YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Samo za dobre poznavaoce ili vlasnike Pa800 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7906)

Enes-am21 08.02.2009 22:54

Pozdrav... Ja sam svoj Korg pa800 kupio u decembru 2007. godine, u Artistu u Sarajevu, i dosad nisam imao APSOLUTNO NIKAKAV PROBLEM s njom... ne znam sta vise da ti govorim...

gibanica 09.02.2009 00:18

znaci sve je super-bajno-sjajno.
ovi ljudi sto se zale na sajtu sigurno lazu i izmisljaju da privuku paznju ili su potpune neznalice!?

pazi! od npr. 30 korisnika pa800 na sajtu 3-4 je imalo probl sa ramom.
od 30 koji imaju npr pa50/60/80
5 se zalilo na mikroprek dirke i slajdere. malo li je?

i kakav manual kakve gluposti.nisam 1. put uzeo klav u ruke juce.
radim sve normalno kao i na ranijim klav,pa je tako kako je.
svaka cast onima koji nemaju ama bas nikakvih muka,al treba cuti obe strane uvek. iskreno.

markoucha23 09.02.2009 00:26

taj korg je ubedljivo najnekvalitetniji u fizickom smislu. ona kineska plastika, tasteri koji se klimaju......strasno!!!!!!!!

Millan 09.02.2009 00:35

Tasteri se ne klimaju, tvrdim i stojim iza toga!
A plastika je kvalitetnija nego kod Pa80 i nista joj ne fali...:)
Koliko sam ja shvatio ovo je tema u kojoj svi treba lepo da napisu svoja iskustva bez ikakvog prepucavanja, tako da ne vidim uopste svrhu prethodna dva posta u njoj...:confused:

zeko 09.02.2009 00:36

OK..svi koment su dobrodosli..samo jos jednom molim da ne dodje do prepucavanja...

Znaci da problem koji se javljao je problem sa ram-om ( najcesci )..sve dalje su subjektivna misljenja..
Dodato:
Samo sto sam je kratko u zivo "taknuo" potpuno se slazem sa @Millanom..
I sto se tice prethodna 2 posta, takodjer se slazem..Znaci, lijepo sam zamolio vlasnike da iznesu svoje vidjenje i probleme koje su imali sa klavijaturom i ako tko zna koju caku pri kupovini ( a da je specificna za taj model )..svaki drugi odgovor je suvisan..;)

tesla 09.02.2009 01:10

Citat:

Originalno postovano od Millan (Post 70450)
Tasteri se ne klimaju, tvrdim i stojim iza toga!
A plastika je kvalitetnija nego kod Pa80 i nista joj ne fali...:)
Koliko sam ja shvatio ovo je tema u kojoj svi treba lepo da napisu svoja iskustva bez ikakvog prepucavanja, tako da ne vidim uopste svrhu prethodna dva posta u njoj...:confused:

znaci od reci do reci se slazem sa miLLanom sve je ok te gluposti plastika tasteri i sta ti ja zna nemaju blage veze ni sa cim. Ja evo imam klav godinu ipo i vise je ukljucena nego li iskljucena znaci po ceo dan i noc... NIJEDAN JEDINI problem nisam imao nikada. Plastika je sasvim ok dirke su zadovoljavajuce jos sam ja spustio tastaturu kompletnu tako da je plitka sad k'o harmonika semplovi izlaze odlicno zvuk na mix prva liga guitar mode koji jebe kevu tc-helicon koji radi perfektno RX zvukovi sada i DNC a ponovicu kvar NIJEDAN a i prekidaci su svi na mestu rade besprekorno i ne klimaju se...
pozzzzzzzzz

mordent2@guerin 09.02.2009 01:33

imam pa800 dvje godine , radi dan i noc,nista se ne klima , radi bezprekorno. E jedino mi je puknuo taster START/STOP, a to sam ja kriv jako sam lupao jer vjezbam puno harmoniku /rotacija zgloba.Taj taster sam platio nov 6 eura. Ako kupis pa800 nemoj svasta ubacivat u nju., kad je sredis necackaj nista i budi bez brige.POZDRAV

zeko 09.02.2009 02:23

Hvala @Mordent i @Tesla...
E ovakve odgovore sam htjeo cuti..;)

No.1 09.02.2009 06:50

Ja sam svirao pa800 vise od 1,5 godina...i nisam imao neke ozbiljne probleme...
osim ono lose semplove...sitne probleme sa promene OS...
A nadvoresno levi zvucnik poceo da korozira sa strane.

intersite 09.02.2009 07:52

Ja sam PA 800 kupio par dana nakon izlaska na trziste(prva serija od 4 kom.koja je dosla u BiH) radi non stop svaki vikend,do sada nikad nisam imao nikakav problem.Doduse desio mi se jedan mehanicki kvar na tasteru ali mojoj krivicom(malo grublji nasrtaj prema klavijaturi i to sam sam rijesio)
Kupio sam ga u Artistu u B.Luci,naravno i tebi bih preporucio da uzmes novu klavijaturu ako si u mogucnosti,jer ipak godinu dana garancije nije malo.
Postoji knjiga koja dodje sa njim,ali i uputstvo u pdf ako ti je lakse citati na racunaru,treba to svakako procitati i prouciti,ne govorim ti napamet 20 godina sviram aranzere i kroz moje ruke ih je proslo jako puno.
Niposto i nikada ne ocitavaj tudji global,pa cak i ako je iz PA800 global nije babaroga da ga sam ne mozes podesiti z anekoliko minuta.
Pripazi na kondicioniranje klavijature(toplo-hladno),ne trpaj bespotrebne semplove i neprovjerene i neces imati nikakvih problema.
Sto se tice kvalitete plastike,tu ti vrijedi pravilo koliko para toliko muzike,mislim da za trenutnu cijenu ne mozes dobiti bolju masinu u globalu.
Moje misljenje kao nekoga koji se sa PA800 druzi od njenog samog izlaska je da je klavijatura odlicna u svakom pogledu i licno bih ti preporucio istu.
Puno pozdrava

Trenutno vrijeme na Forumu 19:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org