![]() |
Pile ti si zaljubljena, falsevi ti se ne cuju sad.
|
Citat:
Evo jedna muzicka...Gis mol postoji(ako ne verujes kupi knjigu "Teorija muzike" autor Marko Tajcevic),a Gis dur ne postoji nego As dur.I jos jedna muzicka...povisilice i snizilice se ne nanose,svaki tonalitet durski ili molski ima odredjen broj povisilica ili snizilica.I nije tacno da durski tonaliteti imaju povisilice a molski snizilice,to je nesto najsmesnije sto sam cuo:) hehe Nemoj da se ljutis,ali neko ce procitati ovo sta si napisao i pogresno ce da se informise! |
haha,znaci razumes se... H-dur ima 5 povisilice,a gis-moll je njegova paralela,tako da gis-moll itekako postoji...Teorija muzike Marko Tajcevic
|
Najaca provala koju sam cuo je<
sta je C-maj??? lik mi reko da je to kad podjes da uvatis C-dur,a ti se zaMAJes pa uvatis c-moll.... =)) |
dobro,dobro i ja sad vidim sta sam napisao pogresio sam ali ste valjda ukapirali sta sam hteo reci..."Fmol mu nisko a Gmol mu visoko pa trazi Fis mol".... pilence ,pa ovo je tuzna ljubavna pesma morala bi cuti taj fals ako si zaljubljena,valjda pevas ovu pesmu u kupatilu dok se tusiras ha,ha,ha,ha,ha...
|
Citat:
Svaki ton se moze snizit ili povisit g+ povisilica =gis,g+2povisilice=gisis tj A Kuki izvini sto te ispravljam ali ne govoris ispravno znas li koji je ton his i hisis=)) Npr u A-duru postoji gis jer se on nalazi u kvintnom krugu jer kvintni krug koristi povisilice a As je isti to u kvartnom krugu jer kvartni krug koristi snizilce. Nadam se da znas sta je kvintni i kvartni krug. Pozdrav |
Eee ne..ne znam sta je kvartni i kvintni krug aj objasni mi molim te...
Pa ja sam zavrsio nizu i srednju muzicku! Cuj Maricm,tacno je da se svaki ton moze povisiti ili sniziti u okviru jednog tonaliteta, ali Gis dur kao tonalitet ne postoji!To je As dur!Isto tako ne postoji Dis dur vec je to Es dur,... |
Citat:
|
onda si bio los u skoli.
kad neznas o tom gis-u i as-u izvini sto ti kazem tako ali nisi napiso koji su tonovi his i hisis |
Jese li sigurni u to sto pisete?;)
|
Trenutno vrijeme na Forumu 01:34 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org