![]() |
@vex - vidi što kaže
Citat:
|
@casper: stavio sam da mi reze dvd provereno, sto se toga tice nije bila greska.
@vex: uspeo sam na kraju da pokrenem instalaciju sa USB-a po principu eliminacije, stavljao sam za primarni boot device jedan po jedan, dok se nije pogodilo :lol: Sto se mene tice tema moze u lock, hvala svima koji su se odazvalli i pokusali da pomognu. |
Za. Ubuduce da znas da ne moras da u biosu namestas boot redosled da bi bootovao sa diska ili usb. Jednostavno na prvom ekranu ili vec na boot logo kod novijih ploca imas opciju Boot menu. Obicno ide F8 , F12...
Btw. Sto se tice extractovanja iso fajla pa narezivanje to je kolosalna greska. Svaki program za rezanje radi sa tim fajlom. Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2 |
Ja recimo za sve imageove ilitiga .iso fileove koristim Daemon tools. Napravim virtualni drive,u njega mountam image i u Nero programu idem za konkretnu situaciju na "copy dvd" i basta. Source drive je taj virtualni a destination je moj opticki uredaj. Inace iz dos-a se s par komandi podesi usb stick da bude bootable i onda se skopiraju fileovi koje je yamahastrastveni spominjao i onda kad odes u boot menu odmah sve pali dok s win to flash povrh te muke dobijas jos jedan izbornik i izgubis se a stvar zapravno jednostavna. Na kraju price,te all in one verzije,black,silver,gold edition i ostala modificirana sra*a od nekih u prosjeku čobana,nikako ne preporucam. Pozz. ;)
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2 |
sa nLite programo možete napraviti dosta čuda oko windowsa...netko je bio rekao da moža imaš neke fajlove koji su kasnije nadodani i koji su tamo ajmo reč možda tebi nepotrebni, jer tako i ja imam orginalan DVD od Windowsa, mada gore još ima i office i ostali dodatni Microsoftovi alati, ali sam napravio Image sa UltraISO, te malo bacio pogled na foldere, vidio koji zauzima veči dio DVD-a te sam vidio da u tom foledru ima taj office i ti dodaci, sve sam te nepotrebne stvario obrisao i ostavio samo folder sa Windowsom, root fajlove nisam ništa dirao, snimio (spržio, narezao...kako god se to zvalo) na prazan DVD, sve radi bez greške.
|
Citat:
|
Da budemo precizniji, radi se o vLite ako se modificira Win7. Usput, autor tog alata je "naše gore list". B-)
|
@Marko87: na to sam i mislio, nisam ni ulazio u bios, nego sam pozvao pri paljenju kompa taj kratki boot menü, pa mi je on dao opcije i za dvd rezac, i za mmc/sd kartu, i za hard disk, i za jedno 4 varijante usb ulaza posto na kompu imam fabricki toliko ugradjeno... i da ne duzim, sistemom eliminacije pronasao sam usb ulaz sa kojeg podize windows ali ne lezi vraze.... izgleda mi win to flash nije odradio posao kako treba, jednostavno posle 3 minuta instalacije samo mi javi da fale neki fajlovi i ponudi mi restart. Evo upravo sam nasao jednu normalnu verziju win7 bez dodataka i gluposti koja ima samo 3gb, jos malo pa ce mi skinuti i onda cu je narezati lepo na dvd i raditi kao covek. pozz
|
Tako je i najbolje, instaliraj čisti Win, instaliraj programe koje koristiš i na kraju napravi backup. Ako zatreba, vratiš ga u 10 minuta.
Image Windowsa prži na DVD kako sam ti opisao, Burn Image. Tako ćeš biti siguran da će medij biti bootabilan i svi podaci na njemu. |
Hocu Casper. Hvala i tebi i svima koji ste se odazvali na moju temu i pomogli mi.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 09:45 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org