YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Zvučnici (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=50)
-   -   ozvučenje - kupovina jos 2 kutije (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9340)

murtson 14.05.2009 08:57

mislim da trebas prodati te dvije kutije od po 4 oma i kupiti četiri kutije od po 8 oma..........
Dodato:
ako ti je powermate II onda možeš neke pasivne binove 18-ke

dado123 14.05.2009 10:44

jest povermateII a nekako mi se neprodaju rade odlićno stari nemogu ih prodat nikako za one pare što sam ih kupio ipak rade odlićno svoj posao a meni trebaju još dvije takve i slejv to sam kontao da uzmem znam da je neko na forumu spominjao da radi na njih četri i da rade odlićno samo tako....

murtson 14.05.2009 11:30

U tom slučaju ako zadržavaš te zvučnike od 4 oma, možeš spojiti samo još po jednu kutiju po strani ali od 8 oma.Inače da imaš 6 kutija od po 8 oma mogao bi ih spojiti svih 6. Nadam se da si me razumio.

dado123 14.05.2009 12:49

razumio sam te netrebami više četri kutije mada če ove druge biti sigurno 8oma pošto prvi put kad sam kupovao nusam znao baš najbolje ali sad več pomalo razumijem ukupno četri kutije i možeš mi reč još jedan slejv koje jačine da uzmem to nerazumijem baš najbolje.....

aleksandar72 14.05.2009 18:12

Ne znam zasto bacati pare na "slejv",kad je kolega murtson odlicno odgovrio,.....da mozes jos jedan par kutija da ukljucis na Dynacordu,al da pazis da ove druge budu 8 omske,kako bi imao impendansu od ca.2,66ohm a to nije problem za PMII. ???Zasto eksterno pojacalo?

Beethoven 14.05.2009 18:17

Zato sto ce mu se te dve od 8 oma cuti upola tise od onih 4-omskih,ako ih sve tera pm 1000/2...

Ako mu to odgovara onda je ok...

U protivnom,slejv je neizbezan...

Pozdrav.

krcmar 14.05.2009 18:21

Imam ja druze istu takvu kombinacju-original. i bas kad sam kupovao ovaj sto prodaje mi je rekao, da ako ocu kopcati jos kutija da moram slejv, bas zbog omaze. zato ti nebi preporucio da kopcas jos kutija na njega. poz

aleksandar72 14.05.2009 19:10

....Zato sto ce mu se te dve od 8 oma cuti upola tise od onih 4-omskih,ako ih sve tera pm 1000/2....

Oba zvucnika dobijaju istu snagu od PMa!
Mozda si u pravu da ce 8 omske kutije biti za nijansu tisi od 4 omske(upola je preterano) ali ce sound biti u svaki slucaj stegnutiji i cvrsci na 8 omskim kutijama.
Umesto slejva ja bi uzeo jos dve aktivne kutije i posao je zavrsen.
Dobar slejv(za te zvucnike) kosta sigurno najmanje 600-700EUR,zasto ne odmah aktivni par MAXX6A??

Pozdrav

Beethoven 14.05.2009 19:57

Oba zvucnika ne dobijaju istu snagu od PM-a vec jedan 4-omski dobija snagu kao dve 8 -omske kutije..

Jos par aktivnih je mozda i najbolje resenje.

Pozdrav.

aleksandar72 14.05.2009 23:07

...Oba zvucnika ne dobijaju istu snagu od PM-a vec jedan 4-omski dobija snagu kao dve 8 -omske kutije...

Molio bih za objasnjenje,sa strane fizike.Impendansa nije konstantna vrednost,vec neka srednja i relativna vrednost zvucnika koja se tokom rada,konstantno menja.Vecina zvucnika najvise gube impendansu(ovisi od pojacala) na frekfencije od 10-20khz!
Tako lako se desi da kutija na kojoj pise 8ohm,na odredjene frekfencije padne i ispod 4 ohma.
Unapred zahvalan za odgovor

Trenutno vrijeme na Forumu 22:53

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org