![]() |
Da Kljucko al tako nece svaka masina poznati te komande, imace problema dok onaj
nacin koji sam objasnio je STANDARD i moze svugde, bilo gde. |
dobro ovo smo rjesili ..moze na obadva nacina..a sad me interesuje kako cu promjenit instrument(npr..na sintu je bila odsvirana harmonika...sad kad sam prebacio na komp,hocu da mi u mjesto te harmonike svira klarineta..isao sam na ove bankove i programe....ali kad vratim na pocetak opet isto
|
Isto tako u KEY, umesto VOLUME odaberes PROGRAM CHANGE i tu nacrtas koja boja.
|
Citat:
Mislim da bi to lakse islo u List editoru..Nadji gdje ti je PC i pored njega pise neki broj...eh tu vrti i nadji pod kojim je brojem je tvoja boja.;) |
Moje misljenje je da to sve najlakse funkcionira kad se radi sa Inspectorom. U inspectoru se po meni najlakse mogu mijenjati instrumenti, ali mora biti instalirana odredjena "Patchlista" instrumenta koji se koristi.
Znaci nastimam Volume i Panorama u mixeru, izaberem Instrumente preko Inspectora, exportiram Kao Typ1 i uz to upalim u export opcijama "Export Inspector Patch" i "Export Inspector Volume/Pan". |
Nemoj da milis da se kosim stobom ili nesto samo ne vidim i ne mogu skontati sta mislis
sa najlakse kad se sve to moze uraditi u KEY editor, isto tako i za isto vreme, samo udjes ukucas komande i gotovo, nista lakse il razlicito. Jedina razlika je to sto u kad je uradjeno u KEY editor onda je po standardu, moze se exportovati kao 1 ili 0 i pase svuda. To u Inspectoru nije neispravno al nije standardno jer svaka masina nece prepoznati, mnogo masina nece citati 0, to je to, nista vise. Ima mnogo opcija, on to moze i na sami sint posle da uradi, samo STANDARD je STANDARD. |
Mislim da je najlakse iz tog razloga jer mogu pustiti pjesmu tj. midifajl da svira i u mixeru smanjivati ili pojacavati kanale u realtime-u i odmah cujem sta sam napravio.
Isto tako mijenjam i Instrumente u realtime-u preko inspectora i imam mogucnost da usporedim koji bolje zvuci jer imam direktnu usporedbu u toku pjesme, ne moram svaki put da zaustavim da bih upisao programchange. |
100%, skroz si u pravu samo jos nesto ima tu, ja radim isto tako ko ti ko sto ti radis.
Sredim sve kako mi treba na inspector i onda sve te iste date zapisem u editor. I ponavljam, na taj nacin nece ga svaka masina prepoznati jer sve masine ne citaju 0. |
Citat:
|
U List Editoru neznam, nisam nikad koristio niti cu ikad koristiti PC Editor.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:10 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org