YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Konstruktivna kritika (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=3415)

Alen P 28.01.2008 19:06

Pijan ne mogu ni ja svirati. Mozak i prsti rade neujednaceno, tromi su. Na kraju padam u depresiju. Cak me i savjest pece. Bolje trijezan odraditi dobar posao.

kuki 28.01.2008 21:41

I otisli smo sa teme! Mada moze biti i to neka kritika"ne treba se napiti dok vozis(sviras)".

jager 28.01.2008 22:02

AAaaa.. pa ne mora da znaci :)
Na jednoj svirci sam cuo pijan orkestar koji je zvucao KO BOMBA :) Isti taj orkestar sam slusao par puta i nisu mi bili bas nesto jako posebno... ono OK, ali nista iznad proseka ... a pijani ... pa chudo sta su izvodili .... interesantno: nista ispadanje iz ritma, nista falsh ... sve kako treba
No, i pijanstvo veovatno ide "u prilog" samo do izvesne mere .... ja i trezan cesto "blokiram", nema sanse da se setim forspila od sledece pesme koju mi je pevac rekao da treba da je sviramo ... pa mi onda basista zvizdi i peva forspil na uvo u zadnjem refrenu d trenutne pesme ... grozno! :) .. ali sta je tu je .... niko to ni ne skonta sem nas... :)

kuki 28.01.2008 22:16

Uuu ima i toga,kad zablokiras samo ispise error i moras restart.
To je verovatno zbog pada napona. Hehe...

jager 29.01.2008 00:56

Ma da .... pogotovo ako neku pesmu treba svirati sledecu, a nisam je niti cuo niti svirao mesecima. Veoma retko pravimo pauze izmedju pesama, pa je bas neki put zeznuto :)
Sva sreca da je basista zivi "dzubox", pamti forspile k`o SLON ... i peva mi na uvce :)

ognjen-ogy 29.01.2008 03:54

Jager druze nishta strasno !To se moze svakome desiti, a i meni se desava da ti kazem kada ne sviram neku pesmu dugo pa zablokira mozak kao da je neko rucnu povukao u njemu, ali na zalost ja NEMAM BASISTU koji ce da mi peva na uvce i da me podseca . . . hehehee . . .

A sto se tice kritika ja imam pozitivnu na jednoga kolegu muzicara od koga sam pokupio taj fazon . . .
Naime radi se o tome da sam bio na svirci i covek svira vecinu pesama samo iz DISKA i RUMBE!Znaci i koje su spore (Begini, dvojka, ova, ona da ne nabrajam) to ciko lepo sve prepakuje u Disko i Rumbu i pici i atmosfera uvek do plafona !
To sam poceo i ja da UPRAZNJAVAM vec odavno tako da na mojim svirkama mzete cuti samo RUMBU i dobar DISKO, eventualno TECHNO ritam hehehe!
Preporucio bih ovom prilikom i ostalim kolegama koje nisu isprobale taj sistem da isprobaju i siguran sam da se nece pokajati !

Pozdrav od mene za sve !

Vaxter 29.01.2008 04:32

To sam ja od Louisa i Lukasa pokupio.
Oni su to radili... :)

Jugo 29.01.2008 06:17

A ja mislio da sam izmislio toplu vodu;) Salim se malo, ali isto to radim i jako dobro pali.... "Vranjanku" npr. sviram u rumbi i pre neko vece (na probi) pokusavali smo vise od deset minuta da je odsviramo u originalu i sve mi nesto bez veze i samo me vuce da je sprzim u rumbi.... **bi ga... valjda navika, sta li je...?!

Alix 29.01.2008 11:30

E moji drugovi...To je sve lepo i fino...I sam volim da pravim vdobar ambient..Ali eto šta se desilo mome kolegi na tezgi...Ciga mu naručio onu pesmu Đurđevdan...I sad pošto je on imo dosta još drugi narudžbi a pevač donosi bakšiš i cedljice sa pesmama,napravio "mali" Disko mix...I normalno i Đurđevdan ubacio u taj koktel...kad on na pauzu i pojavi se ciga...Kaže normalno što mu nije sviro pesmu kad je platio,normalno pjan...I kaže mu ovaj lepo--pa odradili smo..A on njima Vi odradili...Pa ono jine bio Đurđevdan,onako ono ne ne ide...I došlo do svađe i skoro do tuče..I šta napraviiiti u takom primeru,kad imaš dosta naroda,živi ambient pa ti neki klošar naruči pesmu npr. Đurđevdan ili kakvu dvojku koja je stara a mladi ne vole da je slušati...Uzeto 20eur bašiša odsvirati te pesme i oterati mladež s tim što pokvariš "turbo ambient",ili ne uzeti bašiša i s tim nastaviti "turbo"ambient i zadržati narod...Jako jebena situacij...Bakšiš puno znači al šta vredi,kad se isprazni kafana nema veselja do svirke...Pozdrav!

kreso 29.01.2008 13:59

Alix to se drugačije rješava. Kažeš cigi "Cigo, tko svira ? Ti ili ja ?" Kad budeš ti sviro, onda će da ide Đuđevdan kako ti hočeš. Ja sam umjetnik i slobodno inproviziram.". A ako i dalje nastavi seruckat za 20 € opali ga nogom u prkno i kaži, eto ti, pa sad nek ti Bregović svira orginal verziju ...
Ma stari pa meni su znali prigovarat jer nisam koristio orginal boju iz pjesme nego neku po svom izboru, obično iz STS(1-4) koje imam isporgramirane na ritam. i zaprdili po svome da je oni platili i da hoće da to odsviram kako treba ponovo inaće će da bude pizdarija. Bilo je pizdarija. Ispred lokala su kupili zube i brojali triske po njonji.

Trenutno vrijeme na Forumu 02:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org