YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mikrofoni (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Dilema izmedju Shure Beta 58a i Sennheiser E945 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=15958)

Goran-MNE 08.11.2010 10:08

Ja vec godinama koristim Shure SM 58, i sasvim odgovara zadatku :-)
Sad je vec i cijena opala pa nije velika razlika izmedju SM 58 i Beta. Mozda je najbolje da isprobas na licu mjesta oba koja si naveo pa vidis kako zvuce

skoricnik 08.11.2010 14:01

@Goran_MNE

Razlika je bogami velika.
SM58 se krece od 60-80e, zavisi od stanja (naravno govorim za polovne jer ovi novi su nula u odnosu na ono sto se nekad proizvodilo).

Beta58 nova je u radnjama oko 160-170e, a polovna se moze naci za 120. (Ja sam kupio novu za te pare :D).

Opet kazem, starije serije su mnogo bolje u odnosu na ove danasnje. Ja sam kupio nov mikrofon jer ne volim da kupujem polovnu robu koja je veoma osetljiva (mikrofoni, bubice i sl...).

Pozdrav

qqqqq 08.11.2010 15:53

Ja sam na ovu temu nesto prokomentarisao ali mi je neko obrisao post.Vise pevaci uzimaju shure sm58,bolje se pokazao.

aleksandar72 08.11.2010 17:55

Sve nesto "emotivni" odgovori,nista konkretno..

Pitanje za sve:
Zbog cega je Beta58 bolji mikrofon od E945?

Pozz

pedjajazz 05.02.2011 12:28

Upravo tako po cemu je bolji,.....
verovatno po tome što ce ga sutra kao izgrebanog lakse prodati nego E945,....
Ma ljudima je samo shure i dinakord u glavi,......
A možda im odgovara i to što ima izraženiji srednji spektar, pa kada na mikser skinu srednjake, dobiju tipičnu mutninu, gde se falš manje čuje, a glas topao samo tako,.......
Ja nebih nijedan ni drugi uzeo nego probaj ti ta dva u istoj radnji i probaj Akg D7,.... ili ako imas para neki od beyerdynamica,... i odluci sam,...
mozda su i uzeo nesto a nisi javio,... to tek nije u redu!!!!

nesaband 05.02.2011 14:02

bolji je Audi A8:lol:

shure je mikrofon koji se najvise koristi,brend je to sto ne znaci da su mikrofoni drugih proizvodjaca losi.
Evo ja na primer ne koristim ni jedan shure mikrofon i zadovoljan sam kako mi radi i AKG i ostali.

Tek ta BETA me opasno nervira,kad pevam na njega ko da sam pucval stavio u usta,bre nista ne izlazi kako treba.

lagunabend 05.02.2011 14:09

Shure definitivno , a sto se tice poredjenja neuporedivi su kao nebo i zemlja ,opet kazem moje misljenje

pedjajazz 05.02.2011 14:41

Ok, kada neko kaze shure, ali ako je probao i ostale marke,.... ja sad nebih uzeo shure zbog ovih kineza nikako,... ljudi uglavnom viču shure, a drugo nisu ni videli,... od shure jedino cenim ksm9!

Glorious 05.02.2011 14:55

945 je takodje kvalitetan mikrofon ali opet zavisi sta kome treba i na sta je navikao...realno slazem se sa kolegama Shure i bog da te vidi;)...

pedjajazz 05.02.2011 15:13

Samo kupujte shure bete i dinakorde i Ev sx300 i za to placajte debelo i Bog neka Vas vidi, ja cu da radim na soundcraftu, akg mikrofonima, i mackie sm450!!! Nece mozda Bog da me vidi, ali ce publika da mi aplaudira i daje pare!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 04:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org