YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   kako pogoditi svirku za sto vise pare (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12783)

alenmo 05.02.2010 10:33

dobro odradjen posao je najbolja preporuka a cijene su svugdje slicne naravno postoje kvalitetni muzicari sa rejtingom i oni foliranti

vujanov 05.02.2010 10:47

Vole ljudi da te angazuju ako si se procuo po kvalitetu, medjutim, desava se da puno svirki odbijemo zato sto je to ljudima skupo! E, onda oni plate neke jeftinije, i ne budu zadovoljni...ali sta ja od toga imam...svirka je izgubljena...
Mi se evo, jos uvek nekako odrzavamo sa svojom cenom, ispod nje ne idemo, pa je zato svirki manje, ali kad sviramo bar znamo za sta sviramo...a i vise nas cene!

Tomy 05.02.2010 10:48

Citat:

Originalno postovano od svirko (Post 121133)
@ Marco7,

prijatelju moj, kad bi bar bio u pravu što se toga tiče, bar kod nas u RH.
Kod nas recimo u većini restorana, ne pogađaš muziku, naprimjer direktno sa mladencima, nego sve ide preko gazde.
A gazda odalami svatove recimo za 1000 Eura, a muzici da 500-700.Ostatak kod njega u đep.
A ako mu kažeš da nije u redu, više ne sviraš.
Ili ako kažeš koju cifru koja je realna, i za koju znaš da vrijediš.....gazda će naći nekoga tko je jeftiniji.
A kvalitet??
Barem 20% manji
Jel gazdi se živo hebe za to.Bitno da neko i nešto tuli na razglas

Slažem se. Pol Zagreba je korumpirano. Ako hoćeš svirati na nekom boljem mjestu, obavezno se od zarade daje manageru, konobaru ili gazdi, ovisi s kime si dogovorio. U pravilu ga se plaća kao dodatni član benda. Znači, ako vas je 4, njemu plaćate peti dio.
Hvala bogu, ja još nisam radio tako ali čujem puno njih koji imaju trenutno malo više posla da na taj način rade. A ja se čudim zašto imaju toliko posla...

EmirTotic 05.02.2010 11:32

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 121136)
Najgoru zvaku ti bije muzicar koji tu svira pre tebe sto se meni desilo u subotu gde me je muzicar ispljuvao kako radim na matrice i midi fajlove pa je gazda celu svirku presedeo pored mene i na kraju kad je video da se radi uzivo i u full-u okrenuo ga dok smo sedeli i pili pice posle svirke i ispljuvao ga do dna!Jbg e takvu zvaku ne treba nikada koristiti ;)

E moj Mare, ljubomora je cudo.

Vule 05.02.2010 13:31

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 121136)
... pa je gazda celu svirku presedeo pored mene i na kraju kad je video da se radi uzivo i u full-u okrenuo ga dok smo sedeli i pili pice posle svirke i ispljuvao ga do dna!Jbg e takvu zvaku ne treba nikada koristiti ;)

A gazda se sigurno razume u muziku pa zna da napravi razliku izmedju matrica i žive svirke...:lol:

...jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaooooooooooo zemljoooooooooooo!!!

:rolleyes:

Pravilo broj 1:

Što si bezobrazniji više te poštuju!!!

zeljko 05.02.2010 13:36

=))ovo je provala dana

Marco7 05.02.2010 13:36

Gazda bio gitarista i to dobar ;)

Vule 05.02.2010 13:39

Brate Maki...pa ni oni to ne mogu da provale gledanjem...:lol:=))

Milion puta sam slušao muzike kojekakve i tek posle ko zna koliko vremena provalim da su matrice i to po muzici a ne po prstima,namazali se muzikanti ...:lol:...al nema veze,nije to tema,ja samo onako prokomentarisao,nerviraju me ti "muzički urednici"...;)

Simke 05.02.2010 16:20

da neko ne shvati pogresno od kolega koji sviraju aranzere,zato sam ja ipak za bendovsku svirku,gde imas 7 ljudi i "cepaj mile"...niko ne moze da kaze da se neko folira ili ne svira,a znam ljude koji uzimaju jake gaze na foliranje i na dobru pricu...to su klasicni po meni "muzikanti prevaranti" :)

toni-bt 05.02.2010 16:48

ko nije za zivi band,ali koliko ima lokala koje ce dobro da plate 7 muzicara,nije fora samo da ides da sviras,vec koliko ci placen za to.ps.onaj ko zivi profesionalno od muzike mislim da me razume.

Trenutno vrijeme na Forumu 11:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org