![]() |
@nesaband
U style compozer meniju pritisnes broj 2 taster gde ti pise Syle MFX pa onda odaberes koji ces efekat a onda ides levo uz pomoc kursora da u sledecem meniju odaberes na koje ce se partove MFX primenjivati posle toga jednostavno izadjes iz style composera pa write i to je to! |
hvala Bobane,znam da sam nesto zaboravio gde se nalazi ali zato imam tebe kao keca u rukavu.Sad sam probao i bas dobijam ono sto hocu samo malo da provalim koliko cega dodati i to je to.pozdrav
Dodato: posto i dalje poneki ritam zeza pa mi blokira klavjaturu,kako rece da treba da formatiram deo gde se nalaze ritmovi.da li da ih izbrisem sve pa da ubacim samo one ritmove za koje sam siguran da ne zezaju.pozdrav |
Imao sam i ja neki problem sa ovim ritmom 9/8 koji sam stavio na download,pri ponovnom pokusaju da ga modifikujem i usnimim nije hteo da zapamti prvi intro i prijavio je gresku write eror,pa sam morao radim backup pa da obrisem sve ritmove (posto nema format njegove interne memorije).Iako je prijavio gresku prilikom snimanja snimio ga je posto sam ja pokusao i sa drugim imenom od prethodnog.Naravno taj sa greskom sam obrisao.Posle toga vise nije bilo problema,maltretiram ga maksimalno i nista.
Savet:sto manje koristite makeup styles a vise modifikujte sam ritam kroz style composer i nece biti problema.Makeup style koristite samo da bi ste odabrali odgovarajucu boju odnosno da bi ste isprobali kako zvuci i dokle da je pojacate. |
@boban 010. molim te daj mi putanju i da li u style composeru moze da se radi transpose odredjenog parta komplet ili mora da se udje u micro pa da se transponuje ton po ton?ubi se ovde i ne mogu da provalim.pozz
|
Moze,otvoris kompozer,odaberes part,edit,transpoze,value 12 (to je za oktavu navise drugo nista ne menjas) i execute.Eto!
|
@boban010 Hvala lepi moj,mnogo si mi olaksao posao.
Dodato: jos jedno ptanje a nije bezobrazno.Da li postoji opcija da se negde u style composeru odredi u nekom partu na primer bas gitari da se na notama skrati ili produzi trajanje.Vidim da i micro postoji varijanta da se volume svake note moze smanjiti ili pojacati ali ne vidim nigde da mogu da skratim ili produzim trajanje tona.pozdrav |
U micro modu prvi parametar odredjuje jacinu tona(dinamiku kako god) a drugi u nastavku odredjuje trajanje note.
|
hvala,jos da provalim koliko da skracujem bas i da odredim meru i bicu jos pametniji.
|
Da li neko zna kako da snimim izmene u Song-u?
Ja radim ovako : izaberem song,song make up,recimo promenim bass,gitaru... Idem na write pa enter i nista opet ga svira stare instrumente a pisu te koje sam ja izabrao . |
Moras da u micro modu u svakoj traci za svaku boju koju si koristio upises MSB,LSB i PC pa tek onda write.Informacije o ovim parametrima imas u manualu!
|
Uspeo! Hvala Bobane!
|
Kako da update Roland GW-8 HITNO
Dragi prijatelji.Da li neko moze da mi objasni postupak kako da izvrsim update na Rolandu GW-8.Stvarno mi je hitno da to sto pre uradim jer sam je tek uzeo i zeleo bi da se sto pre upoznam sa njenim sada vec boljim mogucnostima.
Hvala i pozdrav svima. |
Evo ti link,a ubuduce koristi pretrazivac"SUCHE" gore na plavoj podlozi.Ovo je uputstvo za 1.03 i isto je kao i za 2.0!
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10031 |
a ja mislio da je stigao nov OS za GW8 a ono mosa!!!vidim pises ovde pa sam pomislio al nije to sto sam mislio,hahahahaha.
pozdrav |
:lol:
|
hahahaha pa nista cudno posto ja kad vidim da ti nesto pises onda je to i pametno!!!A ja se ponadao, a ti pomazes kolegama koji nece da se malo potrude pa da sami nadju neke stvari.
|
I ja se ponadao... :)
|
Prokomentarisao bih nesto, a vi koji poznajete ovu spravu isparavite me ako gresim. Naime, ranije je bilo price da je Gw 8 zvucno daleko bolji od e 50, medjutim da mu nedostaje editing ritmova i boja kao na e 50. Sada, koliko kapiram, sa novim sistemom, gw8 je daleko bolja sprava od e 50, to jest, to je jedan kompletan aranzer. Zelim cuti vase misljenje o ovome ?
|
Bolji?
Stvar ukusa,to su dva razlicita zvuka.E50 ima malo "puniji" zvuk a GW8 "konkretniji" ali "tanji".Imao sam prilike da cujem uzivo E50 i nisam bio odusevljen iako je bio "delimicno" sredjen.Kazem delimicno jer sam imao par "sredjenih" ritmova od kolege ciji rad dosta postujem.Ne zaboravite da GW8 ima fantomove boje i zahteva ozbiljnije angazovanje na korigovanju istih.Meni se recimo svidja kako je kolega neconix sredio njegov E50,a demo snimke GW8 imate na Youtube.Onoliko koliko sam ja imao prilike da cujem E50 meni je bolje zvucao E2 na istom ozvucenju,ali ne sumnjam da moze da se sredi da zvuci jos bolje jer E50 ima vise alata na rasplaganju od GW8.Mozda je "materijala"malo za raliku od GW8 koji obiluje skoro svim bojama koje su potrebne kako za zabavnu tako i za narodnu muziku.S druge strane GW8 ima manje alata kao i arangerskih funkcija od E50. |
Ali kao sto ti rece, gw8 ima daleko bolje i kvalitetnije boje, i odusevljava me celokupan zvuk na gw 8, koji ima neverowatno ostru i kristalnu zvucnu sliku, koja je mozda u rangu sa g70 i e80, a s obzirom na to da sa novim sistemom gw 8 ima velike mogucnosti sredjivanja, tj. poprilicno detaljno se mogu srediti ritmovi i boje, nekako mi dodje bolja solucija.
|
Na E2 imas 200 performansi,u svaku performansu ide jedan ritam i 8 razlicitih boja po izboru dok na GW8 imas 100 Favorite performansi koje su razvrstane u 10 banaka,u svakoj performansi je jedan ritam i samo jedna boja.Promena banke traje par sekundi a to posebno nervira.
|
GW8 ipak nije visoke klase da bi ocekivali nesto stvarno veliko,ali sa novim update-om je GW8 podignut na vislji nivo.
|
Sto se tice E2, po meni je to veoma dobro resenje, bar meni odgovara, promena boja moze biti relativno brza, mana je ta sto se boje ne mogu podesavati zasebno svaka (oct. MFX,itd) i kao takva snimiti ne jednom od USer tones tastera, ali boze moj, moramo se i ovako snalaziti. Zanima, da li mogu, recimo, obraditi boju, dakle srediti je onako kako meni odgowara, i sacuwati je recimo, tamo gde je bila, tj. zameniti fabricku, ali sa mojim podesavanjim ...I da li to mogu raditi sa ritmovima, tako da ako mi je na prwom performancu rumba, da na istom tom perf. pozovem dvojku, ali onako sredjenu kako sam je ja prethodno sredio ...Ako me razumete ...
|
Fabricku boju ne mozes "zameniti" ali je mozes promeniti i tako promenjenu snimiti u performansu.U tu performansu mozes pozivati ritam koji hoces i kod E2 i kod GW8.Na GW8 imas novine koje olaksavaju ovo brzo biranje za razliku od E2.Na E2 mozes u performansu snimiti i ritam sa floppy diskete i on ce uvek pozivati taj ritam prilikom izbora performanse ukoliko je disketa u uredjaju.Mana je sto je Floppy veoma nepouzdan medij.Ako novi update GW8 omoguci direktno pozivanje sa usb flesha u sta sumnjam,onda bi tek bio atraktivan "workstation sa osnovnim elementima arangera"!
|
@Calevh.ja radim na GW8 vec skoro godinu dana.
Imao sam i E 50 ranije,skoro sest meseci.. A sad da pocnem.E 50 je dobar aranzer sa dosta edit funkcija i dosta memorije uz karticu koju mozes da ubacis u njega,ali ima i dosta mana.Kao prvo aranzer zvuci mutavo(prosto receno)neke kolege su kupovali ekvilajzer pedalu da bi dobili kakav takav ton na ozvucenju.Najveca mana mu je sto nema performans memoriju.Ja sam iz tih razloga prodao svoj E 50. GW 8 ne moze da se poredi sa G70 ili E80 ali je zato i mnogo jeftiniji,mada,ne zaboravi da GW8 ima sjajne boje pa po neke caki bolje nego na G70 i E80.To je moje skromno misljenje. Da ne pricam da je tezak samo 6,5 Kg!!!! Ima losiji aranzer od G70 i E 80,naravno ali za te pare nema jace sprave. Sto kaze Boban neke stvari mogu malo da nerviraju coveka ali sam se ja navikao i bas brzo prelazim iz ritma u ritam na moj nacin rada. pozdrav |
Nesaband.
Ako sam dobro razumeo, E50 nema performance, ili kao na e2 user program, gde mogu snimiti sva moja podesawanja, zajedno sa jednim ritmom, i recimo nekim osnovnim bojama, da li je to moguce na e50. Drugo sto me zanima jeste, da li mogu na e50 i gw8 programirati one touch taster/e, tako da na svakom imam razlicitu boju, ili recimo da kada promenim varijaciju, da preko one touch tastera promenim tempo, kao i ostala podesawanja ... Dodato: Kada na jednom user programu na E2, imam snimljen ritam recimo dvojku, i u tom user programu, za taj ritam, acc1 mi je 60, acc2 je 75 ...Drum 120, bass 95, to vazi samo za taj ritam koji je snimljen u tom useru, ako u tom useru pozovem drugi ritam, za koji mi gornji parametri ne odgowaraju, recimo, acc 1 mi je suwise jak, ali acc 2 slab, taj ritam tj. instrumenti u pratnji mi netje zvucati dobro. Zato ja za svaki ritam imam po jedan user. E sad zanima me da li na gw8 mogu pozivati razlicite ritmove u jednom performancu, ali da mi sklad instrumenata ne bude poromecen, vetj onakav kako sam ja prethodno snimio, tj. namestio taj ritam. |
Sa novim OS-om GW8 je dobio Style composer i u njemu sredjujes odnos jacina instrumenata a za E2 to radis u Style worksu.Parametre koji odredjuju jacine instrumenata u User kod E2 ili performansi kod GW8 ostavis da budu uvek isti u svim performansama(userima) i nece biti greske.
|
Na E50 imas user programe gde mozes da stavis sve kako ti zelis.E 50 ima i ako se dobro secam 4 favorit boje koje mozes uvak da pozoves.Na E2 ne znam kako je posto je nisam imao.Ali GW 8 je po meni mnogo bolja sprava od E50.
Dodato: Nisam hteo da ponavljam ono sto ti je napisao Boban010 posto je to sve on vec objasnio. |
Bobane ali u tom slucaju, ako u svakom user programu svi parametri budu isti, mesta na kojima su instrumenti u ritmu moraju biti na istim mestima u svakom ritmu ( Rumba acc1 gitara, acc 2 strings ) isto tako i za dvojku, begin ...
Dodato: Ipak tje biti da je e50, kompletniji kao aranzer :) ... |
I G800 je kompletniji nego GW8 kao arranger!:lol:
|
Na kraju tjes me nagoworiti da kupim g800 :p ...
|
a ja cu da ti ga prodam :D
|
Xexexe :p Fala tebi, moze gw8, za g800 tjemo se tesko dogoworiti ...:lol:
|
vi pobegoste od teme skroz!
nee kapiram nista! |
Trenutno vrijeme na Forumu 23:40 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org