YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Modifikacija OS-a klavijature? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11169)

Vaxter 05.10.2009 18:55

Ne treba da se kompajlira, jer to vec jeste kompajlirano, tako da mu menjash mashinske instrukcije koje UltraEdit prikazuje u heksadecimalnom zapisu.
WinDasm bi trebao da ti otvori binarni fajl, i analizira taj heksa kod i prevede ga u asemblerski.
Zatim ti, kada analizirash asemblerski kod, menjash odredjeni heksa kod u ultraeditu.

Boban010 05.10.2009 20:41

Ja imam ovaj program W32dsm89 version 8.93 i nikako nece da otvori ovu bin datoteku.U spisku extenzija koje otvara nema bin.Pokusao sam sa all files ali ne ide.Da probam onaj drugi debugger Soft Ice?
Da li bi neki Resource Viewer mogao da pronadje stylove,odnosno da ih registruje kao takve?

Vaxter 05.10.2009 22:51

Hm...
Moguce da sam ja tada josh nesho brljao, da bih otvorio, ali se ne secam shta...
Jbg....

milanceshow 05.10.2009 22:51

A kada prikljucis klavijaturu na komp,da li imas negde folder sa fabrickim ritmovima?
Ako imas......
Probaj da svojim ritmovima das fabricka imena i onda ih samo zamenis u tom folderu!

Tako bi mozda moglo.......Samo sto neces imati originalni naziv ritma,nego fabricki......

Boban010 06.10.2009 00:05

@milanceshow
Nece moci tako i ne verujem da su kod bilo koje klavijature fabricki ritmovi vidljivi u nekom folderu sa kompa.To bi bilo previse lako a mislim da je i namera rolandovih programera bila da ne bude tako jednostavno.Da skratim,kompjuter detektuje kljavu kao "audio device" uredjaj i ne moze se pristupiti bilo kom delu interne flash memorije,znaci ne vidi je kao usb flash.

milanceshow 06.10.2009 00:16

Zao mi je sto na GW nemoze......na E80 moze......;)

Vaxter 06.10.2009 00:20

Milanche, a jesi li probao da promenish MIDI Title na ritmu?
Moyda klavijatura ne chita ima fajla, nego MIDI Title...
Yamahe chitaju... :)

nesaband 06.10.2009 00:33

@bobane
Ne cackaj previse po O.S. klavijature da ne dodje do atomske bombe u njoj.kao sto kaze Vaxter ,vrlo lako mozes da izgubis klavijaturu bez razloga.moj ti je savet:znam da znas mnogo ali ne preteruj!!!!
Nisu dzabe ti programeri placeni basnoslovno za svoj posao a mi nismo bas neki hakeri koji cemo da lako razbijemo njihov program.Ja sam za programiranje laik(ustvari duduk) ali mislim da je Vaxter u pravu.

Boban010 06.10.2009 00:46

Ma ja se jos uvek samo bavim teorijom tako da nema opasnosti!Tek kad popunim ovaj prostor koji je predvidjen za 100 stylova mozda se odlucim na takvu avanturu a dotle nije lose da se pripremi teren,nikada se ne zna sta je covek sve u stanju da uradi!

nesaband 06.10.2009 00:58

pametno majstore.nema igranja sa tim stvarima sem ako si milioner ili bar imas 100.000 eura za zezanje.

Trenutno vrijeme na Forumu 15:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org