![]() |
forspil:Dmoll-Gmoll-Cdur-Amoll-Dmoll x2
strofa:Dmoll-Gmoll-Dmoll-Cdur-Amoll-Dmoll x2 refren:Dmoll-Cdur-Dmoll-Bdur-Gmoll-Dmoll Gmoll-Bdur-*-Dmoll-Bdur-Gmoll-A7-Dmoll *-cis u basu,a cis-g-cis u desnoj ruci(A7) eto ispravke evo sad je lepo isipisano.e sad tvrdim da je ovo tacno,uz postovanje prema starijim kolegama:D pozdrav svima Dodato: ljudi pucacu sebi u glavu pogledajte sta mi je komp uradio Dodato: u mesto ovih glupih smajlija ide Dmoll:mad: |
Citat:
Dodato: I još nešto;šifre molskih akorda se pišu malim slovima.Pozdrav!!! |
Evo ukratko, malopre mi pobrisa tekst, pa me mrzi ponovo da kucam:(
Obojica ste ispisali istu verziju od akorda do akorda. E sad, sitna crevca. Na snimku nema Cdura posle Amola. Mozda ga na koncertu sviraju, treba cuti. Jedini problem je sto je slog reci "Laze" kratak, na La-svira Cdur, a na ze-svira Amol. No, nije bitno. Oni sitni prelazi na basu nisu nesto bitni. Onaj Cis je na sestoj sedmini takta, a ona dva C i B su cak na sedmoj sedmini.(Da ne pisem sad). Tako da uopste nisu vazni, pogotovo ako se svira na aranzeru, a jos ako se svira za devojku ...;) Inace predlozio bih (ne mora da se usvoji):D, da se Dur pise velikimj slovima , a Mol sa Vlikom slovom i "m". Lepse je i preglednije.;) Jos ako bi se raspisivalo i po taktovima ... |
napraviste bajku od obicne pesmice sa 5,6 akorda...show
|
@ makso68 posto ste profesor muzike onda bi bilo glupo da se ja raspravljam sa vama jer ja nemam nikakvu skolu,mislim nije kulturno.viste ipak akademski gradjanin i ja to cenim.samo mislim da da tamo nema c dura,a to sto su vam rekli harisovi muzicari,mogu to da prihvatim pod jednim uslovom da imaju apsolutni sluh,ima u tom orkestru takodje tezgarosa sa jako dobrim sluhom kao sto sam i ja.pozdrav
|
sta bi ja bez vas i bez ovog foruma nista! HVALA VAM JOS JEDNOM !!! :D
|
dobra pjesma, i ja je bas ovih dana naslusavam da je mogu skinuti...
znali netko dali ima ritam okacen koji bi pasao za ovu pjesmu? |
7/8 u milion varijanti,koji god hoces
|
Eto rijesili ste stvar.
Ali po meni,nemate razloga za ovoliku polemiku.Jos cete poceti i da se zamjerate zbog harmonije. Bilo ga "prolazno" C ili ne bilo,uopste ne smeta.Moze i ovako i onako. Volim kad su sugestije i ispravke,bez zatezanja.Lako to citam.... I na kraju,bez obzira na 5-6 akorda,meni je pjesma DOBRA i volim je cuti. A ritam je naravno 7/8.U originalu,sa malo izrazenim dobosom,ali i ne mora tako.Izaberi neki, odredi tempo i opleti. Pozdrav, |
Cane, jel to cura hoce da te se otarasi pa hoce da joj to sviras???=))
|
Trenutno vrijeme na Forumu 22:57 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org