YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   PEAVEY 24FX -mikser za preporuku (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17227)

domino 01.02.2011 09:47

ok...Ko nije probao ovaj mikser, neka ne komentarise. Njegova SILENCER predpojacala takodje. I pogledajte testove na net-u (Ameri i Englezi) i njihova misljenja.
Onyx i GB imaju bolja predpojacala, i samo to naplacuju papreno. Tezga nije studio.

Probajte negde ovaj mikser, pa onda postujte komentare. Uglavnom, moja prvenstvena namera je da pokazem sledece - niko ne nudi bolje i vise za te pare.

Beethoven 01.02.2011 16:23

@domino
Ok druze.

@aleksandar72

U mom Mfxi-u su predpojacala od GB30, i to se cuje vala... :) Nista suptilnije, lepse i preciznije u zivotu nisam cuo.

Pozzz

aleksandar72 01.02.2011 17:01

Konkurencija miksera srednje klase koje kostaju ispod 1000EUR je velika!
Licno ne znam zasto bih se odlucio za PEAVEYa FX24, pored SOUNDCRAFTa MFXi 20 ili A&H ZED 22FX??(kad vec mora da bude FX ugradjen)
Ali svako ima pravo na svoje misljenje, ja pisem kako ja razmisljam....tako i kolega domino

domino 01.02.2011 18:45

Od Soundcraft-a MFXi bolje zvuci Alesis Multimix 12 USB.
Bolje zvuci i od A&H Wizarda 12:2.
Govorim iz prakse - jedno pored drugog, snimanja i ozvucavanja.
Novi A&H W3 nisam probao iako ga znam iz vidjenja :)

nesaband 01.02.2011 22:03

@domino
nisam iamo nameru da te uvredim ni nakoji nacin.Ako jesam onda se duboko izvinjavam.

moje misljenje je da ako si vec postavio temu i dao predlog za ovaj mikser sasvim je normalno da kolege koje se razumeju u to malo to i prokomentarisu i da suceljavaju svoje misljenje na spram drugih.

Sto se mene tice,ja sam pogledao prezentaciju na youtube i ono sto sam video da mikseta moze nije za zanemarivanje.

Kako radi uzivo i sve drugo,to mora da se cuje uzivo i samo tako moze da se donese konacan sud o tome kakva je.
toliko od mene

Vule 01.02.2011 22:06

Kolega @ Domino,vi poceste temu sa PEAVEY mixerom a sad poredite Soundcraft i Alesis,to nije tema i kako sami kazete u svom prvom postu,o ukusima se ne raspravlja. Meni se iskreno od pocetka ne dopada vas izbor favorita medju mixerima jer pomenuste "tezgu" a temu poceli sa mixerom gabarita kao omanji orman,to mi je u startu stvorilo odbojnost prema spravi a iskreno ni sa jednom napravom sa nalepnicom PEAVEY nikad nisam bio impresioniran...sve je to "tu negde"i radi ali daleko od kompletnog ugodjaja. Sto rece kolega @ Aleksandar 72,ako je cenovni rang sprave oko 500-600 eura i do 1000,mnogo ozbiljnih naprava ima za tu lovu.

aleksandar72 02.02.2011 01:59

@domino: Od Soundcraft-a MFXi bolje zvuci Alesis Multimix 12 USB

Sad mi je sve jasno B-)

domino 02.02.2011 13:01

Elem, o cemu se radi. O objektivnosti naspram subjektivnosti.
Kad god se pokrene tema u kojoj pocinju poredjenja razlicitih modela (bilo koja oblast), automatski krecu postovi i rasprave, koje nisu uvek bazirane na iskustvu.
Nekad u potpuno suprotnom smeru. Ali jedno mora da vazi OBJEKTIVNOST. Ukusi su poznata prica i necemo o tome.

@nesaband - slazem se, samo opusteno :)
@Vule - to sam napisao samo da ukazem da smo van terena. Slazem se za gabarite (napisao u prvim postovima) i ne kazem da je ovo idealna masina, ali za te pare ne postoji bolje. Ne moze se porediti sa Onyx-om koji kosta duplo vise, i nema nista od procesinga ili efekata iako ima bolje preamp-ove. Kod nas se muzicari zaklinju u Dynacord,Behringer,MartinWizman...Peavey je deceniju ispred sa ovim modelom a pristupacan je svacijem dzepu.

@aleksandar72 - Salu na stranu, skoro sam probao MFX (dobili za radio stanicu).Lepo.
Mali Alesis me je odusevio preampovima i generalnom slikom za koju sam mislio da je samo Mackie ima. Veliki plus i stvarno najbolji izbor za aranzeriste i manja projekt-studia.

Veliki pozdrav svima !

ps @aleksandar72 - da li si probao Presonus 16.4.2 i kakvi su utisci ? Planiram jedan...

Marco7 03.02.2011 21:38

Glupo je uporedjivati ovaj model Pevay-a sa Soundcraftom,A&H i tako dalje . . . Licno moj izbor sad kad sam kupovao mikser je pao na A&H ZED24 i prezadovljan sam kupovinom da ne nabrajam sad razloge ;)

aleksandar72 03.02.2011 22:56

domino: @aleksandar72 - da li si probao Presonus 16.4.2 i kakvi su utisci ? Planiram jedan...

Uporedicu je sa Yamahom 01V96, posto sam je posedjivao...bicu jako neutralan,posto ne posedjujem gore navedeni pult!

Iskreno,ocekivao sam mnogo od Presonusa!...bio sam ozbiljan kandidat za kupovinu.Na kraju sam odlucio da skupim jos malo para i nabavim sebi nesto iz Souncraft Si Compact serije.

Koncept Presonusa je odlican!Jako dobro osmislen handling!..to je i glavni adut miksera.Predojaca dovoljna za Live a sto se tice recordinga...Home Rec i tu prestaje upotreba.Imaju problemi sa OS(Remote opcija),ceka se na novi Update.Koncepcija softvera koji dodje uz pult je stvarno easy i bas kao stvorena za Home Recording.
Ocekivao sam bar bolju FX opciju...sto je velika mana i kod Yamahe...isti nivo.Kod digitalnih miksera ocekujem najmanje kvalitet jednog MX Lexicona...nista!
Kompresor/Limiter je prva liga,jako upotrebljiv!
Nema Motor-Fadere,veliki minus,za mene jako bitna cinjenica.
Nema prosirenje do 24 kanala.
Jako pregledan displej i sve je na "tamo gde treba",strasno dobar handling!!
Ako ti treba iskljucivo za LIVE,odlican mikser!...Yamaha ima bolji routing za DAW.
Sve u svemu,kad pogledas cenu...neces naci nista bolje za te pare!...dobar hibrid!

Pozz

Trenutno vrijeme na Forumu 19:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org