YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   IT Sektor (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Razlicite memorije (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6950)

Sejox 06.12.2008 21:24

@Zlatek
Nije zaista bila neka filozofija,ali u svakom slucaju,hvala na odgovoru

Pozdrav,

Zlatek 07.12.2008 14:02

@gala
Komp ti prikazuje uredno memoriju.To što se ništa bitno nije promijenilo šta se tiče brzine je opet druga priča.XP ako je uredno podešen radi bez problema i sa 256Mb memorije-Btw. meni je radio na nekom starom kompu i sa 64Mb-tako da ne možeš ni očekivati neko drastično poboljšanje u brzini.To šta se priča da što imaš više memorije brže radi moraš uzeti sa rezervom jer se to obično odnosi na granične slučajeve kada je memorije taman toliko da se sve pokrene.I tada windows radi ali koristi hard disc kao virtualnu memoriju koja je puno sporija .Pogledaj koji se sve procesi dižu sa sistemom pogasiš one koje ne trebaš i tu možeš malo ubrzati...

Alix 07.12.2008 19:32

###Btw. meni je radio na nekom starom kompu i sa 64Mb##
Svaka čast,pa si čeko 3,5min da se naloada jelda...
256 je MINIMUM da ti radi kako treba nevažno koliko dobar je procesor...
Procesor ima svoju funkciju ali bolje je imati više RAM-a nego procesor...Jači procesor i ne pravi toliku vidnu razliku nasuprom kad zakurblaš XP sa 256 Rama i onda mu ga uteraš 2GB...E tu se vidi prava razlika...A što se tiče brzine RAM-a,i nema neke drastične razlike...533Mhz ili 667Mzh---NIŠTA...

RadeKOKI 07.12.2008 19:48

alix je upravu bitna ti je kolicina ram memorije (nikad dosta ja imam 4GB i nekad zafali) sam racunar obradjuje sve podatke prvo preko ram memorije znaci kad kliknes prvo odlazi u ram pa dalje procesor radi svoje izdaje nalog sta da se radi a to su milioni informacija u sekundi, pogotovo kad se pokrenu malo vece aplikacije tj. hoces da obradjujes sliku tu bas trazi vidno velik ram, a sto se tice uparivanja memorije po nekom pravilu za dvokanalne (dual chalnel) maticne ploce mozes kupiti da se izrazim bukvalno "blizance" tj. fabricki uparene plocice ram memorije koje su apsolutno identicne i tu nema zamerke radi. Mada ima dosta faktora oko brzine racunara, bitna je i sama maticna ploca da neduzim sve u svemu naj sporiji uredjaj u racunaru je sam HDD (hard disk) posto proizvodjaci nece da predju na digitalne hdd-ove poput flash memorije ili SSD diskova ipak elektronika radi svoje cepa ;) onda bih osetio koja je ustvari brzina u igri, al hdd koci pa koci sama mehanika *motor dok zavrti diskove, igla koja cita diskove dok pronadje lokaciju gde je sta snimljeno na hdd-u ma vecnost gledajuci tu brzinu i brzinu same elektronike koja obradi informaciju u delicu stotinke*

gibanica 07.12.2008 19:53

@GALA
ja ne znam dal se moze primetiti razlika u vindovsu u memor.
ja sam izbacio 512 juce a ubacio 1gb.
ne bi ni znao da ne pise u propertisu.
tako da u otvaranju aplikac u win nema neke razlike osim ako ne ubacis jos 3gb..onda ne znam.za 512mb se ne vidi.

grabovac037 29.12.2008 14:21

Zlatek

Ovaj Zlatek Bas pametan neki decko Hvala ti na odgovoru

Trenutno vrijeme na Forumu 11:37

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org