YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za kupovinu (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=75)
-   -   Aranzer za oko 500 eura :) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25691)

Krstic991 20.07.2013 18:59

Ja bih ti preporucio da za te pare, eventualno jos 50 evra da dodas i da uzmes pa80 bez kartice. Ubacis set od pa50 i cepas. Pa kasnije kad pozelis vise samo kupis karticu i zavrsio si posao. Pozdrav

Todorgm 20.07.2013 19:02

Imao sam wk 6 i mogu da kazem da je odlicna klavijatura ,samo sto je matora i kvari se cesto

shad0w 20.07.2013 20:13

pa80 uzmiaj i cepaj za tih para to ti je to zavisi tvoj ukus ako vishe volis korg odma pa80 ako si rolandas uzmi gw8 i cepaj pozz i srecno

mladenkom 20.07.2013 23:26

Ako si pocetnik po pitanju sredjivanja klavijatura,a hteo bi vec da radis neku manju tezgu,za drustvo i slicno,gw8 zaboravi(ako ga kupis plain,tj sa fabrickim ritmovima i bojama) jer nije zahvalan za sredjivanje ukoliko nemas neko predznanje ili iskustvo.Ako imas volje,znanja i vremena da ga sredjujes,slobodno uzmi jer moze dosta dobro da zvuci(poslusaj snimke kolega Boban010 i Laser).
Ako si u fazonu sipaj i vozi,onda uzmi korga.Ako ti to nije max budzet,tj ako mozes da skupis jos nesto para,strpi se i uzmi pa500,ipak je noviji od pa80,koji je mozda tvoja generacija ili pak par godina mladji.Sta god budes uzimao,gledaj da zakines cenu par 5-10 eura,i onda to uplatis ovde kao donaciju za dalji rad sajta,cime dobijas pravo na download materijala potrebnog za sredjivanje tvoje nove klavijature.Nek je sa srecom.

tranzit 21.07.2013 02:25

Mladjo ti si ubjedljivo najbolji diplomata na forumu, a Boga mi i biznismen, opet u korist foruma. Alal vjera !!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

vadexfly 21.07.2013 14:19

Kolege, da ne otvaram novu temu kad smo vec tu, koja klavijatura je ustvari bolja, korg pa 80 ili korg pa 500? i zasto :P

acakasper 21.07.2013 14:21

ima vec ta tema,pisano je o tome,koristi opciju SEARCH.

LAsER 23.07.2013 01:06

Kolega mladenkom ti je sve napisao kako jest.

Samo mogu da potvrdim njegovo mišljenje. Kao bivši vlasnik GW8, što se tiče sound-a, klavijatura se da dotjerati, ali ako nemaš vremena i živaca da sjediš skoro svaki dan i sređuješ je, jer želiš više da učitaj gotovo ali zato to vrijeme iskoristiti za vježbanje, onda uzmi Korg-a (i ako se vremenom da naći po neki materijal i za GW8). Treba pomenuti i Maxo što je postavljao dobre SET-ove.

S time da iz mog iskustva mogu ti reći da odaberi Aranžer prema potrebama svojima. Npr. ako ćeš svirati više zabavnu muziku i želiš moderniji sound, onda uzmi u tom rangu Pa500. Ako imaš potrebe da učitavas casio, dx i jv, onda će ti zafaliti sample player, i tu ti je bolja varijanta Pa80 + flash kartica.

Sve zavisi šta ti treba.

Bolje se strpi malo i dodaj 100€, nego da kupuješ Pa50, od kojeg i GW8, Pa80 i Pa500 daleko bolje se daju srediti, jer vrijede tu razliku.

Nisam mislio ovoliko razdužiti post, želim samo da ne baciš 500€ za Pa50.

MarkoB 24.07.2013 00:07

Hvala na odgovorima.

Meni treba klavijatura da sviram "za svoju dusu", malo sa drustvom i to, nista vise.
Sto se tice sredjivanja, oko toga nemam pojma pa sam zato mislio da kupim neku sa vec ubacenim ritmovima i bojama za nasu muziku, ne treba mi nista specijalno a gledam da prodjem sto jeftinije.
Dakle nasao sam par ocuvanih PA50-ki na oglasima pa me zanima hoce li mi ovaj korg vrsiti posao? :)

Ne razumem se bas u ritmove i boje jer na ovoj Yamahi imam samo nesto sto "lici" na harmoniku i nesto sto jos manje lici na "Dvojku" (ritam) i sa njim sviram sve pesme. :) Tako da otprilike znate sta mi treba za buducih nekoliko godina. Iskreno taj GW8 mi je odvratan i da mogu (a mogu) opredelio bih se za Korga. :)

LAsER 24.07.2013 00:11

Ako je za tvoju dušu i ako nemas neka konkretno očekivanja kako da ti zvuči klavijatura, onda nećeš pogriješiti, ako na oglasima nađeš Pa50 SD (zbog lakšeg prebacivanja set-ova) za nekih 400€ i sigurno za neko vrijeme kada budeš imao predstavu šta želiš, prodaš ga i kupiš nešto bolje.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org