YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Stimovanje boja na pa1x (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20374)

tranzit 26.10.2011 02:38

Citat:

Originalno postovano od Ace (Post 195319)
Izgleda da sam ja jedini koji nikada nije ni cuo takvu violinu a trazi da proba :)

Bolje je sto nisi cuo, opasna je po sluh a nemoj djavo da te natjera da je slusas i probas.

Dejan 26.10.2011 02:58

Hahaha!Realno! ;)

Burli 26.10.2011 10:40

Citiram mog druga koji često u šali kaže kako bi violinisti nevini nastradali da se kojim slučajem strijeljaju muzičari u našem kraju, mada realno imaju dvojica kojima skidam kapu, ali zato ovi ostali "guslari"...%-(

Dejo je dao genijalan opis u 3 riječi! "Cvrči k'o zaprška"...:lol:

A o "Miliju" alias Zoranu Kulini bi se mogao roman napisati...

Najjači su teoretičari koji prije tonske probe kažu: "Visoke stavi na 12 sati, srednjake skini, dodaj basa, skini hal i dodaj eho i naravno pojačaj me još malo"...3:-O

Skoro sam na FB kod kolege pročitao status koji otprilike kaže: "Ko nije ozvučavao violinu ne zna šta je pakao"....

Zato je moj prijedlog kolegi da to ništa ne čačka i ne raštimava već da svira kako je Bog zapovijedio!

dejong 26.10.2011 13:59

aman ljudi covek je mislio na violine sto se cuju u bosanskim izvornim narodnjacima npr. Mara i Derventske lole. Opet svaki kraj u bosni ima razlicit stim violine. Ja sam na pesmi Kad popijem i zapevam Roso uzeo dobrih para. A tek na Adidas dimije....B-). Imam neke violine al to nije taj sound treba mi bolji. Cudi me da se niko jos nije setio da sempluje Bosansku violinu...

Ace 26.10.2011 15:37

Znam sad o cemu se govori ovde .... ja sam bio kilometre i kilometre severoistocno. Zbunio me kolega sa rec "Romanije" pa sam atlas otvorio na pogresnu stranu.

Sokan junior 26.10.2011 17:30

Svaka cast kolegama na originalnim odgovorima, i hvala na predlozima. Napravio sam boju, po meni je dobra. @Dell za Zorana Kulinu mi i treba :) @Kolega Ace hvala na savetu za sub scale (toliko jednostavna funkcija a tek sam je sada skontao). Boju sam pravio od obicne violine sto sam imao na setu. U soundu sam smanjio cutoff na -5 da sto vernije docaram zvuk live violine. Posto pevam takve pesme uglavnom iz Fdur-a, u sub scale sam nastimovao Cis na +33(mozes i od 30-35), F na +7 i Fis na +7 takodje. U efektima(C i D) sam stavio na 82(OD/HG - Mt.Delay) i mozete staviti neki hall (ja sam stavio 52) i to je to :) probajte ova podesavanje, pa javite kako zvuci.

dejong 26.10.2011 22:07

hmmmm dal ima pa80 taj sub scale moram da vidim veceras.

buco bass 17.02.2012 00:21

odes u sub skale stavis arabiku tonalitet A i onda svras krug G-C-A7-D i to je ta rastimana violina

Trenutno vrijeme na Forumu 09:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org