YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Style - sve o izradi i obradi Yamaha ritma (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26556)

pekilik 18.12.2015 14:48

Ja koristim Cubase 4 za izradu Yamaha stilova, jer je meni on najednostavniji (stvar navike), mislim da su markeri potpuno ista stvar koja isto funkcionise na svim Daw programima, ljudi koji se bave studiskim radom koji ukljucuje podosta VST instrumenata pogonjenih midi trakama bas naprotiv najcesce i koriste Cubase upravo zbog velikih mogucnosti manipulacije midi podacima,

sto se Yamaha stilova tice moguce je exportovan midi file sa ispravno unetim markerima sacuvan u midi 0 formatu, samo promeniti extenziju sa .mid u .sty i aranzeri ce odmah moci da ih reprodukuju, medjutim ovo nije preporucljivo zbog u tom slucaju neobradjenih Casm podataka, tako da se preporucuje da se izradjeni midi file uvede u neki od Casm editora i tek onda izradi style nakon podesavanja svih casm parametara koji uticu na to kako ce se style ponasati tokom reprodukcije...

Evo jedne slicice kako jedan style izgleda u Cubase-u...

http://www16.picfront.org/picture/8twHor8o2/thb/5.jpg

jtodorov 24.12.2015 23:13

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 281939)
Ne mogu ništa vidjeti ako nemam cijeli Style, samo css mi nije dovoljan. Bez obzira na to, i dalje ne razumijem gdje i što tebe muči.
Predpostavljam da tebi u INTRO treba biti dio midija. Recimo da se radi o dijelu midija gdje svira solo dionica koja ima 8 taktova. Postavi tih 8 taktova u INTRO, sve trake moraju biti u C duru. U midi2style postavi na MELODIC PART SETTINS da ti trake koje sviraju solo budu kao Melody Channels. Kada pritisneš neki akord i INTRO, svirati će solo .... sa svim svojim elementima/kanalima. Naravno, ne smiješ mijenjati akorde dok svira INTRO, niti ga smiješ prekinuti pritiskom neke varijacije ili fill-ina.

Što se tiče odgovora na pitanje vezano uz početak midija, to možeš odraditi s bilo kojim midi editorom. Radi s onim kojeg bolje poznaš i s kojim ti je lakše.
Ovdje sam prikazao sa Sonarom. Prije svega, kada radiš s midi podacima postavi prikaz u taktove (MBT) jer ćeš tako lakše raditi. Pored toga, opcija CUT uopće nije pogodna za ono što tebi treba jer se može dogoditi svašta, a djelomično je vezano i uz gubljenje soundova koje si spomenuo par postova prije.
Radiš s opcijom Slide, tj. guraš note naprijed ili nazad, ovisno što tije potrebno. Slika govori 1000 riječi, prva prikazuje poziciju nota na 10. kanalu i da su pomaknute za 13 ticks-a naprijed. Druga prikazuje da ih sa Slide funkcijom vraćamo na "početnu" poziciju, na sami početak takta.

Da li neko zna gde se nalazi opcija SLIDE u programu CUBASE 5.0?
Da li je moguce da se pomeru sve note na svih midi kanala? Ovo pitam jer sam probao da selektiram sve kanale, ali opet kada otvorim LIST EVENT daje mi listu samo sa poslednjeg selektiranog kanala, a ne LIST EVENT iz svih kanala

jtodorov 04.01.2016 12:22

Citat:

Originalno postovano od jtodorov (Post 285319)
Da li neko zna gde se nalazi opcija SLIDE u programu CUBASE 5.0?
Da li je moguce da se pomeru sve note na svih midi kanala? Ovo pitam jer sam probao da selektiram sve kanale, ali opet kada otvorim LIST EVENT daje mi listu samo sa poslednjeg selektiranog kanala, a ne LIST EVENT iz svih kanala

Ljudi, zar niko ne zna da odgovori na ovo pitanje

pekilik 04.01.2016 12:30

levim klikom misa (pevuci) selektuj trake koje hoces da pomeras, i onda otvori neku od traka u editoru, i onda ce ti pokazati sve midi note iz svih traka, tada ih takodje selektuj na isti nacin kao i trake, i pomeraj gde ti dusa oce....

romario 05.01.2016 08:55

Može li se kopirati cijela varijacija odjednom ?

smuchac 05.01.2016 12:02

Ja to radim sa style re-mixer programom.

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

pekilik 05.01.2016 14:50

Naravno, sve ono sto selektujes (drzeci levi taster misa i prevlaceci) mozes pomicati gde hoces, ili kopirati sa Ctrl+c za copy i zatim Ctrl+v za paste....

dmmacak 05.01.2016 15:10

I ja bi se umesao, interesuje me ako kopira varijacje u cubase-u, kako ce to uticati na ritam. Posto yamaha koristi casm podatke. Moje misljenje je da treba posle obraditi taj ritam u nekom " casm" programu

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

pekilik 05.01.2016 16:08

Citat:

Originalno postovano od dmmacak (Post 285670)
I ja bi se umesao, interesuje me ako kopira varijacje u cubase-u, kako ce to uticati na ritam. Posto yamaha koristi casm podatke. Moje misljenje je da treba posle obraditi taj ritam u nekom " casm" programu

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

Ukoliko se obradjuje vec postojeci ritam, dovoljno je kroz npr. Casm editor uvesti style, a zatim exportovati midi file, i onda ga editovati u bilo kom Daw-u ili midi editoru, zatim snimiti izmene i ponovo importovati kroz Casm editor, u tom slucaju Casm podaci samog ritma ce ostati netaknuti....

casper 07.01.2016 20:26

Kopiranje cijele varijacije nekog ritma je najbrže i najbolje odraditi u samoj klavijaturi. To je maximalno 20 sekundi posla i neće biti nikakvih problema sa CASMom ali niti s ostalim "sitnicama" vezanih uz vrstu sounda, DSP efekt, panoramu, volumen ... Upotreba računalnih MIDI editora za izradu i edit Styla za Yamahine aranžere može napraviti više štete nego koristi na samom materijalu, pogotovo ako se radi o SFF2 strukturi.

Sent from my iPad using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 19:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org