YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Pitanje u vezi Yamaha EMX 5000 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11719)

milanceshow 19.11.2009 00:17

Da te........=))=))

toni-bt 19.11.2009 01:43

Na takve sam svrao u JNA 1990god.

dzvadzvaka 19.11.2009 04:41

Pozdrav od mene

Ako si vest sa lemilicom ja cu ti kazem sta treba da uradis i da onemogucjis zastitu tj da je skines ali to nema svrhe ako ti se mikseta ne gasi prilikom rada jer znaci da je prag osetljivosti limitera dobar. U slucaju da ti se mikseta gasi pri nesto vecoj snazi ``cupaj`` limitere na pojacalu i resio si sve svoje probleme. To nije nikakva mudrost. A to sto se limiteri pale na mikseru tj sto mikseta ide u ``pik`` ne moze nista lose da donese samo moze da te opomene da se smanjis malo da ti ne poodpada rigips sa plafona na glavu. Ja taj mikser imam vec godinama i nisam izvadio limitere jer se mikseta ne gasi ni pri maksimalnoj (normalnoj) snazi i nikada se nije ni gasila ali znam koliko ona moze i sta moze pa je ni ne silim. Ako snage zafali (a nece jer je 2x350-400w, koliko ona realno ima, sasvim dovoljno) postoji snagas tj slave i opet resen problem. Drago mi je da jos ima ljudi koji znaju i za druge miksere osim PowerMate-a jer ova Yamaha zasluzuje svaku pohvalu pogotovo u odnosu kvalitet-funkcionalnost-cena a pogotovo ovo trece jer powermate sigurno ne opravdava svoju cifru a radi isti posao kao i Yamaha emx 5000 i pri tom nije tako kristalno cist ton kao kod yamahe..... Necu vise da je hvalim, ona u svakom slucaju radi pos`o. Sve u svemu ako mikser radi kako treba: Mujo na`rani svinje i ne diraj nista. Pozdrav!

Marco7 19.11.2009 09:54

Jaki limiter moze da i skine bilo koji radio-Tv mehanicar jer se to radi i na dosta Hi-fi pojacala gde ih limiter ogranicava sa snagom!Raspitaj se malo i resices problem lako a ja cu ti se raspitati u toku dana ko moze da ti to odradi u Podgorici posto imam tamo dobre prijatelje i ziveo sam dole 7 godina ;)

Jaki 19.11.2009 18:23

Zahvaljujem se Marco7,jeftabg i dzvadzvaka kao i milanceshow na savjetima i nastojanju da mi pomognete.
Sto se tice tih Max kutija ja sam ih zaista dobio od jednog drugara koji je muzicar i cak je radio aranzman za par pjesama Pljevaljskim tamburasima na njihovom zadnjem cd-u.
Poklonu se u zube ne gleda,a ispalo je bas tako da ove kutije daju veoma cist i kvalitetan ton kako je covjek i rekao.
Kada su neki od vas svirali ja se nisam bio ni rodio i glupo bi bilo da sa nekim suceljavam misljenja oko bilo cega-mogu da postujem vas ,vase znanje i trazim evo kao sada savjet.
Ali ipak recimo Yamaha Dx11 je stara no i pored raznih tritona i cuda vidim da je mnogo ljudi koristi i meni samom se jako svidjaju njene boje,a posebno terce (bar one sto sam cuo). Tako da to sve moze i nemora da znaci.
Ja stvarno neznam kako izgledaju resetke na Centralnom zatvoru i nebih ni zelio da znam-ali eto Rolandinjos odnekud zna,a sad znam i ja.

mimiki 19.11.2009 18:59

Ae kad vec pricate o ovom mikseru jel mozete da mi kazete koliko je para nova ?planiram da je uzmem sledeceg meseca

Marco7 19.11.2009 19:01

EMX5000 oko 80000 dinara a EMX5016cf 105000 dinara ;)

mimiki 19.11.2009 19:04

ok fala;)

Marco7 19.11.2009 19:06

Nema na cemu ;) To uzimas samo u Mitros jer su oni zastupnici za Balkan sto se tice Yamahe,najbolje cene,garancije i ovlasceni serviser sa originalnim delovima u slucaju nuzde ;)

mimiki 19.11.2009 19:13

ma da bre,tamo sam sve do sad i kupio...stalke za zvucnike,stalak za mikrofon,mikrofone,miksetu,kablove,zvucnike...samo sam E50 kupio u megamusic-u;)

Trenutno vrijeme na Forumu 04:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org