema mumljanja uzivaj i pozzz.

kabi 14.01.2011 22:56

hvala svima na lepim recima stvarno...
korg18,nisam bash razumeo kako mislish na neprimjetnom tercom?
mislim cale moj peva i tercu i to mnogo dobro...
pozz,kabi
hehe

korg18 14.01.2011 23:00

korg18

kabi,druze pa smanjis mu malo tercu da se i ne primjeti da ima lakse bi mu bilo pjevat kontas tako ce poderat glas,nego nesto malo dodaj to mozes u globalu odradit smanji tercu da je skoro neprimjetna,tvoj cale ne pjeva cesto cisto amaterski a kad bi vjezbo bio bi bolji od pola onih na youtube sto imaju,leze mu ove pjesme muharema i ostale pozz.

kabi 14.01.2011 23:42

aha ok sad sam te skontao...
pa vidi mic ne ide u klavijaturu nego direkt u mixetu ali vazi hvala ti na savetu...
pozz

kabi 26.01.2011 23:06

Ja i cale ponovo hehe
ovde na ove 2 pesme sam takodje sve posebno usnimio znaci
bas,ritam gitaru,solo,tercu itd... znaci nije na ritam mashinu!!
takodje i cale je isto odpevao tercu...

<embed src="http://www.*******.com/embed/492652493/faab1dd7" width="320" height="200" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed

<embed src="http://www.*******.com/embed/492661401/9072128c" width="320" height="200" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed>

milanceshow 27.01.2011 10:01

Mislim da bi cale bio veoma uspesan kada bi poceo da radi sa vrhunskim muzicarima!!!Ima potencijala!!!!
A ti si Kabi odlican!!!!Samo napred!!!!!
Poz milanceshow

Dell 27.01.2011 10:33

cale ti rastura, iscimaj ga cesce da nas pocasti pjesmom ;)

Pozdrav, Dell

Simke 27.01.2011 10:37

@kabi
Dobro drmas ritam sa bass i kontra gitarom...reci mi koji je to bass i kontra,cini mi se da je bass"ranke",a ne mogu kontru da provalim?

kabi 27.01.2011 16:45

hvala vam na lepim komentarima..
simkeres" da to je ranke bas a kontra su 2 razlicite,na prvu pesmu "danima te cekam" tu je ona "brma gitara" a na pesmu broj 2 "o ciganko moja" tu je "dule gitara"

erno11 27.01.2011 17:10

Uhh jooj svaka cast za svirku. Ta ritam gitara kako hoces da nazovem ubija. Moracu nekako sriktati takvu slicnu. Ali znam treba ce mi mnogo mnogo truda za korg pa 50, nema nazalost sempl.

Svaka cast kabi

kabi 27.01.2011 20:10

hvala kolega
Dodato:
evo specijalno za kolegu ace zajdi zajdi

ovo je sa moju novu klavijaturu snimano korg m3

<embed src="http://www.*******.com/embed/499435825/a47ea0a5" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="320" height="200">

grandia 03.02.2011 20:45

=D> odlicno kabi i naravno gsp. cale

kabi druze, kazi nam bre kako ti se cale zove da ne pisemo uvek "cale od kabija" :">

cestitam za m3 i naravno za odlican snimak ;)

pozdrav tebi i caletu

kabi 03.02.2011 20:52

hvala kolega grandia
cale mi se zove muhamed a svi ga zovu Čombe...
da kazem i ovo isto,, sto se tice demo snimka nisam hteo da je odsviram ono u orginalu sa harmonikom mislim nije da neznam hehe daleko od toga nego sam hteo neshto posebno i ujedno da isprobam moj novi korg m3 sto se tice boje...

pozz grandia,kabi
heheh

grandia 03.02.2011 20:58

u 3. delu, da tu nisi odsvirao solo sa gitarom - ne bi bilo tako dobro :D

nekako sam znao da ces da upotrebis gitaru, mozda zbog toga sto bi i ja tu boju upotrebio :B

a ona mossboja (?) u 2. delu je odlicna!

pozdrav

makso68 03.02.2011 21:00

Dobro je to Kabi.Pozdrav tebi i ćaletu!

kabi 03.02.2011 21:11

hvala makso!!!

grandia" pa to je sto to ustvari i nije gitara,,, u tome je i fazon,, jeste da je slicna ali nije...
a ova moss-boja je dobra i mogu da kazem da stvarno zvuci kao moss boja...
dok ova prva boju sto je slicna kao truba meni ne pishe da je truba nego neka druga boja ali zvuci kao truba hehe bash je cudno sto cu ovo da kazem posle 3-4 dana ali stvarno sam zadovoljan sa m3 i ima mnogo fini rom-boja...
evo sad sam nashao ram-memory EXB-256mb za 80 eura novu od jednog svedu i tako da bice dosta semplova i fini boja..
a takodje i dosta demo-snimaka...
pozz,kabi heheheh

Ace 03.02.2011 21:34

Hvala za pesmu. Bas mi se svidja ..... pogotovo izbor boje, svaka cast. Iskreno da kazem i zato mi se svidjaju tvoje demo snimke. Sa harmonike i klarinete i sta ti znam jos, slusao sam pesmu mnogo puta ..... al ovo je originalno i unikatno.
Svaka cast jos jednom =D>

kabi 03.02.2011 21:40

hvala kolega ace,,meni su jako bitni tvoji komentari...
pa nisam hteo ono kao i svako ajde harmoniku (kabinu) i cepaj bulgaria stil znas? hehe
ali cuje se na kraj malo od harmonike barem kolko tolko hehe
evo i cale se zahvaljuje na lepim komentarima
pozz...

mirandess 03.02.2011 22:21

eh da ti je jos i pokojnog toseta ubacit da otpjeva ovo, ajme meni, sav sam se najezio, svaka cast za pjevanje i za svirku!!! Nemam sto drugo reci, SVAKA CAST!!!

kabi 03.02.2011 23:15

hvala ti na ovim lepim recima kolega mirandess
pozz

VUNIMRAV 06.02.2011 11:15

Kabi,ne mogu a da se ponovo ne oglasim.
Ovo je prekrasno,sa dusom i odsvirano i odpevano,po meni jedan o najljepsih snimaka inace a pogotovo (zajdi zajdi),sve pohvale i kapa dole majstori.
Uz ovakvo nesto bi valjalo zameraciti!

svrakan 06.02.2011 11:27

E super je ovo,sad sam preslusao u tvom stilu,samo cepaj.

kabi 06.02.2011 17:54

hvala vam na lepim komentarima....
bice josh...

mojjmbg 08.02.2011 10:22

pitao si me za zajdi pa sad kad sam preslusao da se oglasim....

nadam se da se neces naljutiti na komntar ali.....meni pjevanje nije sjelo fali mi trliler nekako mi ta pjesma bez toga kao jagode a nema slaga.... sto se tice svirke na istoj e tu ti KAPA dole...... stvarno sam se iznenadio......

i jos jedan subjektivan detalj vezan za vokal smanji malo basa i dodaj srednjih i viskokih frekvencija pa pokusaj sam cut kako ti bolje zvuci nekako kao da mi je mutan vokal...

vezano za moj kompletan post ...zelim samo naglasiti da je to moj subjektivan dojam koj nije nuzno tocan....

Vule 08.02.2011 11:28

@ Mojimbg

Mene zanima gde po vama konkretno fali triler i na koji triler konkretno mislite da je neophodan u ovoj pesmi? Hvala

Simke 08.02.2011 11:49

Ovo je za 10tku,ali imam par sugestija!!
Cini mi se da su ti farbe malo preostre,a to se moze resiti tako sto ces ih malo smanjiti kad soliras,jer se mnogo isiticu u odnosu na strajhove i vokal.Sam tepih(strings)je fenomenataln i legao je kao"budali samar"u pesmi,ali jos jedna sugestija sa moje strane,nemoj da odlepljujes prste dok(tata)Gdin Combe peva,vec ih ih bas naprotiv"lepi za dirke,ovako ispada da ih sviras na slogove.Nije ni to lose tako da ih sviras,ali malo mi bode uvo,i mislim da bi bilo lepse,i imao bi veci efekat pesme.Probaj i ovako i onako i vidi sam sta je bolje...ali sve u svemu odlicna svirka,solo,pevanje...pravac studio sa caletom i posle godinu,dve solisticki koncert!:)

nesaband 08.02.2011 12:01

Evo i ja da se javim.
Ova pesma je jako zahtevna i jako specificna.

Po meni je ova otpevano iz pogresnog tonaliteta,mislim da je za ton ili 1.5 tona vise otpevano da bi pesma i pevacke sposobnosti dobile na kvalitetu.
Nekako mi je ovo otpevano iz ovog tonaliteta,bez emocija koje su obavezne u ovoj pesmi.

Tonski je tacno odpevano nema gresaka.Ako treba da hvalimo svako izvodjenje onda idemo u krivom pravcu.
Sto se tice svirackog dela tu nemam nikakvih zamerki,vrlo dobro odsvirano.

Ja sam verovatno subjektivan po pitanju ove pesme i uvek sam veoma kritican kad je bilo ko izvodi a da to nije pravi majstor kao sto je bio Tose Proeski.

mojjmbg 08.02.2011 12:13

Vule..... na kraju svog posta sam stavio objasnjenje i ovim sad se zelim ispricati kolegi Kabi sto mu vi i ja spamamo temu ali trazen sam da odgovorim pa moram...

triler mi nedostaje u krajevima kitica.... kod mene u temi zadnji snimak je zajdi zajdi i na takvu izvedbu sam mislio....

jos jednom isprike za spam u temi kolege kojeg smatram vrlo dobrim muzicarem koji svojim radom iz dana u dan napreduje a to i je cilj ovih tema bar sam ih ja tako shvatio.....

sa štovanjem Mojjmbg......

kabi 08.02.2011 12:27

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 171298)
Evo i ja da se javim.
Ova pesma je jako zahtevna i jako specificna.

Po meni je ova otpevano iz pogresnog tonaliteta,mislim da je za ton ili 1.5 tona vise otpevano da bi pesma i pevacke sposobnosti dobile na kvalitetu.
Nekako mi je ovo otpevano iz ovog tonaliteta,bez emocija koje su obavezne u ovoj pesmi.

Tonski je tacno odpevano nema gresaka.Ako treba da hvalimo svako izvodjenje onda idemo u krivom pravcu.
Sto se tice svirackog dela tu nemam nikakvih zamerki,vrlo dobro odsvirano.

Ja sam verovatno subjektivan po pitanju ove pesme i uvek sam veoma kritican kad je bilo ko izvodi a da to nije pravi majstor kao sto je bio Tose Proeski.

Cao kolega,vidi ovako... cale je to pevao iz e-moll,mi smo probali iz svaki drugi ton dok mu je d-moll isto lezalo ali ne bi tako ispalo kao sto jeste,,zato sto ako bi on to odpevao iz d-moll ne bi cale mogao da ubaci te trilere kao sto je iz emoll-a tako da bar po meni je ispalo dobro...
i ovo da navedem isto,cale je to odpevao iz prve znaci..
cale moj se ne bavi sa pevanjem mislim on je ipak amater hehe,ali mogu da kazem da peva bolje od mnogih pevaca sto su u grandu naprimer hehe..
E sad drugacije bi bilo kao sto je naveo milanceshow moj nislija hehe da on peva non-stop i malo vezbanja onda njemu ne bi bilo kraja..

Cale moj ovo sto snima samnom to je samo zbog jednog razloga..
on mi je rekao" sine jedan dan kad mene nema vishe imacete jednu uspomenu,, i ja bi dao sve danas kad bi ja imao neku kasetu gde moj otac peva"
I deda mi je isto jako lepo pevao...
Tako da on kad snima on to ne smatra da radi profesionalno nego samo ono iz prve...
Na ove pesme ima na neke gde tercira i to jako dobro zna da tercira,nije nikako hteo hehe,, kaze on meni " ma ajde sad li ce pravimo cd hehe"
Ali na kraju je pristao i na to..
ma dobro sad neka bude kako bude hehe vazno je da si mi lepo slazemo kao sto je kolega grandia ili zeljko naveo..

svrakan 08.02.2011 12:48

Kabi muski tonalitet za Zajdi je g moll,a-mol ko moze vislje,d-mol i e su zenski,probajte to malo vislje,mislim da bi bilo mnogo lepse,meni se sve svidja.

kabi 08.02.2011 12:51

hvala kolega,,pa sta ja znam caletu nekako lezu dosta pesme iz E-dur e-moll
ali ti si sigurno upravu kolega probacemo
pozz...

nesaband 08.02.2011 13:06

kabi,moj post je dobronamerna kritika da bi poboljsao kvalitet pesme,nikako zlonamerni.

ako vec stavljas demo snimke na forum onda probaj da to uradis a da mi to cujemo,verujem da ce biti mnoogo mnogo kvalitetnije pevanje.
Ja verujem da to tvoj tata moze da otpeva siguran sam bar za ton vise.

ne zameri.

znam da ti to snimas iz drugih razloga ali ako otpeva covek to iz prve onda vam to nece oduzeti puno vremena.
pozdrav

kabi 08.02.2011 13:59

[QUOTE=nesaband;
Ma znam ja to kolega,, on bi mogao mozda za jedan ton vishe ali nije mu bash pasovalo kako treba,,
nego steta je sto ja neznam da pevam hehe

Vule 08.02.2011 14:07

Citat:

Originalno postovano od mojjmbg (Post 171300)
Vule..... na kraju svog posta sam stavio objasnjenje i ovim sad se zelim ispricati kolegi Kabi sto mu vi i ja spamamo temu ali trazen sam da odgovorim pa moram...

triler mi nedostaje u krajevima kitica.... kod mene u temi zadnji snimak je zajdi zajdi i na takvu izvedbu sam mislio....

jos jednom isprike za spam u temi kolege kojeg smatram vrlo dobrim muzicarem koji svojim radom iz dana u dan napreduje a to i je cilj ovih tema bar sam ih ja tako shvatio.....

sa štovanjem Mojjmbg......

Nema tu spama ako se razgovara o snimku..meni samo nije bila jasna vasa opaska pa sam zatrazio objasnjenje. Ne znam o kom trileru se tacno radi i gde nedostaje?

Ovu pesmu moze da peva i Bajaga i Tose i Cune i Tozovac i Kemal i Sinan i svako da je donese na svoj nacin,i svaka da zvuci odlicno,a ako ste kolegi ukazali na nedostatak nekog trilera ili ukrasa u pesmi mene je zainteresovalo u kakav "okvir" bi je vi ubacili i ukrasili posto ste pronasli da nesto fali? Mene ovo najiskrenije zanima,pa ako biste bili ljubazni da mi objasnite? Hvala

mojjmbg 08.02.2011 14:15

u biti vrlo jednostavno poslusaj snimku u mojoj temi... izvedba je moja ideja. tako to treba zvucati po meni........

kod kabija i njegovog oca ja triler cujem samo na dva tri mjesta ostalo je vibrato.....

a to su ipak kruske i jabuke nadam se da je sad jasnije.

Vule 08.02.2011 14:22

Kad kažete da je "izvedba vaša ideja" zvuči mi ok,ova pesma i jeste vec ušla u muzičke udzbenike kao "standard" gde svaki pevač pokusava da je iznese na svoj nacin,ali kad kazete da "nesto fali" u izvedbi Kabijevog čaleta onda se s vama ne slažem jer to mi izgleda kao kada bi tamo npr. Louis Armstrong učio Bobana Markovica kako se svira vranjanski čoček,ako me razumete,to jednostavno ne ide. U svakom slučaju hvala na odgovoru,poslušaću vaš demo snimak.

mojjmbg 08.02.2011 14:26

ja sam u prvom posto naveo da MENI fali i da je to moj Subjektivan sud ....

a izmedu ostalog ja sam inace tj moji su iz Pirota.....

Vule 08.02.2011 14:27

Pa ja sam zato od VAS i trazio pojasnjenje

Citat:

Originalno postovano od mojjmbg (Post 171321)
u biti vrlo jednostavno poslusaj snimku u mojoj temi... izvedba je moja ideja. tako to treba zvucati po meni........

Ja na vasem snimku ne cujem ideju nego midi fajl,ako se ne varam?

Trenutno vrijeme na Forumu 05:51

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org