YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

zdozic 19.01.2013 15:50

Pa nista onda,ako je tako jednostavno I gomila plastike zasto ne napravis sebi jedan.

NordX 19.01.2013 15:50

Potpuno se slazem sa akordeonistom.

Akordeonista 19.01.2013 15:59

Zdozic, mozes li mi objasniti sta to vredi na klavijaturama hiljadu, dve, tri eura? Evo recimo, bas taj Pa600 ili jos bolje Pa3x, mozes li mi objasniti sta na njemu vredi 3500e?!

rolandx 19.01.2013 16:13

Citat:

Originalno postovano od Akordeonista (Post 234405)
Zdozic, mozes li mi objasniti sta to vredi na klavijaturama hiljadu, dve, tri eura? Evo recimo, bas taj Pa600 ili jos bolje Pa3x, mozes li mi objasniti sta na njemu vredi 3500e?!

Sta vredi a sta ne vredi ( nazalost moram citirati bas onako kako su i mene prozivali) imas unazad skoro 70 stranica pisanja i polemisanja. Ako cemo iskreno, 1000 evra je dve ili tri prosecne plate zar ne? Ako je Pa500 imao svaki peti muzicar kako je neko vec napisao, sa prodajom Pa500 i dodavanjem jedne prosecne plate imas Pa600 koji je ne samo u nijansama bolji od Pa500. Sam kvalitet spam cene je diskutabilan. Mozes li ti da dokazes zasto je plastika losa ili zasto nije? Na osnovu kog kriterijuma? Hemicar? Nemoj me pogresno razumeti , slazemo se da svi ocekujemo za svoj novac da je to poput Yamahe PSR9000Pro,... dirke...kuciste ma fantazija, ali sve ima svojih mana i prednosti. Bas me zanima koji bi ti aranzer kupio? Tyros? kome crkava display iz dosade... redovna pojava ili mozda Ketron...brdo materijala na netu ili sta? Pa600 je solidna klavijatura s obzirom na predhodnike, mozda ce biti i odlicna ako se odlicno pokaze. Rano je da komentarisemo, za sada iznosimo prve utiske i misljenja, ko zna sta ce sutra biti.

zdozic 19.01.2013 16:20

Akordeonista ma nisam ti ja neki strucnjak da ti objasnim sta sve ima u klavijaturi,ali onako kao laik kontam ta su tu ipak trebali raditi timovi inzinjera da to osmisle.
Pa gje su onda masine koje trebaju napraviti tu jeftinu plastiku,
Pa radnici koji rade,itd,itd.I na kraju normalno I kompanija mora imati profit od toga,zato to I rade.
Ljudi moji pa jedan dobar set(a pitanje dali je dobar)se prodaje za 150evra
Sve najbolje

zoric 19.01.2013 16:23

Akordeonista,reci mi samo na kojoj ti klavijaturi radis i tezgaris?kad mi kazes to onda cu ja tebi reci sta vredi 3000e na klavijaturi koju ja posedujem i o kojoj mogu da komentarisem iz iskustva!

Sent from Galaxy S3 using Tapatalk 2

Akordeonista 19.01.2013 17:50

Za navodjenje toga je apsolutno nebitno na cemu ja sviram jer ne trazim poredjenje sa drugim klavijaturama vec objasnjenje zasto vredi toliko koliko kosta, usput, ja nisam ljubitelj niti zastupnik bilo kog brenda i nisam ugovorom vezan za njega da moram da ga hvalim i dizem u nebesa! Naveo sam vec da mislim da su sve klavijature preskupe, pogotovo imajuci u vidu da se sve vise proizvode od standardnih kompjuterskih i drugih komponenti koje mozete naci i u drugim kucanskim aparatima!!!
Uzmite u obzir tu "fascinantnu" RAM memoriju, znam da ljudi daju po 150-200e za RAM memorije za neke klavijature a iste su prastare SD memorije koje su na kompjuterima koriscene pre 20-ak godina. Licno meni se desilo da su mi u radnji trazili 200e za RAM memoriju za Motif XS7, kada sam pogledao nasao sam memoriju sa nekog starog kompjutera i najnormalnije mi je radila jer se radilo o 168-pinskom SD slotu! Iste stvari se desavaju i kod ostalih proizvodjaca! Hocete da kazete da Korg ili bilo koji od proizvodjaca ne moze u danasnje vreme da napravi klavijaturu koja ima 64 ili vise Gigabajta RAM-a vec nam ga daju na kasicicu (kao recimo na Pa3x - cak 256Mb!?). Ili jos bolje, da nije moguce ubaciti neki veliki Flash Memory pa da ne mora klavijatura da ucitava semplove pri paljenju, bez obzira koliki oni da su?
Rolandx, kakve veze imaju nasa primanja sa cenom klavijature?! Pa na zapadu ljudi zaradjuju puno vise, Pa600 kosta manje od prosecne mesecne plate! To bi znacilo da kod nas treba da kosta oko 300-400e!!!
Udaljili smo se od teme (Pa600), ne zelim da kudim ovu klavijaturu vec sam samo bio isprovociran ovim postom:
Citat:

Originalno postovano od zdozic
A sta bi vi?I dobro kuciste,i dobru tipku,i 4G memorie itd,itd,i to sve ako je moguce za neki 500evra.:lol:
Malo se uozbiljite,ljudi.

Opet, moj odgovor je - DA, hteo bih sva danas raspoloziva sredstva i komponente koje omogucavaju dobar instrument! Cena klavijatura proizvedenih u kini je veoma, veoma mala... pocnite da razmisljate o tome pa cete se vrlo zapitati sta sto ima u klavijaturama sto kosta toliko!
Pozdrav svima, neka se niko ne nadje uvredjen ovim sto sam napisao!;)

zoric 19.01.2013 18:14

Evo ukratko cu ti napisati sta kosta toliko u Pa3x posto ti nosi naveo na cemu sviras.....potrazi na google koliko kosta jedan voicelive 2 vocoder......potrazi koliko kosta jedan maxx audio koji se nalazi u pa3x.....mislim da sam vec skoro dostigao cifru ,a nisam uracunao korgov hardware i software uopste!odosmo opet u offtopic,nezaboravi da jedan Roland BK5 kosta skoro kao Pa600 a ne nudi ni blizu sto nudi Pa600!Ja se nenadjem nikada uvredjen,ovi forumi i sluze da ljudi razmenjuju svoja misljenja sa drugim clanovima tako da je sve opusteno!:)

gogile 19.01.2013 18:35

ljudi prestanite da uporedjujete pa800 sa pa600.Pa600 je zamjenio pa500 i bolji je od pa500.Opet mislim da je za te pare ok.

Pa800 me je tri puta sahranio i nikad vise.Batine sam dobio sto mi se pokvarila u sred svirke.

Cekacu da izadje naslednik od pa800 a do tada svranm na pa600. i zadovoljan sam.

nesaband 19.01.2013 18:41

@ZORICD e druze,odkad ti posta strucnjak za Roland BK5?

Aj sad ja malo da pocnem da pljujem po korgu(a necu)a imao bih mnogo toga da napisem sto ne valja i sto ne vredi ni jedan cent a kamoli vise!

Nemoj tako olako da pises o instrumentu koji ne posedujes i koji najverovatnije nikada nisi ni cuo uzivo kako zvuci.

rolandx 19.01.2013 18:41

Citat:

Originalno postovano od Akordeonista (Post 234417)

Rolandx, kakve veze imaju nasa primanja sa cenom klavijature?! Pa na zapadu ljudi zaradjuju puno vise, Pa600 kosta manje od prosecne mesecne plate! To bi znacilo da kod nas treba da kosta oko 300-400e!!!

Cena klavijatura proizvedenih u kini je veoma, veoma mala... pocnite da razmisljate o tome pa cete se vrlo zapitati sta sto ima u klavijaturama sto kosta toliko!
Pozdrav svima, neka se niko ne nadje uvredjen ovim sto sam napisao!;)

Prvo kudio si klavijaturu da ne citiram tvoje postove, svako ima pravo na svoje misljenje... Cena klavijature ima veze jer si upravo raspravljao o ceni naspram kvaliteta... da pojasnim. Deca u indoneziji prave patike i sto sta za jedan obrok dnevno. Ta patika kod nas kosta od 100 evra pa na gore. Koliko bi realno trebala da kosta naspram placene radne snage? Visina naseg primanja jos uvek je opravdala mogucnost da Pa600 kupimo po veoma pristupacnoj ceni spram kvaliteta i mogucnosti. To je neko moje misljenje spram ranijih postova kolega. Posto si ti generalno nezadovoljan cenama klavijatura naspram onog sto pruzaju, mislim da ova tema nije ni mesto ni vreme. U ovoj temi ocekujem ipak komentare kolega koje su kupile Pa600 utisci i sugestije. Nadam se da nisam bio isuvise direktan, vec sazet tek eto da prodiskutujemo i predocimo istinu o Pa600 mimo ostalih modela i proizvodjaca... sve najbolje kolega ;)

Akordeonista 19.01.2013 18:49

Prvo, T.C.Helicon koji se nalazi u Pa3x nije isto sto i Voice Live 2! Drugo, Waves efekti koji su dati u klavijaturi ne znam koliko kostaju ali to su softveri koji ce se uskoro (ako vec nisu) pojaviti na netu krekovani, dostupni svima! A drugo, moje licno misljenje je da za njima ni nema potrebe jer bolje bi bilo da su se pozabavili DA konverzijom kako bi poboljsali i procistili ukupan zvuk a ne prodavali nam tudje softvere!
Sto se tice poredjenja sa BK5, rekao sam u prethodnim postovima da su sve klavijature preskupe a ne samo Korg!
Jedino sto klavijature i dalje imaju svojstveno same sebi je operativni sistem koji nas sprecava da koristimo pogodnosti moderne tehnologije (boje, semplovi, VST instrumenti i efekti itd.) i to mu upravo i jeste svrha! Sve ostalo su postale standardne kompjuterske komponente koje i sami mozete izracunati koliko kostaju! Tvrdim da u Pa3x ali i u modelima ostalih proizvodjaca (Tyros, Audya...) nema nista sto bi vredelo preko 3000e! Proizvodnja im je kao i proizvodnja televizora, liju se hiljade i hiljade komada plasticnih kucista po bagatelnim cenama u koje mali kinescici ugradjuju jos jeftinije komponente! Napravi se dobra reklama i eto njima dobre zarade...
U pravu si RolandX, ovo je tema o Pa600 i necu vise pisati na temu cena klavijatura!

Vex 19.01.2013 18:51

Citat:

Originalno postovano od Akordeonista (Post 234401)
Da, ja bih upravo to hteo jer to ne vredi vise od toga!!! Ovo najozbiljnije mislim, pa ljudi u pitanju je samo gomila plastike i gume! Sta na njemu vredi 1000e?! Ovo nije samo konstatacija za Korg vec i za sve ostale brendove. Mislim da su im svima prenaduvane cene i da veoma skupo placamo klavijature koje kupujemo i punimo im dzepove a za uzvrat desi se da dobijemo nedovrsene ili poludovrsene instrumente (najbolji primer Pa2x a onda i svi ostali za koje svako malo izbacuju nove OS-e kako bi ispravljali greske)!

Napravi ti klavijaturu za sto manje para (ispod 1000 eura, posto kazes da je ovo sve skupo, a komponente jeftine) i da ima mogucnosti kakve bi ti hteo i ja je odmah kupujem od tebe!

Sent from S3

rolandx 19.01.2013 19:05

Dajte ljudi novih snimaka sa Pa600 ovo ode u nedogled, svaki dan preslusam ove snimke po forumu da me mine zelja, dajte jos po nesto... Dok mi ne stigne masina da jos malo dam srcu oduska. Jos nesto me zanima u vezi napajana. Radi na 220v, kolika je to sreca? Da li je bolje da transformator bude eksterni kao na Pa500?

Akordeonista 19.01.2013 19:06

Citat:

Originalno postovano od Vex
Napravi ti klavijaturu za sto manje para (ispod 1000 eura, posto kazes da je ovo sve skupo, a komponente jeftine) i da ima mogucnosti kakve bi ti hteo i ja je odmah kupujem od tebe!

Rekoh da necu vise pisati na temu cena klavijatura ali moram da odgovorim posto sam direktno prozvan!
Naravno da ja to ne mogu da uradim jer niti sam strucnjak za to niti kupujem potrebne komponente u hiljadama (da ne kazem milionima) komada pa da ih dobijam gotovo dzabe! Samo, imajte u vidu da ono sto mi cujemo iz klavijatura su uradili pojedinci koji su dobili neki honorar (veci ili manji, zavisi do pojedinca) i to fabriku ne kosta skoro pa nista u poredjenju sa ukupnim plasmanom instrumenata, pogotovo imajuci u vidu da se jedne te iste boje, ritmovi i sve ostalo nalazi u svim modelima odredjenog proizvodjaca samo sto je na jeftinijim modelima dato manje toga nego na skupljim klavijaturama. Recimo, za Yamahu se za novije aranzere pojavio Balkan Pack koji sadrzi boje i ritmove namenjena za balkansko trziste. Da li mislite da su ih uradili japanski strucnjaci, seli vredni japancici u studio i skidali nase zujalice, neparne ritmove i ostalo sto nam je potrebno pa napravili Balkan Pack?! Nece biti, vec su nasi ljudi uradili to i za to su dobili neku nadoknadu a Yamaha na konto toga prodaje svoje modele "specijalno pravljene za Balkan"!:rolleyes:
`Ajmo dalje sa Pa600, nema potrebe vise da gnjavimo sa cenama!

zoric 19.01.2013 19:15

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 234422)
@ZORICD e druze,odkad ti posta strucnjak za Roland BK5?

Aj sad ja malo da pocnem da pljujem po korgu(a necu)a imao bih mnogo toga da napisem sto ne valja i sto ne vredi ni jedan cent a kamoli vise!

Nemoj tako olako da pises o instrumentu koji ne posedujes i koji najverovatnije nikada nisi ni cuo uzivo kako zvuci.

Sto se sad pa ti nalazis ovde uvredjen?da li sam rekao nesto ruzno o BK5?Neradi se opste o pljuvanju BK5 izvukao si rec iz konteksta koji nema veze o pljuvanju jer sam i sam dugo godina bio vlasnik rolandovih sprava,poslednja je bila gw8 a to se verovatno i sam secas!slusao sam ga uzivo svirao sam ga uzivo,neposedujem ga tako da te molim da nastavimo sa diskusijom vezanom za pa600!i sam vidis da sam napisao da je cena skoro pa ista kao pa600,ali nudi manje nego pa 600 sto je ok,jer taman za tu razliku manjka npr. sa ram memorijom!a to sto ti mislis o Korgu ja mislim 2 puta vise pa ga svejedno opet sviram!nisam pristrasan ni jednom brendu!

Vex 19.01.2013 19:18

Pa namerno sam to napisao, jer znam kako to sve ide, a vidim znas i ti, pa se pitam onda zasto pises nepotrebne stvari, da ne kazem prazne price, jer mi tu ne mozemo nista-samo si podigao tenziju. Ako ti je mnogo para sve to - ne kupuj-prosto. Seti se one stare- bez alata nema zanata. Ove klavijature su mnogima profesionalni alat-a takav alat je uvek bio skup.

Sent from S3

nesaband 19.01.2013 20:11

@Zoricd

Secam se ja odlicno da si ti imao GW8,ne treba da me podsecas ali napisao si totalno neutemeljeno da je Roland BK5 losija klavijatura od PA600.

Ne ulazeci u to da su ukusi razliciti ovaj forum citaju i ljudi koji ne poznaju bas najbolje aranzere pa mislim da iz tvog posta mogu da steknu pogresan utisak o Rolandu BK5.Eto zato sam se ukljucio.

Ova tema je u poslednja dva,tri dana otisla totalno u pogresnom smeru bas zato sto ljudi koji napisu nesto protiv Korga odmah dobijaju "samare" ovde na forumu.To nije lepo i mislim da je "Korg lobi" bas preterao.

Razvlacite ovu temu ko Panta pitu vec danima,trazite nove snike i sta vec ne a na nasem trzistu se PA600 tek pojavio pre neki dan.

Kao po obicaju Korg kao i svi drugi brendovi daju opet neke nove stvari na kasicicu i to im je poslovna politika.Sad sto vi ocete da izvaditte oci jedni drugima zbog toga to je vasa stvar.Tema je presla u prepucavanje a ne u neku ozbiljnu diskusiju o ovom novom aranzeru.

To je moje misljenje,naravno znam da se mnogi nece sloziti sa njim ali kao i uvek ja pisem ono sto mislim a ne ono sto neko zeli da cuje(procita)

zoric 19.01.2013 20:32

Nekazem da je losija vec drugar samo to da manjka sa opcijama koje nudi Pa600,al nema veze!dve osnovne prednosti ovog aranzera u odnosu na bk5 su pregledan touch ekran,ram memorija,limiter....ali ok nema veze.ostalo sto si napisao da je tema otisla gde netreba si potpuno u pravu!
Ajde da pokusam da vratim temu na pravo mesto,video sam da postoje 2 verzije pa600 sa nekim dodatnim dugmadima ispod levog zvucnika.....o cemu je rec?

nesaband 19.01.2013 20:37

To ti je klasicna prica,to je "orijent verzija".Moraju da pokriju i to trziste.

http://www.keymusic.com/en/product/K...r-Quarter-Tone

rolandx 19.01.2013 20:59

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 234441)
To ti je klasicna prica,to je "orijent verzija".Moraju da pokriju i to trziste.

http://www.keymusic.com/en/product/K...r-Quarter-Tone

Upravo tako,... mada mi je lepsi sa natpisom ,,KORG"... nekako mocnije izgleda ;),

Nego me zivo zanima ,izvinite ako je bilo reci o tome ali mi je promaklo, kako stojimo sa real time kontrolom za volume desne ruke sto se tice za Pa600. Navikao sam da mi je volume za desnu ruku zaseban ukoliko boja izleti... Neznam sta im je trebalo da ne dodaju jos jedan volume za desnu ruku kao na Pa500 i predjasnim modelima modelima. Balance nije po meni resenje. I jos jedno pitanjce. Pa Pa500 moj preformans ( desna ruka) je zvucao generalno jace upola nego fabricki sound-ovi. Posledica sminkanja naravno kao i kod svakog. Ja cesto koristim i fabricke boje pa me zanima ukoliko je vec neko ubacivao setove u nju da li su boje glasnije ( preformans - ubacen sa setom) od fabrickih... jer ako je tako ...ili nivelisati do besvesti ili kupovati pedalu :sad:

nesaband 19.01.2013 21:08

To je vec stvar navike.Neko koristi pedalu neko ne.Ja recimo ne volim pedalu da koristim(uvek sedim na visokoj stolici),vise sam za odabir da sednem i sredim sve nivelacije makar to trajalo godinu dana.U sustini,sam si sebi odgovorio na pitanje sa krajem zadnje recenice koju si napisao.

rolandx 19.01.2013 21:19

Pa i nisam... pomoglo bi mi konkretan utisak nakon ubacivanja seta, stekao sam utisak da je fabricka jacina boja na Pa500 mnogo slabija... zanima me da li je sada fabricka postavka vece jacine slicne preformansu seta koje ucitavamo sa drugih klavijatura. Sound fabricki je cak na pa500 bio puno slabiji u odnosu na fabricke ritmove ukoliko uzmemo u obtir da volume desne ruke drzimo na sredini (zlatna sredina) ... stvarno bih bio razocaran da to nije malo bolje iznivelisano na Pa600. Kao sto si spomenuo uglavnom sedis na stolici kao i ja,... ko ce njakati pedalu. Zasmetalo mi je takodje sto je USB pored izlaza,... prodje veseo gost i ode mast u propast. Nevidim za SD karticu prikljucak... mana ili prednost?

gogile 19.01.2013 22:03

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 234266)
Gogile - u vezi transpose...

Sada si me zbunio... Ukoliko je transpose zakljucan u globalu, to znaci da kada smanjis na recimo -2 , transpose ostaje i na narednim bojama isti dok ga ne vratis sam na 0. A ako nije zakljucan u globalu , kada izaberemo drugu boju automatski vraca transpose na 0? Da li sam dobro razumeo ili ne?

Da bi povukao transpozu u soundbooka kako si je i namestio, mora kvacica biti odkljucana ako samo uzmes neku drugu boju iz performensa vise ti ritam i sve ostalo nije u toj transpozi u kojoj si memorisao, samo predje na 0.Ako oces da boje koje povuces iz performensa nemenjaju transpozu moras opet uci u global i zakljucati MASTER TRANSPOZU.Nazalost nije kao na Pa800 ima dvije funkcije manje i tu je problem.Kod korga su mi rekli da je nazalost tako, dali ce u buduce da bude neki operativni system za pa600 gde je taj problem odklonut neznaju ni oni,oni su taj moj problem navodno dalje poslali.

rolandx 19.01.2013 22:24

Citat:

Originalno postovano od gogile (Post 234448)
Da bi povukao transpozu u soundbooka kako si je i namestio, mora kvacica biti odkljucana ako samo uzmes neku drugu boju iz performensa vise ti ritam i sve ostalo nije u toj transpozi u kojoj si memorisao, samo predje na 0.Ako oces da boje koje povuces iz performensa nemenjaju transpozu moras opet uci u global i zakljucati MASTER TRANSPOZU.Nazalost nije kao na Pa800 ima dvije funkcije manje i tu je problem.Kod korga su mi rekli da je nazalost tako, dali ce u buduce da bude neki operativni system za pa600 gde je taj problem odklonut neznaju ni oni,oni su taj moj problem navodno dalje poslali.

Znaci problem definitivno postoji ali ako se vec koristi transpose , bolje ga je drzati zakljucanog pa ako bude trebalo i iz song book-a da se spusti ili podigne ton dva, jednostavno procitati informaciju u songbook-u ukoliko je prikazana pa peske transponovati... a drzati ga pod lock... Glupo bi bilo da promenis ton a on da vrati u neutralno... mnogo veci problem. Zanima me da li kada transpose NIJE zakljucan, da li ce na pesmu iz song booka koja je krenula iz recimo minus dva tona, vratiti na 0 ukoliko se koriste preformansi u STS-u ( 4 pozicije) koje su memorisane sa pesmom u songbook-u ili ne menja transpose dokle god se ne izabere boja iz preformansa...?

sadux 19.01.2013 23:26

Kupio sam je danas,cini mi se prvi u Srbiji... :)
115.000 dinara. Sa deckom koji radi u radnji sam probao klavijaturu i preko razglasa pa smo pustali i PA800 i uporedjivali jacine(bilo je vec price oko slabih jacina izlaza itd..) i mogu da kazem da cak punije,jasnije i glasnije radi od PA800 na fabrickim ritmovima,to sto smo probali...

E sad,klavijaturom sam generalno zadovoljan,ne svidja mi se samo kako su odradili potenciometre,tako da prakticno ne mozes kontrolistati acc1 ali ima resenja i za to,mislim na pedalu itd..
Sto se tice screena isto tako dobro radi,brzo reaguje i nema problema.. itd..
Pisacu jos,tek je stigla pa malo da procackam..
Generalno,jako dobro do sad..

yamahapassion 20.01.2013 01:14

Rolandx, dobar si utisak stekao... istina je da se fabricke boje i ritmovi slabije cuju od boja (performansi) i ritmova koje ti ubacis preko nekog seta... mislim da je jedino resenje za to sredjivati set boju po boju, ritam po ritam... balansirati jacinu itd... Sta da vam kazem ljudi, generalno ja sam zadovoljan s njom, imam je preko mesec dana, ucitao sam vec jedno 20ak razlicitih setova, pa brisao, prebacivao, vracao na fabricko stanje itd itd... i mogu da kazem da me nijednom jos klavijatura nije izdala (zamrzla, blokirala, zaglupila) sto mi je posebno drago... Pravo da vam kazem nisam ni poceo da ju sredjujem kako treba, posto mi ipak svirka ne donosi `leba u kucu, pa imam vremena da sve natenane proucavam. Ja ne da sam zadovoljan nego sam prezadovoljan.

sadux 20.01.2013 03:39

Citat:

Originalno postovano od rolandx (Post 234442)
Upravo tako,... mada mi je lepsi sa natpisom ,,KORG"... nekako mocnije izgleda ;),

Nego me zivo zanima ,izvinite ako je bilo reci o tome ali mi je promaklo, kako stojimo sa real time kontrolom za volume desne ruke sto se tice za Pa600. Navikao sam da mi je volume za desnu ruku zaseban ukoliko boja izleti... Neznam sta im je trebalo da ne dodaju jos jedan volume za desnu ruku kao na Pa500 i predjasnim modelima modelima. Balance nije po meni resenje.

Po mom misljenju jedna od najvecih zamerki na pa600... :( U balance control mozes da namestis da bude acc/sng volume i onda malo da se igras sa tom kombinacijom,sto je opet skroz zamrseno..Ispada da ti onda balance bude aranzer a master desna,s tim sto kad smanjis master skroz,ne cuje se aranzer.. :( ali ako ga drzis na sredini moze da se postigne neki efekat..

Jedna stvar koja mi se svidja je recimo,da kad u songbooku selektujes midi,on sam predje u play mode,bez stajanja,iako si bio u style mode..

kreso 20.01.2013 11:40

Hvala prijatelju. Također tebi i tvojima sve najbolje.
Nema me radi obveza, no uvjek nađem vremna da barem malo škicnemo.
Željko, mislim da bi ti Pa600 bio dobar izbor ako se odlučiš. Bio sam skeptičan, no iz dana u dan sam sve više oduševljen. Ima nekih "sitnica" koje me smetaju, ali stvarno za te pare ne možeš ništa bolje dobit.

Da se vratimo na temu :
Da li postoji kakav trik da setove sa starijih klavijatura ne moram dodatno došminkavat s efektima jer mi nekako malo drugačije zvuće nego na njima ? Kako da kažem, ritam je tu, boja je tu, ali efekt na razglasu nije baš na svakoj performanci isti kao na orginal klavijaturi. Primjerice upucao sam mu set od Pa2X, povukao je sve, ali na Pa2X se masnije čuje. U čemu je štos, pa ipak je Pa600 puno mlađi. Dolazim u očaj ako ću morati posuđivati od prijatelja Pa2X i prepisivati efekte u dlaku SET od boje, styla do performance.

Vex 20.01.2013 12:10

Kreso, pisao sam ranije na tu temu... Mislim da ćeš morati da te stvari doraditi. Izgleda da nisu bas dobro odradili kompatibilnost izmedju modela.

Sent from S3

kreso 20.01.2013 12:18

Hebi ga. Kome je suđeno da bude heben, same mu gače padnu.
Nek mi onda još neko samo jednu lošu kaže protiv Pa80. Taj je gutao sve, i sve je super radilo bez dugo došminjkavanja. Imam osjećaj da ću najmanje 6 mjeseci potrošit dok ga ne metnem u stanje da bude meni po čefu.
Samo dok tvorničke (-beatove izniveliram sa user ritmovima (dvojkama, rumbama, 7/8 ...) proči će 3 mjeseca.
Najviše me hebe što sam to na Pa80 imao u picinu dlaku iznivelirano, a sad kad idem s ritma na ritam tiho, pa petarda, pa šum pa gruuum. Ma u materinu, nakon više od 20 g iskustva s kljavama opet sve iznova. Osječam se ko otac koji je odgojio 18-godišnjaka i sad mu se ponovo desilo djete. Opet sve iznova :mad:

Vex 20.01.2013 12:48

Pa meni je da ti pravo kazem drago sto je tako. Ovako ces morati sve da precesljas i podesis po svom ukusu, na kraju ce se isplatiti. I cemu nadogradnja ako hoces da se cuje kao stara klavijatura??? To je glavno pitanje. Kupovali ljudi pa1x,pa800 pa ucitavali njihove setove iz pa60,80 i samo nastave... Ja razumem, nema se vremena, ali klavijature nisu mobilni telefoni, ubacis imenik iz jednog u drugi i teraj... Promena instrumenta je ozbiljna stvar ali se samo na ovim prostorima to olako shvata i posle citam raznorazne komentare lenjivaca i neznalica ( ne odnosi se na tebe Kreso) kako Korg ovo, Korg ono, njesra...

Aranzer je utopija. Ko to pre shvati i pomiri se sa tim, navici ce se i bice u koraku sa vremenom. Ko ne moze da shvati tu pricu, ili neka batali, ako pa ne- onda neka se ne zali.

Sent from S3

ernie 20.01.2013 15:23

Poz svima.
Sad sam jako zbunjen sto se tice uporedjivanja ovi dviju klavijatura. Procitao sam skoro svih 68 postova ali bez zakljucka koja je klavijatura bolja od koje Pa800 od Pa600 ili obrnuto..

Trenutno razmisljam da kupim jedan od tih pa bi vas zamollio za savijet ako je moguce, uglavnom mi treba za ritmove posto imam Korg TR za solo.....

Vex 20.01.2013 15:58

Posto ili ne umete ili ne zelite sami da napravite razliku izmedju ova 2 modela,evo ukratko-ako sam nesto izostavio dodajte:

Pa600 : cita ritmove svih korgova,pa i pa3x ,ima 96 mb memorije ,cita semplove samo iz korgovih setova,ali ne cita semplove iz Pa3x setova,style track editor sa Pa3x,SEARCH opcija za pretrazivanje resursa,veci touch display rezolucije 800x480 ,1 player za midi -mp3,vocal remover, master limiter,do 1200 mesta za ritmove,tasteri za fiill i varijacije po Yamahinom principu,posebni tasteri za tempo pored standartnog tempo dial-a,dirke-subjektivno,potrosnja struje 20W - nova klavijatura.
11 kg. Crne boje :">

Pa800: cita ritmove zakljucno sa pa2x, 64 mb ram ,cita kmp ,wav i aiff u sklopu semplera, vocalist, mp3 board opciono,hard disk opciono,dupli player za midi,do 960 mesta za ritmove,display manji u odnosu na pa600 rezolucije 320 x 240,2 podesiva slajdera ( za upper recimo), dirke-subjektivno.potrosnja struje 40W Podlozan kvaru,za te novce se ne moze naci nov nikako,samo polovan,u cesto slucajeva popravljan,i cena polovnog pa800 je nesto veca od novog pa600.

13.3 kg. Tamno-plave boje :)

I ajde sad neka neko opet pita koja je razlika...:mad:

rolandx 20.01.2013 16:01

Citat:

Originalno postovano od ernie (Post 234499)
Poz svima.
Sad sam jako zbunjen sto se tice uporedjivanja ovi dviju klavijatura. Procitao sam skoro svih 68 postova ali bez zakljucka koja je klavijatura bolja od koje Pa800 od Pa600 ili obrnuto..

Trenutno razmisljam da kupim jedan od tih pa bi vas zamollio za savijet ako je moguce, uglavnom mi treba za ritmove posto imam Korg TR za solo.....

Evo ovako da probam da pojasnim iako mi Pa600 tek u utorak stize. Pa2xPro pruza dosta dosminkavanja i preciznije stelovanje samog ritma. Isti ritam u Pa80. Pa500 pa i verujem u Pa600 kada se ubaci, sve sto je potrebno je odabrati drum bass, kontre, ... ukoliko nije vukao sa fabrickih mesta. Za to je potrebno ne vise od 5 minuta i to da se razmislis i vidis sta ti vise pase. Efekte jednostavno mozes Copy - Paste sa nekog vec sredjenog ritma i prepises Efect send ( mixer) sa ritma sa koga si kopirao efekte i za to ti ne treba vise od 5 min maksimalno. Na pa500 za sve mi je trebalo 3 minuta. Neka bude za one koji su prvi put u kontaktu sa Pa600 (pa500) i 10 minuta. Svaki sledeci ritam sve manje i manje. Nema zime... Ako ubacujes ceo set, mislim da ce ti najvise trebati da kompletan set uradis po svom ukusu ( pod uslovom da imas materijala) nedelju dana. Nadam se da ne gresim. S obzirom da uvek izlaze nove pesme meni je nekako izuzetno zadovoljstvo kada se potrudim da hit koji je izasao ubacim i nastelujem po mom ukusu,... pa kada se to jos svidi mojim kolegama..a meni puno srce. Nadam se da sam malo eto pomogao...Pozz

Nautica 20.01.2013 17:42

@rolandx druze o cemu ti pricas meni uopste nije jasno, u svakom postu spominjes pa500 o kome se uopste ne govori sad pa spominjes pa2xpro za kog niko nije pitao i iskreno koliko vidim pises cisto da pises nesto jer u svim tvojim ovde postovima ne vidim nesto konkretno...

iljusin 20.01.2013 17:50

Gde je napravljena pa600,mislim na ono made in kina italija

mikimiki 20.01.2013 18:09

Sto se tice performanci i boja,razlika izmedju pa800 i pa600 je to sto recimo na pa800 kada izaberete neku performancu pa onda izaberete neki novi sound i dalje vuce efekte iz performance.Dok na pa600 efekte vuce iz njenog user sounda.Meni licno ovako mnogo vise odgovara.

rolandx 20.01.2013 18:17

Citat:

Originalno postovano od Nautica (Post 234512)
@rolandx druze o cemu ti pricas meni uopste nije jasno, u svakom postu spominjes pa500 o kome se uopste ne govori sad pa spominjes pa2xpro za kog niko nije pitao i iskreno koliko vidim pises cisto da pises nesto jer u svim tvojim ovde postovima ne vidim nesto konkretno...

Stvar je posve jednostavna, nisam pisao sa tvrdnjom ali ako si imao vremena da posetis korgov sajt i video prezentaciju Pa600, mogao si da uporedis same opcije klavijature i podesavanja koja su skoro ista kao na Pa500... prema toj prezentaciji sam se i orijentisao... To sto ne vidis u postovima konkretno, procitaj ih opet, nisu komplikovani. Trudio sam se da objasnim na naj laksi mogusi nacin. Ono sto ti nije jasno u mom postu ti pitaj. Jedini suvisan post ovde je tvoj kao kritika a ne kao pitanje ili sugestija. Poseti korgov sajt i pogledaj video prezentaciju

http://www.korg.com/Pa600

pa se vrati na moje postove. Sve najbolje kolega.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od mikimiki (Post 234517)
Sto se tice performanci i boja,razlika izmedju pa800 i pa600 je to sto recimo na pa800 kada izaberete neku performancu pa onda izaberete neki novi sound i dalje vuce efekte iz performance.Dok na pa600 efekte vuce iz njenog user sounda.Meni licno ovako mnogo vise odgovara.

Nisam te bas najbolje razumeo... Kada kazes ,,preformans" da li si mislio na desnu ruku ili na Style? Default bi bio da kada u preformansu ( desna ruka - boja) promenis prvi sound UPR1 menja efekte koje nosi taj sound, ali ukoliko promenis UPR2 ili UPR3, efekti ostaju ne promenjeni od UPR1... ispravi me ako gresim i objasni mi za preformans nasta si mislio... Proveri molim te posto imas klavijaturu da li postoji u general - lock zakljucavanja i za opciju master efekata.... nadam se da ima... pa javi

mikimiki 20.01.2013 19:25

Pozdrav...mislio sam na sound performance..Za ostalo cu javiti cim budem kuci.
Postovano sa mobilnog uređaja

Trenutno vrijeme na Forumu 04:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org