prvao na misljenje
svako ima pravo da iznese svoje misljenje o muzici ali bez vredjanja kolaga muzika je svestrana i moze kao i slika ili politika ili knjiga da se razume na vise nacina moje misljenje je da treba imati fantaziju i pesme svirati na svoj nacin da bih se razlikovalo od ostalih kosmajac mozda jeste umetnik i odlicno radi ali ja na ovom snimku ne vidim ni pevackog niti muzickog kvaliteta kao prvo bezi iz ritma u pevanju ,,nabacao je nepotrbnih obrta koji nisu ulepsali pesmu nego je oskrnavili nacin izvodjenja vbracije glasa pa cak i pogadjanja intonacije nemaju veze sa pesmom naka me neko od skolovanih muzicara slobodno kritikuje ako nisam upravu...za mene je umjetnost odsvirati sve ritmcki tacno i otpevati intonacije u pesmi tacno a ne dve reci tacne a treca sbrzana jer mu fali vazduha ili slicno to nije pevanje nego mucenje na glas i nema veze sa umetnosti ....primer picasso naslika sliku gde je glava neobicna i oci negde jedno na vrh cela usta sa strane ili slicno mali decak uzme list papira i nacrta sve to slicno ali sa drugim bojama umjetnici vide u piccasovoj slici redosled elemenata slike harmoniju boja i dive joj se jer je kompletna i ima smisla a sliku malog decaka i ako je slicna degradiraju jer nema smisla niti umjetne vrednosti e bas tako je i kod izvodjenja pesama pesme imaju temu i pravljene su od profesionalaca i skolovanih muzicara a nisu tu da ih mi i
unistavamo svojim glupostima zato nam i jeste nova muzika iskvarena nekom aritmijom i elementima koji ne pripadaju nasoj muzici evo primera zasto je pesma ej cija frula odsvirana bas na fruli a ne sa nekim stringovima ili zurlama zasto kod pesme ja sam rodjen u cvecu livada miroslava ilica frula docarava pomoravlje cvrkut ptica i zubor morave zato sto pesma ima temu i muzika je uskladjena tekstu kao i sve stare pesme juznog vetra pesme treba slusati ne povrsinski nego dobro razmisliti zasto je i akord i triler a i rec u tom ritmu tu bas na tom mestu gde i jeste tek je onda pesma lepa..i to je umetnos i muzika...pozdrav kolegama
|