YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg pa50 pozadinsko svijetlo (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9480)

samuraj 26.05.2009 12:41

Prijatelju, nije tebi crkla nikakva "lampa" niti dioda, tvoj ekran je monohromatski.... i u tvom ekranu se nalaz chuvena "El Folia" koja je nekih 25-35e... i veoma se lako menja..... samo potrazi na netu malo i naci cesh je ...

a novi ekran i koje kakve "lapme" , diode, i neonska svetla zaboravi...

vaxy 26.05.2009 14:18

kolega oprosti ali imao sam pa50 rastavit u dijelovima i znam sto sam vidio i tamo nije bilo niti ce biti ikakve el folie

b.o.Y.c.h. ČK 26.05.2009 14:33

..krešo.. :) dobra ti je ova ribička fora za inovaciju u muzici
Za neku preventivu ja mislim da bi služilo svrsi...I ja puno puta svijetlim s mobitelom da pronađem sound na krz-u...Imam neki rolandov display malo veći, ja mislim da bi se "lampica" dobro uklopila...Mislim da će ovo sad biti novi "boom" u svijetu, nova senzacija :D

kreso 26.05.2009 19:46

Gle, moj frend je ovo ugradio u stari KORG X3 kad mu je riknulo pozadinsko svijetlo. Stavio je neonsko ribičko pero iznad i ispod displaya, serijski spojio i napravio na kučištu s bormašinom malu rupu u koju je našarafio ON/OFF svičer. Ma svijetlo mu je sad ko u Betlhemu :lol:. Samo svaka 3-4 mjeseca mora otvarat synth i mjenjat one male 3 "sat" baterijice (koštaju cca 2 €).

A, ovo sa el folijom ti je na Trinityu, a na Pa50/60/80 je LCD display.

hrci 28.05.2009 01:38

Citat:

Originalno postovano od vaxy (Post 87634)
hvala svirko i kreso
Dodato:
ma samo me zanima dali ima gdje da se kupi ta lampa jer korg sam rastavio i to nije neki problem da se zamijeni samo mi fali lampa

@Vaxy

Postovanje Kolega Vaxy,

Kod Mene na Pa80 je isto Proglem, dali bi mi mogo pojasnit gde se ta Lampa Nalazi, vidim da si rastavio Keyboard u Djelove, Hvala.

Pozdrav!
Hrci

billa 31.05.2009 12:28

Care ja sam skoro imo taj problem sa diodom.Ona se nalazi ispod displeja.Znaci moras cijelu klavijaturu otvoriti,dioda kosta 10 eura u Becu ja sam je sam mjenjao

alen248 31.05.2009 14:14

Nemoj nista improvizirat, tu ti dodje jedna neonkica i obrati se servisu za taj dio nije je tesko promjeniti samo ako nadjes orginal. Znam da ih je bilo kupiti u Artistu u BL. Kontaktiraj njih i vidi! Pozdrav

hrci 01.06.2009 02:32

Citat:

Originalno postovano od billa (Post 88377)
Care ja sam skoro imo taj problem sa diodom.Ona se nalazi ispod displeja.Znaci moras cijelu klavijaturu otvoriti,dioda kosta 10 eura u Becu ja sam je sam mjenjao

@billa

Hvala Bruder, de mi samo jos pojasni jel mora da se Lemi ili se Usteka ili Zavrne, jos jednom Puno Hvala...

Poz!
Hrci

toni-bt 01.06.2009 04:29

pre mesec dana imao sam neki hladni lem pa nosio sam je u servis(PA 80)pa video sam kako izgleda ta lampica,vrlo jednostavno se menja,steka se,samo dok dodzes do nje treba da rastavis celu klavijaturu,preporucujem ti da to ne radis sam nego u neki servis mislim da ne bi kostalo mnogo.

hrci 01.06.2009 07:32

Hvala Toni-bt,

Meni nije tesko ja imam Zivce za to;) Sutra cu Lampicu da Narucim kod Korg-Mayer. Hvala Jos jednom.

Pozdrav!
Hrci

Trenutno vrijeme na Forumu 01:04

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org