![]() |
Evo ga pored Ralcheva i nema mu druge...sve to ostalo slabo je jos:
|
Basari nemoj baš žuriti s tom usporedbom gdje je velkov od racheva mnogo mnogo godina.
|
Imam jednog prijatelja, kanadjanina koji svira diatonku, a on mi je radio i moju harmoniku prosle godine. Ucestvovao je 2006. godine na medjunarodnom festivalu harmonike u gradu Montmagny,provinciji Kvebec (Kanada). Igrom slucaja on i Ralcev su bili smesteni soba do sobe u hotelu u kome su odseli. Tako su se i upoznali. Pricao mi je da on u zivotu nije video veceg fanatika harmonike od Ralceva. Dnevno provodi vise od 10 sati vezbajuci, tako da sve ovo sto smo imali prilike da vidimo i cujemo na snimcima nije doslo samo od sebe nego kao rezultat velikog rada. Ko voli nek proba;)
|
Prosto neverovatno koliko smo skloni nepostovanju nekih starih vrednosti a laki na stvaranju i mistifikaciji nekih novih.Sasko Velkov je odlican harmonikas ali da bi se uporedjivao sa Ralcevom treba da prodje bar jos 15 godina.
|
Ne bih zeleo da ova tema ode u los pravac ,ali kada se radi o Sasku mogu reci da
covek nije samo masina nego je dokazan kao neko ko je podjednako dobar ,kako sa Makedonskom muzikom tako i sa Srbskom,Rumunskom a sto se tice Bugarske da i ne govorim. Cest je gost na Bugarskim televizijama i pise muziku i za njih. U Makedoniji je dokazan kao neko ko je pravio odlicne aranzmane i negov rad se nemoze proceniti na osnovi you tuba tako da uporedjivanje i nije bas zahvalan posao. Uporedite jedno srpsko kolo od Ralceva i jedno od Saska i posle vidite. U svakom slucaju cenim i postujem svakoga ko je naucio i osnove harmonike jer je i za to potrebno dosta truda a bez ljubavi prema instrumentu i to je nemoguce. |
svaka cast svima,al cika bane vasic jede sve njih zajedno^:)^
|
Vrhunski majstor ,harmonika Welmeister s4 sa kabinom,dobar stimer je moze srediti da ima lep zvuk cetveroglasna je a.ima i model s5 petoglasna jedino su basovi losa strana, moj licni utisak da su basovi nedovoljno glasni, a i mehanizam je dosta loseg kvaliteta pa nakon nekog vremena basovi pocinju da zaglavljuju posto su aluminijske polugice na basovima,ali u dobrim rukama svaka je dobra.
|
zaki1!Nemoj mi zameriti, ali nije ovo tema" Karakteristike Weltmeister modeli S4 , S5 " ili neka slicna tema.A shto se tice bass mehanizma shto se zaglavljuju basovi zato shto su od aluminiuma, ta ti konstatacija nije tacna.Aluminiumske polugice/ shtanglice / ima skoro svaka harmonika. Drugi segmenat utice za da se posle duzeg vremena razjedu shtanglice i tako mehanizam pocne da otvrdni i ne otvara kako treba/zaglavljuju/. Pozz
|
Covek se uhvatio Welmaistera i rastura,malo neobicno za nase oci navikle na raznorazne 'talijenke'.Ko zna,mozda nema kintu za Guerinija?:?
Genijalno nema sta da se tu kaze,ali mislim da jos veci utisak ostqvlja to sto smo mi naucili na nase interpretatore Rum ili Bug muzike,bilo da je u izvornom ili nekom dzez fazonu,i da je to poprilican(razumljivo)bauk za nase muzicare.\Mislim da se i oni tako dive nasim virtuozima i da uzdisu za svirkama nasih harmonikasa.Kod svih naroda na Balkanu ima vrsnih harmonikasa,i razumljivo je da ce svaki od njih najbolje izvoditi i svirati muziku koja mu je na neki nacin u genima. |
Trenutno vrijeme na Forumu 00:04 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org