![]() |
Citat:
|
Da ni G600 nije losa varijanta i pritom mislim da je jeftiniji od G800... @AcaG600 verovatno ima bas lepo iskustvo sa ovom spravom cim ga ovako hvali ;)
|
Jeftiniji je dosta od G800 kao sto si i rekao....Ja sam moj u subotu dao za 180e i to sto mi je da kazem hitno bilo, ali neka bude da za 200e-220e mozes da nadjes dobar G600....Imao sam ga ja druze @obradbb godinu dana i zaradio je baksisa od par rodjendana i manjih svirki skoro toliko da ga otplati, tako da je i najgrdji na svetu, opet bi ga hvalio i kao sto si i rekao, imam veoma lepo iskustvo sa ovom spravom i izmedju ostalog prvi profesionalni aranzer posle igracke Casia, tako da ce ostati u secanju....No nebitno....Nije ovde poenta hvaljenje i to, niti sam uopste ja ovde u pitanju, nego cisto sugestija da moze za manje para da nadje istu spravu sa 99% istim funkcijama, sem Synchro Stopa koga pomenu, ali zato i G800 ima manu da brise ritmove, medjutim, moze se napraviti AUTOLOAD disketa, pa to sve da stoji u klavijaturi, i svaki put kada se upali da se automatski loaduje, medjutim, od stajanja diskete u floppy drive-u i mnogobrojnog AUTOLOAD ucitavanja, floppy brzo rikne, a gotovo da ga nema naci, i prema tome, ipak je bolje imati jedan citav i normalan Floppy koji ces upotrebiti maltene samo kada ti je potrebno i koji je mnogo bitniji od jednog Sychro Stop-a....Pozdrav :)
|
Sta si sada kupio ako nije tajna? Ja imam G1000 ali ja nisam sad neki profesionalac ja vise za svoju dusu ali se trudim da udjem u srz klavijature i hocu da probam da je sredim bas dobro... Mozda bih je prodao, tj. stavio sam i da bih je menjao ali nisam siguran sta bih uzeo posle nje...
|
Nije tajna, naravno....Zasto bi i bila....Evo u opisu mog profila imas naziv Rolanda kojeg sada posedujem....Ja bih ti preporucio da G1000 ostavis, jer je stvarno dobra klavijatura, jedino ako ti je problem velicina i to, pa da uzmes tipa ovako VA seriju koja je novija i malo bolja, ili ako ces na isto, onda EM2000, jer ima 5 oktava - ako ti je problem velicina, jer stvarno skoro da nema razloga da ga menjas, jer stvarno dobro radi....A i stvarno neznam za sta bi ga zamenio posle, jedino da doplatis jos 200,300,400e pa da uzmes eventualno Korg ili opet Roland, mada mislim da ti je to nepotrebno, jer si i sam rekao da sviras za sebe....Pogledaj snimke od ovog lika:
i videces i sam kako radi ta masina, samo kad se malo dotera i sredi, a i prati teme na forumu, pitaj ako nesto neznas da ti se pomogne i sto kazes da udjes u srz klavijature i sve ce ti biti jasno posle....Da ne duzim vise....Pozdrav :)
|
roland G800 ili G600
|
Roland G600 po meni ima blagu prednost sto NE BRISE ritmove za razliku od G800, onda manji je (5 oktava), laksi je, bolji za transport, bolje i mekse dirke (nisu klavirske kao na G800), godinu dana mladji od G800, jeftiniji je,....G800 brise ritmove posle gasenja klavijature (mora se svaki put ucitati kada se upali i samim tim pre riknjava floppy drive koga ionako nema - po meni velika mana), veliki je i glomazan (6.5 oktava), i samim tim tezi za prenos i transport,....Sem Synchro Stop-a kojeg G600 nema (koja je ujedno i jedina mana G600 naspram G800) sve ostalo (99.9%) je isto (drum kit, kvalitet izrade, ekran, tasteri,....) Moj glas ide za G600....Ne zato sto sam ga posedovao, nego i ja kada sam uzimao, bila je priblizna cena, a ona tada nije bila u pitanju, tako da sam ipak odlucio G600 i nisam se pokajao....Sve je stvar do vlasnika sta mu i kako odgovara, ali po meni, ne zasluzuje G800 da bude toliko skuplji samo zbog Synchro Stop-a i da se G600 tako lako baci u zaborav, a po meni je G600 bolji....Pozdrav :)
|
@AcaG600 veliko hvala na komentaru... Verovatno cu ostaviti G1000 kod sebe ako mi ne naleti nesto povoljno... Nego sada si me bacio u razmisljanje o G600 :) Da li je osnovna razlika izmedju G600 i G1000 u broju User mesta i u ZIP odnosno Hdd koji na G600 ne moze da se ugradi ako se ne varam? Naravno tu je i Synchro stop i broj dirki..
|
G1000 ima u sebi kompletnog G600 + jos svasta nesto.
G1000 je najbolja Rolandova klavijatura iz G klase. Prelazak sa G1000 na G600,je isto kao i prelazak "sa konja na magarca" Nesto slicno tome....;) |
Evo vec sam odustao :) Ostajem pri G1000 jos samo dada nadjem dobrog "materijala" i ponovo napunim Hdd ...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:46 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org