![]() |
Nije nikaki SET u pitanju nego je RAM, ne mora se vise diskutirati.
Vrati sint ako je jos na garanciju i nece biti nikakih problema. |
Kao sto su kolege vec napomenuli stvar je u RAM-ovima, na servis i stvar je rijesena.
Neznam gdje si kupio klavijaturu ali pored toga sto je u pocetku fabricka greska bila znam da dole po Bosni tako sam cuo prodaju PA800 sa 32MB tj. vade i mjenjaju ramove tako da je moguce da je i kod tebe mozda ista stvar u pitanju. |
Hvala dobri ljudi...
Kupio sam je u julu 2007 u Svicarskim Alpama i vec je jedanput bila na popravci radi prekida zvuka u zvucnicima. Ima jos garanciju. Vracam nazad. Veliki pozdrav. |
Mene zanima kolika bi otprilike bila cijena te ram memorije ako je recimo istekla garancija klavijaturi pa se servis mora platit. pozdrav
|
Mislim da pa800 ima integrisanu Ram memoriju ugradjenu u obliku chipa. Ovi pisu da su im davali nove klavijature. Nije mi jasno, da je popravka nemoguca! (Mozda je skupa) Ja ipak mislim da se ova klavijatura moze dobro iskoristiti i bez semplova, u krajnjem slucaju ako vise nema garancije. Ali da napomenem uz malu doplatu uvjek je moguce garanciju produziti... Pozdrav
|
Pa gdje si sele jarane
Znam jednog muzicara iz oltena koji je imao isto problema sa pucketanjem i jos uz to mu blokirala klavijatura nakon nekog vremena. Sve je probo i na kraju je odnio u servis i ljudi mu otkrili da mu je otisao harmoni board. Ne kazem da je u tebe to problem, ali ako od ovih prijasnjih savjeta nista ne pomogne probaj i to. Pozdrav. |
oooo vidi ti njega... Hvala i pozdrav za Thun.
|
Citat:
|
Mozda je tema malo zastarila ali meni se problem juce javio! :-( dakle potpuno isti simptomi! Sve sto je sa ROM memorije zvuci normalno, a ono sto je sa RAM bilo u ritmu ili u solu, uzasno pucketa! Garancije nemam! Jesam li mnogo najeb'o???:-(
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:23 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org