YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Dell - Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13243)

Dell 25.10.2013 00:02

Hvala Emire i Narodnjak, eto vidis nisam se bakcao oko eq-a i tih fazona u Cubaseu. Mnogo toga jos moram naucit, jer od dosadasnjih aranzmana sto sam radio, ovaj mi je najgori do sada :D

Dell 14.11.2013 22:23

Primijetio sam da sam oslabio na harmonici jer sam vise vjezbao na klavijaturi bas+solo, jedna vaspitna za mene iza uha i vracanje pravoj vjezbi :)

Tri noci evo ne spavam forspil - Marnel
You need to upgrade your Flash Player

skoricnik 15.11.2013 16:01

Odlicno, rekoh ti na fejsu. Tebi treba bolja harmonika, to je cinjenica, ali nije stvar sad u tome, nego o ovome sto si odsvirao.

Obrati paznju na zavrsetke trilera, na pojedinim mestima su "zbrzani", treba da ih odsviras odsecno i jasno. I ja sam imao problem sa tim, nisam ih izdrzavao do kraja, pa je zvucalo kao da pocetak reci kazes kako treba, a na kraju smuljas.

Fali ti i mala regulacija dinamike mehom kod trilera da bi dobio onaj mini decrescendo i crescendo da bi zvucalo "meraklijski", ovde je sve ravno i zvuci mi kao da je na klavijaturi odsvirano :) Ne mogu ti puno objasniti recima, nisam strucan, ali ti uvek mogu odsvirati i shvatices odmah na sta mislim :)

Dell 15.11.2013 17:34

Takav sam savjet i trazio! Kao sto sam ti i rekao kako sve bolje cujem opcenito, tako sve bolje cujem da mi nesto fali u svirci, a najbolji si za takve savjete ;)

ЂолеПФК 18.11.2013 17:24

Dell, možeš li da mi pošalješ link sa originalom onog devet/osminskog Ferusovog čočeka? Svirku sam komentarisao puno puta, a harmonikaš nisam pa da ti dajem savete kao Nikola za ovaj poslednji snimak.

Dell 18.11.2013 21:31

Ja sam skidao odavde

Acoustic band-Uzivo-cocek-Ferus Mustafov!!!

Dell 30.11.2013 16:27

Evo kupio sam mikrofon za harmoniku AKG C516ML i reciever isto pa rekoh malo da ga isprobam, nadosnimavao na tyrosu zato je patos malo preglasan, dosta greski i u terci, ali ae :)

https://soundcloud.com/marnel-agolj/...ko-lagano-kolo

makl 30.11.2013 20:29

Lijepo ti ovo zvuci...inace ovaj mic imam i ja, sa bazom koja je isto od akg-a, i mogu ti rec da sam zadovoljan s njim, radi odlicno...nego reci mi samo kako si snimio ovo odvojeno, harmoniku i klavijaturu pratnju??

rolandx 30.11.2013 22:28

Koja je harmonika u pitanju?

Dell 01.12.2013 03:37

Makl, snimao na Tyros3 u record modu, upalio ritam i svirao prvi glas u isto vrijeme, pa onda ima opcija nadosnimavanja, pa je tako isla i terca i bas kontra.
Rolandx, u pitanju je Hohner Atlantic IV koju sam skupio skoro pa novu i najradje bi je bacio u potok. Inace slove kao glasne sto se ne bi po ovoj moglo rec. Starije mozda, ali ove nove... Imam trip da ima ugradjen kompresor u nju, ja sto jace rastezem ona se sve vise gusi. Od registara za narodnjake su upotrebljiva citava 2 i to flute i clarinet. Ostalo je odlicno za polke, sad kucam pare da bi do ljeta mogao kupit neku postenu guerrini ili dallape harmonike da se nasviram ko covjek.

tranzit 01.12.2013 03:50

Nije taj Pad preglasan, taman je tamo gdje mu je mjesto jer je prilicno taman, zatvoren, kakav uostalom i treba da bude. Mozda te vara slusanje. Sasvim pristojan snimak i miks. Jedina zamjerka bi bila nesto glasniji HiHat nego sto bi treblo da bude, pogotovu kada naidje otvoreni. Njega generalno smanji za 15% i bice snimak kao bomba. Obrati paznju na nekoliko Bass tonova koji su toliko slabasni da se skoro i ne cuju, pa kao da nastane pauza u Bassu. ovo je inace poznata osobina Bass sounda jer nas sluh pojedine tonove u tom frekventnom opsegu dosta slabije cuje. Tu pomaze ili rucno podizanje Velocityja, a ko ni to ne pomogne, onda obavezna kompresija dok se ti tisi tonovi ne izjednace sa ostalima. Svirka standardno dobra, konkretna i sigurna.

rolandx 01.12.2013 06:36

DELL, s obzirom da ubijas kako sviras, za moj pojam, cudi me da davno nisi kupio neku zverku od harmonike. Nisam neki poznavalac harmoniki , ali tonski me je odusevila Scandali... Kolega je ima,klavirna. Platio je blizu 4 hiljade. Ali samo nju i ima. Lako je njemu. Nju i letvu da ozvuci. Nadam se da ces uskoro kupiti nesto bolje, steta da tako ubijas sa muzikom a da nemas neku zverku sa mehom. Sto me podseti, da otpadam po svadbama za po 150 do 200 evrica, kad se ubode, a harmonikas uzme 300 za sat vremena, dok odsvira ispred crkve i opstine i ode kuci. Ko zna, zna. Ja sam se sa basovima nikada nisam druzio, a trebao sam. Zato kupuj neku ako ne bolju onda glasniju za siroke narodne mase :-D .

harepa50 01.12.2013 17:51

Tvoju svirku druže nema potrebe komentarisati, trileri, svirka, sve je na mjestu. Obavezno čim mogneš, nova harmonika ;)

Dell 01.12.2013 21:03

Hvala momci na komentarima. Tranzit, snimao sam sve u Tyrosov recorder i to preko playback record, znaci poslije svakog snimka sve je tise i tise, pa onda tek normalize. Taj ritam cu sredit.
Rolandx, uvijek nesto prece od kupovine harmonike, a zapravo nicega ne bi smjelo bit prece. Zadnje 2 harmonike medju kojima je i ova Hohner su iz Njemacke i nisam ih ja ni probao, a kupio ih. To sam tad uradio i vise nikada, znaci od sada cu harmoniku probat i prebrat je naopako da vidim jel joj sta fali.
K'o se o vrelo mlijeko opece i u jogurt puse ;)

yamahapassion 04.12.2013 22:06

A kad ce ona moja, davno narucena???

Dell 04.12.2013 23:19

Racunaj negdje sutra za oporavak ;)

Dell 29.12.2013 22:21

Evo i ja pomalo naucio svirat klavir, sto sam trebao jos u muzickoj, ali sta cete... Uz koji fals u pjevanju.

MARNEL - Samo ovu noc (piano cover)

yamahapassion 30.12.2013 03:04

E ovo je da covek slusa i da se jezi.... svaka cast, nemam sta vise da kazem, najbolje tvoje izdanje do sada ubedljivo!!!!!

Dell 30.12.2013 13:03

Hvala puno brate ;)

Dell 12.01.2014 21:41

Evo donje terce G i D-dur za Tyros, od G-dura je harmonika u terci, na D-duru je frula, napravio sam i za A-dur saksofon, ali mi se ne svidja to, ako hocete uplodacu ovaj D-dur, G ima vec u downloadu
https://soundcloud.com/marnel-agolj/...erce-g-i-d-dur

velja87 12.01.2014 21:48

Svaka cast! Jako mi se svidja kako pevas! Imas lepu boju glasa, ma supeeeeer! :D

Dell 13.01.2014 02:40

Hvala brate, bice toga jos u buducnosti ;)

maricm 13.01.2014 08:06

Dell extra,svidja mi se kako pjevas.
Imaš onako moćnu boju glasa

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

Dell 13.01.2014 19:49

Hvala brate, iako ja nisam zadovoljan svojim glasom :)

Jaki 20.01.2014 09:02

Sve je ekstra,kolce mi se posebno dopada
Vp

Dell 27.02.2014 00:40

Evo nesto sam snimio, malo su stringsi preglasni i po neki fals i povrh svega ruzna harmonika hohnerica, ali skupljamo pare za bolje...

https://soundcloud.com/marnel-agolj/rado-lepa-rado

gagan 27.02.2014 04:23

Ekstra pevanje , i sviranje , a kolce prelepo zvuci , svaka cast kolega dell

Narodnjak300 27.02.2014 04:37

Majstorski odradjeno, ma super je harmonika sta joj fali. Koja ti je ovo kontra? dobro izlazi.

Dell 27.02.2014 12:40

Hvala momci, Harmonika je Hohner Atlantic IV i zajebao sam se sto sam je ikako uzimao, lose dihtuje i ima 2 upotrebljiva registra. Sto se kontre tice, to je moja SX gitara i nju sam ja svirao :)

nele1 27.02.2014 13:32

Dell meni nece da otvori da mogu da preslusam pise ovako:Sorry! Something went wrong

nesaband 27.02.2014 13:32

@Dell harmonika se sasvim lepo cuje i taj registar je dobar kojim si svirao.Sama svirka mi se dopada.Ne dopada mi se BAS koji si izabrao,kontru bi trebalo malo podici stings je sasvim dobar,mekan.Pevanje....moze da prodje...ipak to nije tvoj fah pa moze da se kaze da je sasvim korktno.

U svakom slucaju skupljaj pare za bolju harmoniku jer si kao harmonikas sve bolji i bolji.

Dell 27.02.2014 17:23

Hvala Neso :) Sto se tice svirke i slusanja to jeste moj fah, ali sto se pjevanja tice, to si u pravu. Nele, kako nece da otvori jebemu?

rolandx 27.02.2014 21:18

Sto se sviranja tice sve je receno mozda su kolege malkice bile više kritičarski raspoloženi nego obično ;) . Znas kako ja to shvatam, čitam mišljenja za mnogo lošije sviranje ( recimo moje) i sve se svodi na ,.. nije loše, dobro je, ok je i tako... A kada odsvira majstor ( snimak koji si postavio) onda se svi razlete mišljenjima do najsitnijeg detaljčića.. što je SUPER. Jer to je tako malo da bi bilo dovedeno do perfekcije... E to je ono što volim na ovom forumu ( kod kolega koji su na forumu). Iskreno i direktno ti pomognu i otvore oči.. bar meni.

Što se tiče pevanja imao bih šta da dodam. Suviše si brate stegao grlo, plašiš se da ne izleti nešto neartikulisano. Nije izletelo , ali ali ali.Ovo je klasična narodnjačka pesma... ona krvava dvojka. Tako mi je falio delay Jedan momački delay ( umeren) sa još basa u glasu i još malo srednjih tonova ( HI-MID) i još nijansu hala.... Takodje mi je zasmetala dikcija. Pretrčiš preko reči kao brzi voz... ali sve u svemu ODLIČNO.....

Dell 28.02.2014 00:54

Hvala puno na komentaru, slazem se apsolutno s tobom. Imam ja jos da se najedem pure oko pjevanja, doduse kod mene lako izlete neartikulirani tonovi iz grla, zato sam uvijek na oprezu :) I uvijek mi se jebeno podriguje kad pjevam...

nele1 20.03.2014 19:55

Evo sad sam cuo super odsvirana pesma samo pazi na meh ne naglasavaj tako jako delove vec prema ritmu pesme lagano inace za 5 odsvirano.

Dell 20.03.2014 23:01

Hvala brate na savjetima :)
Evo jedan video sa legendom Antom Filipovicem i njegovim sinom.

Anto i Tommy Filipovic i Marnel - Kolo

Dell 24.03.2014 16:59

Evo sjeo sam pa napravio neku rumbu, pa da mi kazete sta treba dodat-oduzet, popravit. Dosta sam stvari koje sam iskucao postoje u drugim ritmovima koji su mi se svidili.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/141183243&amp;auto_play=false&amp;hide_related=fal se&amp;visual=true"></iframe>

EmirTotic 24.03.2014 19:45

Dell, korektno maximalno! Ti si stvarno dobar muzicar, sve je na mestu! Mozda mi se taj bubanj malo ne svidja ali to je stvar ukusa, vidi se da si korga svirao, inace sound je super. Kontam da je samo Tyros u pitanju, harmonikice su vrh. Samo napred i snimaj dalje. :)

Dell 25.03.2014 00:07

Hvala brate, to je Laguna bubanj, i ja bih neki drugi kit uzeo, ali to kad usamplujem svoje, sad za sad, neka ovog :) Kako se vidi da sam korga svirao? :-O

NordX 25.03.2014 00:15

Iz aviona se vidi da si svirao Korg-a :D Salim see. Svidja mi se kako ti zvuci sprava,ali sto se svi trude da prave neke Rumbe sa previse elemenata i svega,to mi je maloo cudno,slusam dosta aranzera,i sve,retko gde naletim na nekog ko ima neku ''obicnu rumbu''. Verujem da je to stvar ukusa. :)

Obrisi Inbox,da te pitam par stvari u vezi Tyrosa. :)

Sve u svemu,samo napred. ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 03:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org