YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Muzički Software (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   PC sampler (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7266)

BasariStudios 28.12.2008 11:09

Dal da se nasmijem ill...USB brze od MIDI? MIDI brze od USB???
Il nekontam ja nesto ovde? O cemu to?

Vaxter 28.12.2008 12:10

Previshe podbadash druge u poslednje vreme...
Smanji malo dozivljaj...
Jasno je o chemu se radi...
Midi preko Game ili posebnog midi porta i midi preko usb-a...
I normalno je da je obo prvo brze jer ne postoji nikakva konverzija, dok kod ovog drugog postoji konverzija sa paralelnog na serijski port i obrnuto...

BasariStudios 28.12.2008 13:28

Citat:

Originalno postovano od skoricnik (Post 64782)
I jos nesto...Ja bih koristio MIDI prikljucke a ne USB...Iz jednog razloga...MIDI je brzi od USB-a ;) Barem je takav slucaj kod mene.

Koliko mogu skontati tu ovde se MIDI i USB uporedjuje al mozda sam u gresku.

fico 28.12.2008 13:42

Kao sto je Vaxter napisao evo jedan primer .Imam dosta brz komp da nebi smelo da bude poteskoca sto se tice njega. Zvucna karta EMU 0404 na kojoj imaju midi izlazi na koje mogu da prikopcam sint .To je prva mogucnost .

Druga mogucnost je imam midi to USb adapter koji kopcam jednu stranu na sint a drugu na USb na kompu.

Treca mogucnos imam na sintu USB i na kompu USB i sa kablom skopcam sint direktno na komp .Da ne napominjem da moram svaki put da na kompu i programima sa kojima hocu da radim da odredim sta je midi device .
Sta ce od ovoga biti najbrze moze se zamisliti .Meni u svakom od ovih slucajeva radi uredu .

elmagio 28.12.2008 14:00

Evo ja sam jučer uz pomoć skoricnik-a spojio sve i radi uredno. Koristio sam MIDI to USB i radi bez problema iako imam lošu zvučnu karticu(zbog toga sam koristio MIDI u USB) ovo sve radi OK. Još samo da napravim neki dobar set i to bi bilo to.

yamahapassion 30.12.2008 09:50

Ako ti budu trebali semplovi za Vsampler imam ih oko 1 GB (ukljucujuci i tritonov set), zadnjih dana sam digao ruke od toga posto sam se preselio na drugi komp pa mi fale neki driveri ne mogu da nastimam kako treba. Mana Vsamplera je samo to sto nema mono i portamento efekat kao i to sto ne mozes da transponujes boje sa njim (ako hoces da svras uzivo pa ti zatreba transpozer)... E sad ne znam kad na midi kontroleru imas to , da li prepoznaje komande sa klavijature... ja sam portamento resio sa programom FM8, dodje ti nesto kao yamaha dx 11, kad spojis ta dva programa i jedan virtuelni host program (npr Forte), mozes raditi sta oces... Vsampler me je iznenadio jako lepom resenjem za terce, o tome se vec pisalo ovde na forumu. Uglavnom ako ti zatreba koji sempl za Vsampler ili neki set bubnja javi pa cu staviti na rapidshare... pozdrav

Trenutno vrijeme na Forumu 17:13

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org