YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Luckasta si ti tonalitet (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5290)

ognjen-ogy 19.07.2008 03:43

Neverovatno, ali izgleda istinito .... :rolleyes:

krcmar 19.07.2008 11:02

E ljudi jeste smijesni, pa ja naprimjer ja sviram iz G mol-a. Sto ne znaci da prvi akord mora biti G, prvi je B. A pjesma uopste nije durska, a neko je rekao da ide ih A dura.

Alix 19.07.2008 11:03

Ja koliko znam to je DURSKA pjesma...Jedino početak je molski a refren durski...Al da je iz E?Ipak mislim da je ovo jedan C-Dur ;)

neconix 19.07.2008 12:39

Ma moze biti i iz BIS,svejedno je,ali molska nije da ga jbm!!!:)

skoricnik 19.07.2008 12:52

Molska molska ;)

Millan 19.07.2008 12:58

Uhh, al' ste ga zamrsili...:D Ja ovu pesmu sviram iz Fdur ili F7, kako mi dune, odnosno, zavisi kako u'vatim onaj udarac kad pocinje forspil, Rap tabarabaraba rap tabarabaraba, rap tabarabaraba rap tabarabaraba, e pa to je onaj prvi Rap sa velikim R. E, taj Rap ako u'vatim Fdur onda sviram iz Fdur-a, ako slucajno stisnem 7, onda sviram iz F7. Prosto, jednostavno...B-) :lol: A, kafanska pevacica, jel mol ili dur, ajd' sad....:D

neconix 19.07.2008 13:07

Citat:

Originalno postovano od Millan (Post 44331)
Rap tabarabaraba rap tabarabaraba, rap tabarabaraba rap tabarabaraba, e pa to je onaj prvi Rap sa velikim R. E, taj Rap ako u'vatim

A jesi lud brate!!!!=))=))=))=))

francuz 19.07.2008 13:13

B……………………….Cm………….Gm
Hej godine mlade hej godine lude
B………………………Cm…………..Gm
sva proleća naša sa nama se bude
C7…………F…….D#…F….Gm
devojčice moja vesela i mila
C7…………………..F……D#…..F..Gm
mladost nam je sada raširila krila.

B
Luckasta si ti takav sam i ja
Cm……………………F………..B
zato sam te dušo zavoleo ja.

Postao sam momak nisam više dete
sve cešce za tobom moje misli lete
od pogleda tvoga gorim u sred zime
od poljupca tvoga zaboravim ime.

Hej godine mlade hej godine lude
svi za vama žale svi za vama žude
devojcice moja vesela i mila
mladost nam je sada raširila krila.

Evo ovo je tacna harmonija bez prosirenja i osnova je Gm srodan B duru kad se pisu note. A Fdur nije sigurno to jest Edur kad se svira iz F#mol-a.
Harmonija je licna stvar coveka i treba je svirati kako osecas mislim na prosirene harmonije ali zato treba dobro poznavati osnovu .
p.s: Moze se pisati odakle hoces samo sto je posle brdo povisilica i snizilica.

NeX007 19.07.2008 13:53

Francuz2 je skroz u pravu... ako ne verujete mogu vam postaviti originalni midi file ove pesme,sto ce pokazati da je francuz2 u pravu...i to da je pesma molska...tacnije Gmol. Pozzz :) :P

mariok 19.07.2008 16:44

Upravo je kolega skoricnik,ti sviras iz fis-mola,a ja iz g-mola ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 04:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org