![]() |
Ja koristim Cubase 4 za izradu Yamaha stilova, jer je meni on najednostavniji (stvar navike), mislim da su markeri potpuno ista stvar koja isto funkcionise na svim Daw programima, ljudi koji se bave studiskim radom koji ukljucuje podosta VST instrumenata pogonjenih midi trakama bas naprotiv najcesce i koriste Cubase upravo zbog velikih mogucnosti manipulacije midi podacima,
sto se Yamaha stilova tice moguce je exportovan midi file sa ispravno unetim markerima sacuvan u midi 0 formatu, samo promeniti extenziju sa .mid u .sty i aranzeri ce odmah moci da ih reprodukuju, medjutim ovo nije preporucljivo zbog u tom slucaju neobradjenih Casm podataka, tako da se preporucuje da se izradjeni midi file uvede u neki od Casm editora i tek onda izradi style nakon podesavanja svih casm parametara koji uticu na to kako ce se style ponasati tokom reprodukcije... Evo jedne slicice kako jedan style izgleda u Cubase-u... http://www16.picfront.org/picture/8twHor8o2/thb/5.jpg |
Citat:
Da li je moguce da se pomeru sve note na svih midi kanala? Ovo pitam jer sam probao da selektiram sve kanale, ali opet kada otvorim LIST EVENT daje mi listu samo sa poslednjeg selektiranog kanala, a ne LIST EVENT iz svih kanala |
Citat:
|
levim klikom misa (pevuci) selektuj trake koje hoces da pomeras, i onda otvori neku od traka u editoru, i onda ce ti pokazati sve midi note iz svih traka, tada ih takodje selektuj na isti nacin kao i trake, i pomeraj gde ti dusa oce....
|
Može li se kopirati cijela varijacija odjednom ?
|
Ja to radim sa style re-mixer programom.
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk |
Naravno, sve ono sto selektujes (drzeci levi taster misa i prevlaceci) mozes pomicati gde hoces, ili kopirati sa Ctrl+c za copy i zatim Ctrl+v za paste....
|
I ja bi se umesao, interesuje me ako kopira varijacje u cubase-u, kako ce to uticati na ritam. Posto yamaha koristi casm podatke. Moje misljenje je da treba posle obraditi taj ritam u nekom " casm" programu
Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока |
Citat:
|
Kopiranje cijele varijacije nekog ritma je najbrže i najbolje odraditi u samoj klavijaturi. To je maximalno 20 sekundi posla i neće biti nikakvih problema sa CASMom ali niti s ostalim "sitnicama" vezanih uz vrstu sounda, DSP efekt, panoramu, volumen ... Upotreba računalnih MIDI editora za izradu i edit Styla za Yamahine aranžere može napraviti više štete nego koristi na samom materijalu, pogotovo ako se radi o SFF2 strukturi.
Sent from my iPad using Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 19:59 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org