YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Akordi i partiture (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Haris Dzinovic - Pusti me (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=8442)

milanche007 11.03.2009 13:14

forspil:Dmoll-Gmoll-Cdur-Amoll-Dmoll x2
strofa:Dmoll-Gmoll-Dmoll-Cdur-Amoll-Dmoll x2
refren:Dmoll-Cdur-Dmoll-Bdur-Gmoll-Dmoll
Gmoll-Bdur-*-Dmoll-Bdur-Gmoll-A7-Dmoll
*-cis u basu,a cis-g-cis u desnoj ruci(A7)
eto ispravke evo sad je lepo isipisano.e sad tvrdim da je ovo tacno,uz postovanje prema starijim kolegama:D
pozdrav svima
Dodato:
ljudi pucacu sebi u glavu pogledajte sta mi je komp uradio
Dodato:
u mesto ovih glupih smajlija ide Dmoll:mad:

makso68 11.03.2009 16:25

Citat:

Originalno postovano od milanche007 (Post 75429)
zao mi je kolege sto vas moram ispraviti,ali moja verzija je najtacnija.ja sam sinoc bas zbog decka poslusao pesmu i ispisao prave harmonije kako jesu.kao prvo u strofi posle onog amoll-a nema uopste c dur-a vec se zavrsava sa d moll-om,takodje i u refrenu ima nekih gresaka oko b dur-a i g moll-a.ne bih to pisao da nisam sinoc bas obratio paznju na sve to.a ako hocete da se zezamo sa harmonijama mogu i tako da raspisem harmonije pa ko se kako snadje,mislim da bi promena akorda isla maltene na svaki slog....a ako mislite da nisam u pravu,vi uzmite pa sknite pesmu,hheheh.pozdrav svima;)
Dodato:
jao ljudi izvinite pogresio sam u pisanju,ja pisao sve u sa molskim oznakama,izvinjavam se svima...evo sad cu da ispisem pravilno.uzassss.
jos jednom kolege izvinite

Ima majstore C-dur,prolazno.Svirao sam sa ljudima koji i sad prate Harisa na koncertima,pa valjda oni znaju.Na kraju,nije ni bitno,ne želim da se prepucavam.Inače,nastavnik sam muzike;sviram klavijature,bas,gitaru i violinu i mislim da imam zavidan sluh i poznavanje harmonije.
Dodato:
I još nešto;šifre molskih akorda se pišu malim slovima.Pozdrav!!!

laky 11.03.2009 20:59

Evo ukratko, malopre mi pobrisa tekst, pa me mrzi ponovo da kucam:(
Obojica ste ispisali istu verziju od akorda do akorda.
E sad, sitna crevca.
Na snimku nema Cdura posle Amola. Mozda ga na koncertu sviraju, treba cuti. Jedini problem je sto je slog reci "Laze" kratak, na La-svira Cdur, a na ze-svira Amol. No, nije bitno.
Oni sitni prelazi na basu nisu nesto bitni. Onaj Cis je na sestoj sedmini takta, a ona dva C i B su cak na sedmoj sedmini.(Da ne pisem sad). Tako da uopste nisu vazni, pogotovo ako se svira na aranzeru, a jos ako se svira za devojku ...;)
Inace predlozio bih (ne mora da se usvoji):D, da se Dur pise velikimj slovima , a Mol sa Vlikom slovom i "m". Lepse je i preglednije.;)
Jos ako bi se raspisivalo i po taktovima ...

medino 11.03.2009 21:05

napraviste bajku od obicne pesmice sa 5,6 akorda...show

milanche007 11.03.2009 21:30

@ makso68 posto ste profesor muzike onda bi bilo glupo da se ja raspravljam sa vama jer ja nemam nikakvu skolu,mislim nije kulturno.viste ipak akademski gradjanin i ja to cenim.samo mislim da da tamo nema c dura,a to sto su vam rekli harisovi muzicari,mogu to da prihvatim pod jednim uslovom da imaju apsolutni sluh,ima u tom orkestru takodje tezgarosa sa jako dobrim sluhom kao sto sam i ja.pozdrav

cane612 11.03.2009 23:23

sta bi ja bez vas i bez ovog foruma nista! HVALA VAM JOS JEDNOM !!! :D

gogspa80 11.03.2009 23:45

dobra pjesma, i ja je bas ovih dana naslusavam da je mogu skinuti...
znali netko dali ima ritam okacen koji bi pasao za ovu pjesmu?

svrakan 11.03.2009 23:49

7/8 u milion varijanti,koji god hoces

Sejox 11.03.2009 23:56

Eto rijesili ste stvar.
Ali po meni,nemate razloga za ovoliku polemiku.Jos cete poceti i da se zamjerate zbog harmonije.
Bilo ga "prolazno" C ili ne bilo,uopste ne smeta.Moze i ovako i onako.
Volim kad su sugestije i ispravke,bez zatezanja.Lako to citam....

I na kraju,bez obzira na 5-6 akorda,meni je pjesma DOBRA i volim je cuti.

A ritam je naravno 7/8.U originalu,sa malo izrazenim dobosom,ali i ne mora tako.Izaberi neki,
odredi tempo i opleti.

Pozdrav,

Enes-am21 12.03.2009 00:02

Cane, jel to cura hoce da te se otarasi pa hoce da joj to sviras???=))

Trenutno vrijeme na Forumu 22:57

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org