YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Nemogucnost pamcenja forspila, da li vam se desava? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=14725)

Beethoven 10.08.2010 01:20

Normalno je da se to desava ali za cudo, ja forspil od "Svadjalice" ne mogu zaboraviti nikada, cim mi neko spomene pesmu meni krene taj forspil u glavi... A milion drugih mogu da zaboravim... :)

milepsr 10.08.2010 01:34

Ja sam danas pokusavao da se setim forspila za "Mirno spavaj nano" i ne mogu... I svirao forspil od "Misli mi citas"

Dell 10.08.2010 04:49

nema neke veze s tim, ali nesto slicno ima, dok sam se vrtio u krevetu neku noc pokusavajuci zaspat u sitne sate :) pala mi na pamet strofa iz nekog kola i neeema sanse da se sjetim kojeg i ja tutkum se ustanem u 6 sati ujutro i upalim kompjuter i prelistam citavu diskografiju Dragana Aleksandrica, Jovice Petkovica, Baneta Djokica i Tomice Miljica i nista i taman kad sam izgubio nadu naidjem na neko vlasko kolo od Slobodana Bozinovca i sjetim se da se radi o dunavskom vrtlogu :)

grandia 10.08.2010 07:00

marnele, jedan tip od tvog druga .. kad se ne setis sledeci put ciji je forspil o kome si sanjao, onda je to TVOJ! :lol:

mala shala, al moram da priznajem da se i meni vec tako nesto dogodilo :D

yamahapassion 10.08.2010 08:08

Hehe, znaci nisam jedini.... Ali najcudnije mi je to sto ja forspil znam da odsviram, a opet ga zaboravim, jednostavno blokada mozga, evo i juce mi se opet to desilo sa "svadjalicom" a za divno cudo, sad kad sam seo za komp i video temu, setih se forspila od prve :) A ne mogu se setiti da mi se to sa bilo kojom drugom pesmom desavalo.

mladenkom 10.08.2010 09:22

meni se to desava kad vezbam neku pesmu da sviram,koju do tad nisam svirao,nema Boga da se setim dok ne cujem prve dve sekunde pesme,misim to kod nekih pesama,ne kod svih.cesto mi se desi dok vozim po 15 sati bez stajanja da pevusim neku pesmu u sebi,sve znam i reci i tonalitet i boju glasa pevaca al ne mogu da se setim ko peva :rolleyes:

grandia 10.08.2010 09:46

e u takvim slucajevima je pevac, koji pamti forspile i pevajuci taj forspil podseti solistu, ZLATO vredan ... ^:)^

vazi i za pevaljke ;)

Simke 10.08.2010 09:46

@yamahapassion
Ja i kad zaboravim forspil,imam trik da ga se setim,i to mi uspeva u 60-70% slucajeva.
Pamti prstored od te pesme(svadjalica moja mala),na pr: palac na dirku G(1x),kaziprst svira A (5X) taj ton,mislim da je dovoljno da se setis...meni bar uspeva!

nesaband 10.08.2010 13:20

meni se to desava da zaboravim forspil kad nema para na svirci.Ako ima love
onda i bolje sviram i nema sansi da zaboravim ni jedan forspil.
znas kako je,"vitamini cine svoje":O)

VUNIMRAV 18.08.2010 08:45

Auu nesobend,al" ti je ta dobra,to je odgovor na mnoga pitanja;),a kolega yamahapasion,da se ti nisi opasno zaljubio kad samo zaboravljas "svadjalicu"?Ako ti je za utehu,ja nekad zaboravim i "uzicko',ha,ha=))

Trenutno vrijeme na Forumu 23:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org