YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   korg pa2x pro (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5796)

zvekan 07.09.2008 19:42

Ja sam probao svakakve setove u svom pa2x i nisam imao problema.
Na svakakve mislim od bivse klavijature pa1x.

Otpisani-EA7 19.09.2014 17:20

nisam bio siguran da li da otvaram novu temu pa cu pokusati da pitam ovde jer tema postoji vec o pa2x, kada editujem neki ritam u sound modu, zamenim recimo bubanj i bas napravim write za taj style vratim se nazad i kada pustim style radi i dalje istim bubnjem i basom nece da ga upamti

rolandx 19.09.2014 18:44

Probacu da ti pomognem mada imam Pa600, nadam se da je bar slično. Elemente menjaš na sledeći način: Na ritmu koji želiš da izmeniš u gore desnom uglu u padajućem meniju IZADJI iz Easy mode-a. U dnu ekrana odaberi drugi prozor sa leva na desno kako bi video odakle vuce koji element ( DK, UP1, UP2....) - kod mene je drugi sa leva na desno. Ukoliko nemaš sve elemente , samo upere, pritisni taster na klavijaturi track select ( mislim da je to taster kod tebe ispo display-a... trk. sel ). Oznaci koji element hoces da menjaš, promeniš i kada sve izmenjaš , u padajućem meniju gore desno mislim da je treca opcija po redu ( na Pa600 je tako) write style.... i to je to.

Pazi , mozda je kod tebe nesto drugacije ali je to procedura.... Da izadjes iz easy moda, u dnu ekrana nadji da ti pokaže da li je DK UP... ili fabrički... element, ( trk sel. .. da ti pokaze sve elemente, izmenjaš sačuvaš i to je to...

Javi da li si uspeo

NeX007 22.09.2014 11:42

Ritmovi se ne edituju u sound modu. Najbrzi nacin da promenis setup ritma je taj sto ces: Izaberes zeljeni ritam , pritisnes taster TRK. SEL (na displeju) , odradis zeljenu promenu i potom sacuvas tako sto ces u gornjem desnom uglu na displeju spustiti padajuci meni i kliknuti na trecu opciju odnosno Write current style perf.

Slozenije editovanje ritma se radi opcijom RECORD.

Otpisani-EA7 22.09.2014 12:20

pokusacu veceras pa javim sound modus je meni jasan to je ok ali kada su u pitanju lupovani elementi onda se mora odraditi opcijom record i tu nastaje problem jer nece zapamtiti promenu, javicu cim stignem da probam jos jednom

Otpisani-EA7 05.10.2014 22:03

evo ja da nastavim, znaci desava mi se sledece, u style record izmenim elemente koji mi trebaju recimo promenim tempo na zeljenoj brzini promenim variaciju pritisnem start, preslusam promenu, i sad dok sam u style record sve super radi, uradim write style i kad izadjem iz style recorda taj ritam brljavi?? odem opet record/ edit curent style pritisnem start super radi, opet uradim write izadjem i nista u style play drugacije radi cak ni tempo mi ne prihvata, probao sam i sa record new style isto se desava da nece upamtiti moje promene ali neznam zasto
Dodato:
znam dok sam imao pa1xpro nisam imao problema sa ovim, radilo je sve kako treba posle write style, a sada ovako, da li ima na pa2x caka da se nesto otkljuca ili da odradim jos jednom os, neznam kako to da dovedem u red

bockob 08.10.2014 02:13

Mislim da sve vreme propustas bitan detalj koji su ti obojica kolega naopmenuli
Nemoj editovati style nemoj ulaziti u style edit
vec izaberi neki style i to dok si u Style Play modu
i onda pritisni TRACK SELECT to je bitno
verovatno pise TRK Select, e tu izvrsi promene, i recimo pusti neka ide ritam sa tim promenama i onda gore desno u padajuci meni izaberi write current style settings

pa probaj tada

Otpisani-EA7 10.10.2014 09:10

ja mislim da se mi ne razumemo kako treba, kako cu ja iskopirati neki intro ili neku variaciu ako ne odem u style edit? ja moram tamo otici i mene konkretno to interesuje, interesuje me Record/Edit curent style pa style edit e TU kada kopiram i sredim elemente TU u rec modu je sve ok i kad TU napravim write style i izadjem iz tof moda e onda ritam nije takav kakvog sam ga tamo spakovao, nadam se da sada razumete sta mislim

sale_band 10.10.2014 09:45

Ja te razumem :)

Posmatraj record mode kao muzicare na bini koji sviraju svako svoj instrument na suvo, a style play ti je ono sto posle miksera izlazi na zvucnike, tj. Sve sto si uradio u record modu je posle afektovano u style play mixeru, znaci, i leveli i eq postavke i efekti itd...

al bundy 10.10.2014 10:55

Kada ides na record mode i editujes ritam,ako ti pise nekako gitar mode konverted prije editiranja i cackanja...zaboravio sam ali tako nekako...onda kopiras neki track iz drugog ritma?jeli to mislis?
ako spremis taj ritam..spremi gapod imenom npr...rumba test.
Poslije idi na styleplay, nadji tu rumbu test i onda poubacivaj te elemente te koje si iskopiro i postavi tu gdje treba...eventualno ces morat neki track popravit sa tuning,ali samo mozda.

Trenutno vrijeme na Forumu 20:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org