YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Kutak za harmonikaše (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Harmonikasi i stil svirke (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10006)

Sejox 05.07.2009 14:26

Tema su cetiri stila u muzici,koje je naveo @Dare82,i o njima se moze
raspravljati,kome se sta svidja.
A svako skretanje sa teme,ce je odvesti u LOCK,kako je vec naglaseno.

Vule 05.07.2009 14:36

Citat:

Originalno postovano od Dare 82 (Post 92890)
Koji harmonikasi vam se najvise svidjaju u odredjenim pravcima muzike?Znaci sumadijski,vlaski,ciganski i pozarevacki stil.

Citirao sam postavljača teme...da ne bude zabune oko toga o čemu treba ovde pisati...hvala

svirac007 05.07.2009 14:50

U koji god stil da spada za mene je stil sviranja Budimira Buce Jovanovica najsladji a posle Mirko Kodic,Bosanac....

milan-banjaluka 05.07.2009 19:37

Ja nisam hteo nekog da uvredim na bilo kojoj osnovi,ali sve sadašnje foršpile i ostale gluposti za sevdalinke napravio je Jovica od onoga što je on znao(on je znao Šumadijski stil) i još je dodao nešto on sam.Ja samo kažem da su dio današnje sevdalinke čini i ta šumadija i meni je zbog toga drago ne što je on to napravio jednim djelom iz šumadije već što je unapredo sevdalinu da bi dobili ono što sada imamo.

jeftabgd 06.07.2009 02:42

Sumadija:Tomica Miljic,kralj za sva vremena.
Vlaski:Slobodan Bozinovic,Davor Prvulovic,Zoran Paunovic,Srdjan Demirovic,Mirko Kodic.
Ciganski:Dejan Kostic,Aca Cergar.
Pozarevacki,Patalo,Meneka,Kodic.
I imamo ljude koji mogu skoro sve te stilove da uspesno interpretiraju kao sto su Pavkovic,Kemis(u zadnje vreme radi samo ciganske svadbe ali moze sve da odsvira).Jaki orkestarski harmonikasi:Djiba I Trapa,Borko Radivojevic.I mnogo onih koji nisu stilski strogo odredjeni:Nesa Bekovic,Boban Prodanovic,Enes Mavric,Bane Vasic,Ivan Radovanovic,Dragan S.Bosanac,Caslav Ljubenovic,Sinisa Tufegdzic.

Dare 82 06.07.2009 04:59

Dobar izbor Jefto,imamo slican ukus.Ja bih samo za Pozarevac izbacio Kodica a Dodao Slavisu Djordjevica.Za Sumadju se slazem a sto se ciganije na prvom mestu bih stavio legendu Gulu a od Mladjih Dejana Kostica.

jeftabgd 06.07.2009 13:20

Znao sam da sam nekoga zaboravio,a sigurno ih ima jos koji su reprezentativni harmonikasi.

AndrijaGM 06.07.2009 13:35

Licno bih izdvojio za svoj ukus Jovicu Petkovica, Mirka Kodica i Dejana Kostica oni imaju nesto posebno a kao dva najveca tehnicara za mene su Kemis i Bane Vasic ...

Dell 06.07.2009 15:18

uuuu od tehnicara ste zaboravili i Dragisu Milanovica :D a od ovog pozarevackog stila je isto strasan mada nije poznat Igor Rus ;)

Dare 82 06.07.2009 15:22

Nije rec o tehnicarima samo o stilu,bilo je rec o cetri pravca a zabasali smo i Bosnu i sad izgleda prelazimo vec u klasiku.

Trenutno vrijeme na Forumu 16:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org