![]() |
Jel' to,to????????
|
basovi na harmonici za koncerte drugacije namjesteni
Pozdrav svima, evo da i ja koju kazem na ovu temu, svirao sam Weltmajster i sad imam Elektro fox dobra je za sevdah bez elektronike a imam i American Italo Chicago Politone super za kola ostar zvuk, milion je vrsta harmonika pa i ove danas Guerini izgleda nisu nesto kao one prije Guerinke sto su mi lezale srcu , sve zavisi kakav zvuk lezi ti srcu i dusi, i sta vise volis to ti je ko neizljeciva ljubav koja nit se gasi niti nestaje, nego natrko sam jednom na dobru harmoniku ali basovi su joj drugacije namjesteni i pojma nemam kako se svira, kompozitor koncerta koji je otvorio muzicku radnju mi kaze da je za orkestre i simfonije ko zna.,ne znam puno bas o koncertima i simfonijama itd, zove se Djulieta- valjda talijanka i to profesiuonalna trazio je 2500$ pre 5 godina za nju polovnu, ali da bi mi neko to prepravio i promjenuo basobe i uradio promjenu da mogu nasu muziku svirati kostalo bi me vise nego neka nova harmonika a i danas me srce boli za njom kako je lijepa i bogata -sviram stalno 120 basova a ova je imala najmanje jos dva reda basova vertikalno vise - klavirka ma samo sto ne progovara, nego kako niko ne spomene koliko vremena bi uzelo otprilike klavircu da nauci dugmetaru svirati, eto nastavite komentarima i mnogo pozdrava svima od Zlaje
|
Ja licno mislim da neko ko se bavi muzikom vec godinama uz veliki rad bi mogao da predje za godinu-dve sa klavirske na dugmetaru,ali bi morao da radi sve od pocetka da bi to bila prava stvar.Znam neke klavirce koji su pokusali ali nesto na svoju ruku i preko reda pa to nije valjalo po pitanju prstoreda sto je daleko najvaznija stvar kod dugmatare.Sto puta sam i gledao kad neko od klaviraca kolega uzme dugmetaru da nesto odsvira,po pravilu su izabirali pograsno kretanje tj.raspored.Sam polozaj ruke i kako se sviraju skale su razliciti a to kad se jednom skapira ostalo je samo stvar bildovanja.
|
Malo smo otisli od teme ali jbga,tek da pomenem.Ja celog zivota sviram dugmetaru i sad u 40-oj,god.ucim klavir sa cerkom koja je zavrsila prvi razred nize muzicke.Malo me zeza leva ruka ali sam dobar djak=))=))=)),i vredno vezbam.
|
zlajaUSA
Iako je konsertna harmonika,ti mozesh svirati i narodnu muziku na nju. Ako se tebi tonski dopada, a takodje i tezina kako isto i cena , uzmi je. Najbolje radi gabarita /tezine/ nadji neku drugu. Posetite ovu stranu ,mozda nekome ce dobro doci za pocetak. http://www.accordion.co.uk/ |
|
Koju Paolo Sopranku preporucujete?
|
Citat:
|
Ne ljutim se ja.
Recimo da mi budjet 500 eur. Koju onda harmoniku mogu kupiti? |
Citat:
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:33 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org