![]() |
Imaš opciju za HOLD pedalu i opciju za SWITCH/EXPRESSION pedalu.Obe se mogu programirati za određene funkcije.FCB 1010 može da se priključi u midi in na BK5, međutim nisam ubedjen da ćeš uspeti da ga skoristiš za to što ti treba,jer on u principu radi posao u control change i program change midi porukama.BK5 na žalost nema opcioni priključak za Roland FC7 pedalu,dok ga BK 7-m ima.Za više informacija imaš uputstvo koje je kolega nesaband postavio u download.
Pozdrav |
pamcenje boja na flashu
da li na BK5 mogu boje da se edituju i da se kao takve pamte na flesh i kasnije da se pozivaju sa njega u toku svirke iz foldera kao sto se to radi sa ritmovima?
|
Pozzz neznam jesteli pogledali ovu prezentaciju,al nije nesto bas..mogli su se bolje malo podrudit...ok ove klav...
|
Citat:
|
Citat:
Sent from Tapatalk 4 |
Pa nemoj stavljati boje u neki zatureni folder.Ako cemo pravo, koliko realno treba boja da se odradi svirka???
Samo treba sve fino organizovati i sve ce biti u redu. |
Realno ne treba mnogo boja,ali kad sviram u rumbi na primer ,koristim preko 10 razlicitih boja,mozda i vise...broj boja se povecava ako se rade namenske boje za pesme,ali to je vec individualna stvar. Ja sam probao BK5 par sati i dosao do zakljucka da bi se mucio ako bi svirao tezgu na toj klavijaturi.
Sent from Tapatalk 4 |
Eto i sam si rekao da za rumbe koristis 10 boja i lepo ih spakujes u jedan folder i kad ga otvoris sve ti je pregledno koju ces boju da otvoris.
Za namenske ritmove sve mozes da spakujes u ona cetri tastera kao sto ima korg i samo vozi. To je samo stvar navike i nista vise.Ja sam sad trenutno presao na korg pa 500 i jos uvek se malo micim kako sve da spakujem a da znam gde mi je sta. Definitivno je moj krajnji izbor BK5 kada dodje vreme za to.Ipak sam ja Rolandovac. |
Citat:
|
Ako mislis da je taj folder sa bojama vezana samo za rumbu onda se varas.To je klasican folder u kome se nalaze odredjene boje i koje mozes da pozivas uz bilo koji ritam.Na kraju krajeva imas na raspolaganju uvek 4 boje koje su ti vezane za neki ritam i kasnije natenane ako imas potrebe promenis boju preko foldera i tockica.
Uvek imas mogucnost da ne koristis BK5 vec klavijaturu na kojoj si navikao da radis. lepo nastavis da radis na yamahi i nemas problema,ne moras da menjas navike. Princip na koji prelazi Roland je po meni dobar i sto je jako bitno aranzer radi ko top dobro a i boje nisu ni malo zanemarljive.Sve je to po meni spakovano u malo kuciste,tezine 7,5 kilograma i nije skupo. |
Trenutno vrijeme na Forumu 03:59 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org