YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

Alen P 09.11.2015 18:23

Nabavi fino Kontakt 60 sprej. Odličan namjenski sprej za audio tehniku. Nema tog mikroprekidača koji neće raditi. Posebno kod Pa600 koji je relativno novi, nema šanse da on rikne. Prije neko vrijeme sam ga preporučio kolegi kojem je radio svaki drugi mikroprekidač na SY85 (e to je staro...). I sve proradilo. Košta oko 10 eura ali vrijedi svaki cent.

nikadvisekorg 09.11.2015 19:37

U nedostatku dobar je i alkohol u sprej bočici i krpa.

toni-bt 11.11.2015 23:10

Citat:

Originalno postovano od mrkic (Post 284066)
Evo da se ukljucim i ja sa mojim pitanjem koje je dosta slicno sa prethodnom tematikom. I meni se zaglavljuje dugme exit na Pa600. Kada ga pritisnem on se plako vraca ali se generalno vraca. Sada, ako sam dobro shvatio, moram da otvorim klavijaturu da nadjem ge je to dugme i onda da ocistim ispod njega. Ispravite me ako nisam dobro shvatio. I sa kojim sredstvom da ocistim klavijaturu od masnoce prstiju? Znate ono sto se pojavljuje oko tastera.

to je mana kod svih pa 600 ne diraj nista ne cackaj jedino vremena na vreme stavi malo neki krem za lice za ruke bilo sta oko plasticnog tastera i radice dok se ne osusi krem sin mi tako radi na njegovi pa 600 a kod njega je zaglavljivao star

t -stop jos kad smo ga raspakivali hahaha izrada kucista uzas ali za te pare nema bolja masina

nikadvisekorg 12.11.2015 19:10

Šta vi radite s tim klavijaturama, ja ga uzeo još kad je izašao a izgleda ko da je juče kupljen. Pri tom nisam uopšte neko ko je pedanterija.... a svira se nonstop.

gagan 12.11.2015 22:16

Kolega vadexfly , pivo prosuto po tasteru , ispod mikro prekidaca , .. hm , verovatno je okvasilo mikro prekidac , pa vise ne dobija kontakt ... Proveri dali se cuje skljocanje , prilikom pritiska , ako se cuje , a ne reaguje ,,,,,, menjaj mikro prekidac , i to je to ... Pozdrav

vadexfly 15.11.2015 16:29

Ma radi on 98% samo sto nece svaki put da vrati mikroprekidac nego ustane unutra jer se lepi za svoje stranice, i to samo desna strana ostane zaglavljena, leva vrati kako treba.. ne cuje se skljocanje nikakvo..

ffb 15.11.2015 17:25

Koje pivo?

vadexfly 17.11.2015 02:27

Jelen :D

ffb 17.11.2015 05:57

Zabranjo pivo, gusti sokovi itd.
Samo rakija prepecenica😉

nikadvisekorg 23.11.2015 16:15

Evo posle par godina prvi kvar, počeo da me zeza pitch bender, tj on fizički ne pokazuje znake oštećenja ali čas radi čas ne..... gledajući neke tutorijale po netu izgleda da je to čest problem, uzrokovan "kvalitetom" fabričkih kablova koji su ko na kineskim igračkama od 100 din..... jbg samo kad imam slobodnog vremena otvaram je i dobijate tutorijal ovde....

Trenutno vrijeme na Forumu 13:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org