YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Zeljko-Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20475)

nesaband 21.07.2013 18:25

Da je Toma ziv rasplakao bi ga sigurno svojom interpretacijom njegove pesme.
Nemam komentar,ostao sam bez teksta."Ko ti nadje manu da mu :rolleyes: nanu" .Super si otpevao i dobar ti je mix matrice i glasa.Dobro si to uklopio.
Veliki pozdrav druze.

zeljko 21.07.2013 20:05

Ma ovo sam iz prve snimio i pokusao malo drugacije,ekperimentisao malo glasom bez da se dernjam.Ima sitnih greskica Koje sad tek cujem kad je gotovo pjevanje i to bih se moglo popraviti kod izgovaranja na nekim mjestima itd.Hvala druze

sale_band 22.07.2013 03:36

Svaka cast Zeljko... !!!!!!!!!

zeljko 22.07.2013 04:02

Ne moras ti da kazes samo svaka cast:)Znam da ovo moje pjevanje nije za rijeci "svaka cast"nego slobodno ti kazi ako imas neku primjedbu na dikciju,akcent ili sl.nisam ja pjevacina kao sto je to npr.bio Toma ili Saban Saulic itd.moje pjevanje se smije komentarisati i mogu i manje strucni ljudi da daju neki savjet ako imaju nije nikakav Problem;)Hvala na komentaru

tranzit 22.07.2013 04:13

Ama Zeljko, pjevas k'o grom.. jos kad oboris po koje pivo... nema ti ravna. :D:D:D:D Bez sale, ponekad mi se cini da si preskroman. Da si predobar momak, svi vec znamo, ama nema potrebe biti nepravedan prema sebi. Kritiku na tvoje pjevanje, smiju da daju samo oni koji znaju sta je pjevanje, a ostalima... moze da se dopada ili ne, to je vec stvar ukusa.

CTEB4E 22.07.2013 04:14

Nije lose :)

zeljko 22.07.2013 04:18

Ma uvijek nesto zeznem hehe.Npr.ovu zadnju sam trebao jos bar pola tona visocije podic,osjeca se da mi fali malo zaleta i da kilavo djeluje kad je nisko.Ok ni matrica nije bog zna nekog kvaliteta itd.Hvala

tranzit 22.07.2013 04:18

E kad bi ti sada nama objasnio sta znaci to "nije lose", bilo bi dobro. Za ocjenu pjevanja postoje izvjesni parametri koji tacno definisu pjevanje (toniranje, vokalna stabilnost, vokalnim kvalitet, dikcija, patetika, ukrasi...).
Dodato:
Post je upucen CTEB4E, da ne bude zabune !!!!!

zeljko 22.07.2013 04:46

Ma kad popijem koju pivkaru ili jos bolje neki viski,onda bude glas kao u novorodjenceta,cist,lijep,siguran itd.i jos bolje pjevam naravno ali samo ako sam uceifio a ne skroz pijan:lol:

sale_band 22.07.2013 04:48

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 249359)
Ne moras ti da kazes samo svaka cast:)Znam da ovo moje pjevanje nije za rijeci "svaka cast"nego slobodno ti kazi ako imas neku primjedbu na dikciju,akcent ili sl.nisam ja pjevacina kao sto je to npr.bio Toma ili Saban Saulic itd.moje pjevanje se smije komentarisati i mogu i manje strucni ljudi da daju neki savjet ako imaju nije nikakav Problem;)Hvala na komentaru

Ne kontam... Ja ti iskreno kazem sta mislim a ti mi ne verujes. Preslusao sam snimak 5-6 puta i onda ti cestitao... To sto sam pisao u Nesinoj sekciji je zato sto tako mislim i cujem i nebi trebalo da ima neki uticaj na tebe pa da mi to sad kao nabacujes.
Dobro pevas i to je to...

zeljko 22.07.2013 04:54

Hvala druze ako tako mislis..Poz

ЂолеПФК 22.07.2013 17:04

Super Željko, samo napred, razbijaš!

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

zeljko 22.07.2013 18:53

Hvala druze Djole..Uskoro jedna pjesma od Tome u mojoj izvedbi ali pravo dobra pjesma i lijepa;)

Amater_svirac 22.07.2013 19:33

Bravo

Zeljko, imas izuzetno prijatan glas. Nisam strucnjak da procenjujem tehniku pevanja, ali mene ovo odlicno zvuci. Tomine pesme ti odlicno leze.

zeljko 22.07.2013 20:03

Eee da je nabaviti ovako dobre tekstove pjesmi i matrice kao sto su tomine pjesme pa da onda probam da otpjevam po svome prvi ja a ne tudje to bi bio fazon.Hvala druze na pohvalama i lijep pozdrav

nele1 23.07.2013 05:55

AVE CARE,to Zeljko legendo.

zeljko 24.07.2013 10:15

1 Privitaka
Evo jedna proba mala bez zavrsetka Sabanove pjesme posto neko ko je ovo svirao napravio je pauzu kako njemu pase a ja ne znam kako da zavrsim posto ovo nisam vjezbao:DOtpjevao sam kako se sjecam pjesme a i matrica je bila zenskog tonaliteta,pa sam ja odprilike napravio tonalitet kako mi je najvise odgovaralo da ne moram da se derem hehe.Poslusaj te pa ocijenite:)

bogy 24.07.2013 11:03

Mnogo Lepo zvuci Zejlko

zeljko 24.07.2013 21:06

Ma mora da sam zasro opet,dok si ti samo komentarisao heheh..Jbg.snimao jutros pa pokusao da upolovim glas i pjevao na nekim mjestima gdje je visoko kako rece tranzit "Falset":lol:

gitar 24.07.2013 22:56

Ja nigde nisam čuo falset :confused:

zeljko 24.07.2013 23:25

A ti si neki najveci pametnjakovic na ovom forumu,steta za tebe da samo pises akorde i nista nikad ne odsviras ili ne otpjevas da cujemo tebe malo:lol:Vecinom pratis i komentarises kad nekom imas sta da spustis a nemas pojma da sam se salio i da ne znam ni sta je falset i kako se to pjeva priznajem,vec sam rekao radi Toga da se i nasalim malo a i zbog Toga sto sam ondje kad kaze "ko gitara"to utanjio i nisam pjevao punim glasom iz grla.Sad da li je falset ili nije ja to ne znam.Poz
Dodato:
Nemoj samo da kaze neko sad da se ljutim ili sta vec.Naprotiv samo sam rekao svoje misljenje.Poz

gitar 24.07.2013 23:51

Po ovome kako si nastupio, jako si se naljutio. Već sam pre rekao da ne sviram klavijature i nisam pevač tako da ne znam šta bih ja tu postavio... Pratim demo snimke i ne vidim da sam nekom "spuštao" nešto. I ovaj tvoj zadnji snimak nisam ni hvalio ni kudio, samo sam napisao ono što sam ja čuo, a ti odmah osuo paljbu. Nikad ti ništa ružno nisam rekao. Dobro, ja sam samo gitarista i možda nemam pravo da se mešam kod vas klavijaturista. Svako dobro, pozz!

zeljko 25.07.2013 00:03

Bar nam kazi sa kime imamo posla.Bar ja jos nisam nigdje o tebi procitao ili nisam vidio ovdje da bih znao kakav si i cime se bavis.Mozda si neki pjevacki eksperta pa sve znas,da ti onda skinem kapu..Pitao bih te rado o tim stvarima da naucim sta je sta u pjevanju da meni a mislim da i drugi bih bili zainteresovani da nesto nauce.Nije dovoljno da kazes samo tako kao sto si rekao da ti ne cujes nigdje falset itd.Danas si preslusavao snimak i nisi nista napisao ali si zato napisao veceras u 10 sati da mi das do znanja da sam pogrijesio kad sam rekao da sam pjevao falset hehe.Zato sam tako reagovao kako sam reagovao i ne ljutim se uopste jer znam da nije bas ni lose ovo sto sam otpjevao a moze naravno i bolje.

Sta ima veze ako sviras samo gitaru.Odsviraj nesto na gitari ili uzmi matricu kao ja pa otpjevaj ,imas pun Internet svakojakih matrica.Kupi Audio kartu i mikrofon i eto ti pa snimaj.

gitar 25.07.2013 00:44

Ne znam baš šta bi voleo da znaš o meni, pa ću evo ukratko: Nisam nikakav pevački ekspert, ima mnogo pametnijih i obrazovanijih ljudi ovde na forumu od mene koji mogu da komentarišu svačije sviranje i pevanje. Dosta dugo sam svirao (preko 30 god.) gitaru u raznim orkestrima i naslušao sam se raznih pevača, pevačica i muzikanata, i dobrih i loših. Više ne sviram, okačio sam gitaru o klin, ali volim da čujem ostale kolege. Mislim da imam bar neko osnovno znanje i muzičarski staž da bih mogao bar nešto komentarisati o muzici i pevanju, a mislim da imam i dobro uvo. Nisam nikad komentarisao nešto da bih nekome "spustio" ili podjebavao. Možda sam zalazio u sitnice, ali veruj, nikad nije bilo zlonamerno. Uostalom, i tvoji snimci su mi se uglavnom dopadali, a ako nešto nije "pasovalo" mom uhu to sam i napisao. To što si rekao da sam najveći pametnjaković na forumu me je uvredilo, ali nema veze. Sve najbolje, pozz!

zeljko 25.07.2013 01:05

Pa dobro onda stvarno imas iskustva ako je tako da si se bavio oko 30 godina muzikom.

Nisam imao namjeru da te uvrijedim i nisam rekao da si glup ili nesto sto bih te moglo da uvrijedi.Tako mi se ucinilo kroz tvoje postove da volis da pametujes a mozda je bas i radi Toga kao sto si rekao da si stari i dugogodisnji muzicar pa sve cujes i znas puno Toga i imas potrebu da to iskazes i skrenes paznju nama mladjima.Evo ja se izvinjavam tebi ako si to svatio kao uvredu..

Samo i ti treba da znas da ja nisam profi ni svirac ni pjevac i da sve sto znam sam sam naucio koliko sam naucio.A ovo sam stvarno kad sam rekao za falset se malo zezao a nemam pojma kako se to izvodi kad se pjeva..Da si objasnio sta je falset mozda ne bi ovako reagovao..Eto izvini jos jednom..Poz

nele1 26.07.2013 00:05

Ajde Zeljko teraj dalje samo opusteno,veliki pozdrav drug moj.

zeljko 30.07.2013 14:55

1 Privitaka
Evo ova od Vunija matrica.Probao otpjevati i ubacio neke druge efekte na vokal mozda vam se svidi.Snizio sam pola tona posto necu da se derem hehe.

sale_band 30.07.2013 18:44

Ovaj prateci vokal (efekat) se nikako ne uklapa... Bolje je bez toga

zeljko 30.07.2013 18:52

Nemam pojma sta sam uradio.Probao kao fol drugi glas i nisam uspio kako treba:D

nele1 30.07.2013 18:55

Zeljko samo refren sredi pevaj samo prvi glas.

zeljko 04.08.2013 17:14

1 Privitaka
Jedna kratka proba sa korga pa 600 odsvirao uzivo iz prve i otpjevao malo:)Harmonika je Neletova sto mi je poslao;)

nele1 04.08.2013 22:56

Napredujes polako ali sigurno,samo napred drug moj.Ovo mislim na aranzersku svirku levu ruku.

gagan 05.08.2013 00:34

Zeljko odlicno pevas , sto se tice sinta , aranzer nije los , misim na ritam , ali harmonika se cuje kao da je interna , ne lici mi na sempl , ili muje takav DA konverter pa tko izlaze semplovi ili ,je bukvalno los sempl

nele1 05.08.2013 01:44

Nije dobro postavio pcg inace zvuci opasno dobro,nije do sinta.

zeljko 05.08.2013 05:20

Nemam pojma sta je.Mozda radi Toga sto sviram dinamikom kad razvlacim meh harmonike pa pokvari sempl.
Ma ovo sam probao malo snimanje i vise sam se koncentrisao na to kako ce mi snimak ispast nego na sviranje a i posto nemam mogucnost da prikljucim papucice na klavijaturu izabiram pjesme gdje nema puno prelaza i sl.jbg.nije mi lako stari se polako,pa izdaje me snaga itd:lol:

nesaband 05.08.2013 09:02

Zeljko,sve je sasvim korektno odsvirano i otpevano.Snimak je cist i ujednacen,nivoi instrumenata su ti takodje dobri na klavijaturi.

Pozdrav

zeljko 05.08.2013 19:20

Ma jos nisam naucio da radim na korgu:(Napravio sam bio set i bio prilicno zadovoljan i neki dan nesto izbrisao i zezno set,poce da zaglavljuje opet a ja nisam memorisao pa sam sad iz pocetka ubacio neki i mozda radi Toga ne radi Harmonika kako treba.Nemam pojma ili mozda samo bolje zvuci ako sviram direktno na mklavijaturi a ne preko harmonike.

Primjetio sam da semplovi kad sviram preko harmonike ponekad drugacije zvuce i cak neki nemaju po svim tipkama hehe tj.fale tonovi i umjesto harmonike npr.svira bubanj.Nista moram malo bolje upoznati klavijaturu i podesavanja na njoj.Hvala vam na komentarima .Poz

zeljko 07.08.2013 19:44

1 Privitaka
Evo mozda su ovo te harmonike Koje mi je Nele dao.Nikako da ih namjestim da zvuce kako treba kad sviram preko harmonike.Svi semplovi koji su u ovom setu nisu jednaki,neki prejako se cuju neki pretihi itd.pa sam probao da ih nivelisem i valjda sam uradio kako treba:rolleyes:Poz

nele1 07.08.2013 20:25

Drug moj namesti samo efekte bolje,vako sto sam cuo je ok ,smanji taj eho tije cudan ,mogo pliva istrument i jos malo sa eq daj mu jajca i toje to.

zeljko 07.08.2013 20:30

Pa ja sam bas na ekvilajzeru smanjivao harmonike posto su bile preglasne.Nisam nasao drugu mogucnost da smanjim Instrumente,jer kad prikljucim harmoniku preko kabla dinamika mi bude pojadcana nekih 30%tj.kad ne razvlacim meh svira 30%jako i opet preglasno a kad bih tek razvukao do kraja meh onda bi iz zvucnika magnet ispao napolje koliko je glasno=))

Trenutno vrijeme na Forumu 23:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org