![]() |
Da ti dam dijagnozu ovako sa distance bi bilo nebulozno. Da ne bi lupao i nagadjao, prvo mi treba nekoliko informacija a da bi ih dobio ti treba da instaliras MidiOx program i da pogledas sta se desava kad pokrenes pitch ili modulacioni tocak. MidiOx ce sve to da pokaze i odmah cemo znati da li je problem do masterkeyboarda, FLa ili cak i do tvog sistema.
|
Svi download linkovi su mrtvi , oficijelni sajt ne radi! Jel mozete da mi posaljete? ili zakacite na neki upload sajt?
|
Vidjecemo da se postai na download ovdje sto ne bi trebalo da bude problem jer je MidiOx besplatan program. Admin ce vec da se javi. Vjerovatno da sa MidiOx stranicom nesto nije uredu, pa su i linkovi neaktivni.
|
Pa ja nemam pristup download sekciji :(
Nista, valjda cu uspeti da nadjem negde. |
Ima nacina da dobijes taj pristup, procackaj malo po stranici, naci ces ti to... pametan si momak.
|
Nasao sam na netu i instalirao i evo sta pokaze kad okrenem Pitch Bend:
Kod:
TIMESTAMP IN PORT STATUS DATA1 DATA2 CHAN NOTE EVENT |
Auuuuu... skroz je poblesavio... Ako pogledas bolje vidjeces da pored Pitch Benda salje i Note On/Off naredbe iako ti vjerovatno nisi u to vrijeme svirao. Za ovo moze da bude uzrok los midi driver ili njegova losa implementacija u sistem a naravno da moze da bude razlog i hardver kvar na masterkeyboardu sto manje vjerujem. Koji Master koristis i kako je prikljucen, preko USB to Midi ili klasicno preko midi interfacea ?
|
master je onaj sa slike iz prvog ili drugog posta. Midipro, ukljucen preko usb-midi kabla sa slike iz 4-5 posta!
|
Ima jedna stara izraelska poslovica: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari"
Moracemo po principu iskljucenja jer svaki od ona tri uzroka koja sam naveo mogu praviti problem. Imas li bilo kakav midi modul ili neki drugi instrument da prikljucis na taj master kako bi vidjeli da ipak nije hardver kvar ? Ipak najprije sumnjam na taj USB to Midi odnosno njegov driver, to jest njegovu implementaciju u sistem. Koji operativni sistem koristis na PCu ? |
Windows 7 mi je trenutno. Nemam nista drugo da probam, i ovo sam jedva nabavio.
Sad ce mi stici laptop, na kojem je XP pa cu videti sta tamo kaze. Tebi svakako veliko hvala na strpljenju i pomoci. |
Trenutno vrijeme na Forumu 21:30 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org