YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Akordi i partiture (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Dzej - Imati pa nemati (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5665)

medino 24.08.2008 19:25

/Dm7-5/ /As/
NE ZNA[ TI
/G/ /Cm/
I NIKAD NE]E[ SAZNATI

/Cm/ /B/ /As/
NE ZNA[ TI
/Gm/
KAKO JE NORMALAN BITI
/Fm/ /Cm/
PA POLUDETI
/Dm7-5/ /As/
NE ZNA[ TI
/G/ /Cm/
A SVE TO ZBOG LJUBAVI

valjda je ovako,iz glave pisem pa ti transponuj...pozzzz

harisfaz 25.08.2008 16:55

to ti je akord d-f-as-c, sto je II stupanj u c-mollu, a II stupanj je zamjenik subdominante, i on je poluumanjen po gradji... koristi se vecinom prije dominante, tj. prije g u ovom slucaju...
pozzzz

makikorg 11.09.2008 05:14

Citat:

Originalno postovano od harisfaz (Post 47787)
to ti je akord d-f-as-c, sto je II stupanj u c-mollu, a II stupanj je zamjenik subdominante, i on je poluumanjen po gradji... koristi se vecinom prije dominante, tj. prije g u ovom slucaju...
pozzzz

Alal ti...
aj sad ga enharmonski zameni...sa fato mori dusmanke,pa mu udari jedan Flatercunc...

milanche007 11.09.2008 06:47

brate hvataj d f gis i c,a na basu d i to ti je to.e sad ovaj prvi akord ti je obican fmoll 6 samo u drugom obrtaju.LJUDI AKO IMA NEKO SNIMKE OD LJUBISE TAJSONA neka postavi on je pun tih fraza sa sesticama dimovima majevima i tim zezalicama.Ljubisa je kralj,on zna najbolje da namesti svirku pogotovo ovu modernu(govorim o aranzmanu,znaci kad sta koji brejk i koji ritam),ovo sto kosmajac sad svira to je Tajson svirao pre deset godina,naravno Kosmajac je to usavrsio u tehnickom smislu,ipak je jaci solista od Tajsona.Pozzz svima!

No.1 14.09.2008 06:49

Citat:

Originalno postovano od krcmar (Post 47713)
Pa dobro, nisam bas upucen u skale kako treba, ali znam uhvatiti tacan akord, vako po sluhu.

Hah...samo se tesi...
dzaba ti brate kad nemas skolu uvek ces da se pitas dal je to to.

krcmar 14.09.2008 09:56

E jebiga, sad ne znam kako ovo da shvatim kao provokaciju ili nesto drugo, sta ti mislis NO1?

No.1 14.09.2008 10:04

Ma jooooooook...vidis da sam ja moderator taman posla da ja provociram.
Ocu reci da skola je bitna stvar.Ja imam 5 godina muzicka skola i jako dobar sluh, al nekad osetim da nesto nije u moje moci...bas zbog to.
Pogledam ljude sa muzicke akademije....fantasticno, ima harmonisti koji sviraju ko od sale.

A ovi juznjaci ovde...hah...sve to nepismeno.
Znaju samo tacno 24 akordi... 12 durova i 12 molova i misle da je samo to muzika.
Bez uvrede ako se neko prepozna po greskom.

krcmar 14.09.2008 10:21

Ok, nije problem ali ja imam jos vremena da zavrsim skolu.

harisfaz 14.09.2008 11:22

Citat:

Originalno postovano od makikorg (Post 49420)
Alal ti...
aj sad ga enharmonski zameni...sa fato mori dusmanke,pa mu udari jedan Flatercunc...

HMMM...odlican fazon...

Trenutno vrijeme na Forumu 05:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org