YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Da li znate da citate note... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24241)

zeljko 02.12.2012 12:16

Ma nije sramota biti nepismen,veca je sramota kad pismeni kradu i nemoze da im se stane u kraj:confused:

Kod mene je isti slucaj kao kod Yamahapassiona,osim sto mene nije niko ucio ni po sluhu vec sam sve sam...Pozz

Ace 02.12.2012 14:38

Znam da citam i pisem note.
Kad se setim samo koliko sam melodija napisao na telefone kad su bili aktuelni Nokia 3310, Motorole, Alcatele neke gde pises u petolinie :lol:
Na celoj ulici su zvonili telefone po moje notne zapise :lol:
Postovano sa mobilnog uređaja

Amater_svirac 02.12.2012 17:05

nema prepucavanja...

Postovani kolege diskutanti, ni na kraj pameti mi nije da bude nekog prepucavanja zbog znanja-neznanja citanja nota, toliko puno znam talentovanih muzicara - gotovo apsolutnih sluhista koji ne citau note, neki od njih su i odlicni pedagozi... iz mog mesta znam par ljudi-muzicara koji nisu citali note, ali su imali dosta muzicki obrazovanih ucenika (sa muzickom)... sviranje narodne muzike dolazi cesto iz srca, a ne iz nota, o tome smo mnogo puta diskutovali.

Posto vidim da je stavljeno kao anketa, niko nikoga ne prisiljava da pise tekst i da predstavlja sebe ako misli da ce mu to sto ne zna da cita nove naneti neku stetu (licno mislim da se to nece desiti na ovom forumu).

A zasto ankteta? Nikakv specifican razlog, ali zar sve i mora da ima neki razlog, zbog toga su tu i diskusije, da pricamo, diskutujemo, zabavimo se i po nesto naucimo... ne vidim zasto bas uvek sve mora da ima pravi razlog.

Srdacam pozdrav.

vladimir68 02.12.2012 18:54

Znam da čitam i pišem note,napišem harmoniju i raspišem... za orkestar.Stvari uglavnom skidam na sluh.Nesmatram da je presudno poznavanje nota za naša tezgarenja (ko tezgari) što pak neznači da to znanje ne olakšava....

GOKOARSOV33 02.12.2012 21:39

Pozz Nemam nista protiv te teme ali mi se ne svidja jer mislim da je totalo bezvredna na forumu ,, ali jedo sigurno znam da u kafani niko ne pita znam li note ili ne ,ako znas pjesmu bice baksisa ako ne nista

KorgIS 03.12.2012 01:04

Ne bi da zanovetam al da li je moglo mozda da se stave opcije: "znam", "ne znam" i "prepoznajem".. Bas sam hteo da glasam al sad sta znam, sta da stisnem, a vidim da ovde ima jos ljudi sa mojim slucajem..
Ne znam da ih citam, ali mogu da ih 'desifrujem" :D

Amater_svirac 03.12.2012 05:46

Za Korg-a

Misli se da li mozes da neku stvar skines preko notnih tekstova, da li ono sto je napisano mozes da prevedes na jezik instrumenta... nije bitno da li to mozes da uradis brze ili sporije, bitno je samo da si u stanju da to uradis... Naravno nije isto skinuti sa nota "Ajde jano kolo da igramo" i skinuti Pavkovicevo "Medeno kolo" ili "Pavketov stakato", no dobro sad, necemo da detaljisemo previs :D.

caka012 03.12.2012 07:00

Zavrsio sam muzicku skolu, znam note u oba kljuca i prilicno cesto imam prilike da ih koristim i da se "podsecam".

KorgIS 03.12.2012 16:11

Onda da glasam, da ne brukam nastavnicu muzickog iz osnovne skole :D

nesaband 03.12.2012 16:21

Citat:

Originalno postovano od Amater_svirac (Post 230306)
Naravno nije isto skinuti sa nota "Ajde jano kolo da igramo" i skinuti Pavkovicevo "Medeno kolo" ili "Pavketov stakato", no dobro sad, necemo da detaljisemo previs :D.

Ajde da budem ja malo precizniji.Treba sigurno vise vremena i teze je procitati notni zapis koji je zahtevniji od notnog zapisa pesme Ajde Jano .....

Notni zapis ze cita a ne koristi se zargon "skinuti".

Zargon skinuti nesto vazi samo za skidanje neke pesme slusajuci njen audio zapis a nikako kada se citaju note.Cisto da se zna.

Trenutno vrijeme na Forumu 18:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org