![]() |
Moze tako nekako da kazemo za mp3, sa birate 128. To je ok.
Isti zapis u wav format bi zauzimao 10mb Postovano sa mobilnog uređaja |
Naravno mislio sam na mp3 format;)
|
Hmm, ma sve je to OK. Al dok se snima, ono sto je vise snimljeno se ne cuva u lossy compresed format. Tek kad ga memorises on stane kompresovan. Znate bar dok radite sa Cubase koliko zauzima project folder. Kako i da je neznam zasto sirim pricu, sigurno taj laptop ima par Gb slobodnih a ova tema je pa600, izvinjavam se za opaske :)
Postovano sa mobilnog uređaja |
Mozeli se bas g. razdvojiti na poseban kanal na pa600 posto ona nema 1.2 izlaze
|
Kako da se razdvoji kad ima samo dva izlaza R i L?
Postovano sa mobilnog uređaja |
Jedino mozes da uradis panoramu, npr. Bas levo a sve ostalo desno sto je mnogo posla a nije dobro resenje....
|
Evo jos jedan video i na kraju je malo poredio pa500 i pa600...
|
da kupujem klavijature na osnovu ovakvih demo snimaka nikad je ne bi ni pogledao.....
ovi fabrički ritmovi zvuče kao dupe. |
Ukusi su razliciti,meni se recimo svidja kako je skockan PA600,znam da bih sa njim mogao da napravim dobar set i da bi mogao vrlo kvalitetno da radim.E sad kao i uvek Fabricke postavke su takve kakve su ali to i nije toliko bitno za klavijaturu ako znas sta hoces da izvuces iz nje.
@nikadvisekorg,bas si bio negativan sa tvojim postom,Bozic je danas,treba se radovati.;) |
Citat:
|
nismo se razumeli ili ja nisam najbolje objasnio šta sam hteo da napišem.....
hteo sam reći da ovi snimci koje izbace strendžeri nama ništa ne znače... a da sudimo po njima nećemo (kad bi to radili nikad korga ne bi uzeli) jer znamo da ove klavijaturice mogu i drugačije da zazvuče..... bar iz mog iskustva s korg aranžerima znam..... od korgovih aranžera jedino nisam imao (u svom vlasništvu) onaj modul i4m..... i pa3 koji ni ne planiram da kupim dok ne padne ispod 1000e a to je za jedno 7 godina =)) manite se snimaka, klavijatura je best buy za 999e samo ako nema problema ( a to ćemo tek da vidimo) sa ram memorijama ili drugim komponentama..... ne očekujte previše, ali za 99% klavijaturista koji su kupili pa3x samo da bi ubacili set od pa800 koji ima južni vetar i dva-tri traskala za solo je ovo mnogo mnogo jeftinija i zgodnija varijanta.... pogotovo za one kojima drugi, da izvinete, ubacuju na gotovo... set :lol: |
Stize pa600 za koji dan__treba mi pomoc
Stize mi pa600 za koji dan. Na probu (30 dana). Yamaha s750 je vec stigla i u nju sam ubacio besplatan "Best of Europe" Expansion Pack kao i par "styles" od nasih momaka ovde. Ideja je da prikljucim obe klavijature na moj razglas, ubacim ritmove Balkana, i odlucim se koja ostaje a koja ide postom nazad. Za Korga sam skinuo par "klasicnih" setova (Pasha, ****...) za pa800 pa mi treba pomoc kako da "prepakujem" one kompresovane "delove" setova. Da li bi neko mogao da mi napise (mikimiki ima vec iskustva?) malo detaljnije korak-po-korak kako da set spakujem u jedan i kako da ga ucitam u pa600. Hvala unapred i srecna 2013-ta!
|
Citat:
|
@odidedi
Bio bih ti zahvalan da kada ti stigne i malo je sredis,snimis nesto i linkujes ovde,cisto da cujemo kako izgleda.. :) |
Ja stavrno ne razumem zato se jos uvek opterecujete kako zvuci pa600?! Po ovim specifikacijama zvuci isto kao i pa800 ako ucitas njegov set cak i bolje jer ima dodatnih opcija oko sredjivanja koje su prvi put odradjene na Korgu pa3x...
|
Dodato:
meni ti fabricki snimci nisu merodavni uopste,meni se ni na pa3x mom ne svidja kako su odradjeni jer moze to mnogo mnogo bolje da zvuci uz odgovarajuci edit i po volji razni semplovi da se ubace,tako da ovi snimci totalno mi nista ne znace i mislim da ce pa600 moci da se nabudzi bas lepo po specifikacijama ....jedino na sta treba obratiti paznju da li ce da baguje itd .ali sto se tice sounda u to ne sumnjam da ce biti ok. |
Kako mi to mozemo da obratimo paznju da li ce da baguje itd???
|
ovo moram(o) isprobati :) :D
|
Citat:
|
Gledao sam sliku PA600 I vidim da ima samo osam banki za performance.
Nevidim nigdje harmonike ,user itd.Na PA500 ima 16 bank za perf... Jel mi moze neko malo to objasniti(mozda nisam dobro vidio. |
Citat:
|
Ima li ko da zna sta o ovim performance bank da mi odgovori:confused:
|
Sta ti nije jasno za performance??
|
Ima 8 grupa po 40 performansi mozes u svaku grupu, znaci mozes 320 performansi da imas odjednom.
|
Pa MikiMiki pitao sam za performance jer na Korgu PA500 ima 16 Banki ili ti grupa a ovde sam vidio samo 8 I nema user bank
|
Citat:
Jeste Pa600 ima 8 Performens ali zato ima P1,P2,P3,P4,P5 a pa800 ima samo P1 i P2 na koje stavljas Boje, tek sam sada video da si dobio vec odgovor |
Ma nista malo me to zbunilo ali sve je ok
Hvala na odgovorima. |
Neko je ovde pitao dali su losi izlazi iz Pa600 kao na Pa500.Ja sam sinoc imao prvu svirku sa Pa600 i mogu reci samo da ima mnogo losiji izlaz nego pa800.Sa drugarom sam svirao on ima pa800 ja sam cak kod mene pojacavap GAIN da bi bio glasan kao Pa800.Drug je bio na pola pojacan,klaviatura na pola i Gain skroz smanjen.Kod moj PA600 je Gain bio na 12 sati,mikseti pojacano do kraja i klaviatura do kraja.
Sa pa600 sam zadovoljan,zvukom samo mi neke funkcije smetaju,sto nemogu posebno pojacavati desnu ruku,tako da sam nonstop se morao igrati sa Balansom zavisi od Boje i ritma.Sa Globalom sam nezadovoljan ima manje funkcija nego pa800 i teze je raditi na njemu ko svira dosta na transpozu kao ja.Ako neko ima neko pitanje tu sam ili ako ima neko odgovor na moje probleme sa globalom neka nesto napise. |
Da li je bio isti set bio ucitan u pa800 i pa600?To cu licno proveriti kad budem kupovao sto se tice jacine...Taj problem oko desne ruke resava pedala ili lepo iznevilisane boje a to oko transpozera verovatno mislis na terce?
|
Citat:
Zar ne moze onaj drugi potenciometar u globalu da se namesti za acc1 volume? |
Kad je izasao pa800 tako su pricali i za njega kako ima slabe izlaze itd bas se secam a sad posle 5 godina ima bolje izlaze:D Moj kolega ima pa800 i to cu obavezno probati,on recimo najvise se na klavijaturi pojaca do pola a kad sam imao pa1x pro ja nisam smeo ni trecinu da pojacam koliko je to bilo jako i cini mi se da sto vise pojacavam master prlja zvuk a mozda mi se samo i cini:D
Neka i druge kolege podele misljanja... |
Ja nisam imao nikakav problem sa gain-om.Ja takodje desnu stranu kontrolisem sa pedalom.Mislim da nije nikakav problem oko toga.
|
Citat:
Moje iskustvo posle prelaska sa Pa2 na Pa3 je to da je korg drugacije podesio izlaze jer je u PA3X stavio Waves masetering suite ... Pa2x je imao dosta jaci izlazni signal od Pa3x ,ali kada odem u Waves i tu pojacam ,dodjem na isto,pa i jace. Gde stoji Gain na mixeru nije toliko bitno ( dal stoji na primer na 12 sati ,1 ili 2 ) ,bitno je da iz klavijature izlazi ZDRAV SIGNAL i TON ... daj ti slobodno Gain na mixeru koliko treba i ne beri brigu... a ako hoces da imas jaci signal iz klavijature idi u GLOBAL pa u EQ i daj dodatnu snagu na ugradjenom LIMITERU ... to je cela filozofija... |
Citat:
Namamo sto posto isti set,ima ritmova koji su kao kod mene ali nema ta jacina na mome pa600,mogu samo reci da jedva cekam kad ce te klaviature da se malo prosire da cujem i druga misljenja.Ja sam zadovoljan ,ima nekuh sitnica koji su sigurno resivi ,ali nema jos dosta kod nas pa nemam skime da razmenim iskustva,ja ovde pisem moja iskustva i nadam se da se varam. Trazio sam u globalu da tockic od balanse tako namestim da mi bude za desnu ruku,ali nisam nasao. Dodato: Citat:
Nezelim nikoga da plasim.Klaviatura je super za te pare.E sad sto ima nekih sitnica sto meni smetaju to je stvar ukusa. |
Pa ja sam i postavio originalno pitanje, da li su izlazi na pa600 slabe jačine kao na pa500. Pa red je malo da to i razjasnim.
Naime na stranim forumima već duže vremena traje rasprava o ovom problemu. Naime izlaz na pa500 a evo izgleda po nekim tvrdnjama na ovom forumu i pa600 ima slabiji signal za desetak dB. To znači da se onda mora pojačati gain na mixeti da bi se dobio dovoljan signal. Sa gainom pojača se i "noise floor", pozadinski šum. Kakve su posljedice za živu svirku? Pa otprilike minimalne. Taj šum je obično nadjačan šumom iz jednog ili dva mikrofona, gitarom itd. Problem je jedino, ako bi neko htio u studiju da snima, a ove klavijature se svakako ne koriste za to. Objašnjenje Korga: Na njemačkom korg forumu (ko zna njemački javi se na pp da mu dam link), od 2009 traje jedan thread, i zadnji post je zvanična izjava Korg-a. Prafraziram: dragi naši, javljam vam da su naši inžinjeri istražili vaše navode, i izlazi na pa500, pa800, imaju jačinu koja je u okvirima specifikacija Korga. Ako želite jači signal kupite neku od naših boljih klavijatura. I zaključali temu. |
Ova zadnja recenica je sto bi rkli vrh!!:lol:
|
Aman, pojacajte svoj kanal na mikseti. Zar je to problem...
Ako ne dobijate zdrav signal na mikseti koji nema suma i ne ulazi u peak, onda nije problem u klavijaturi nego u vasem rukovanju miksetom. |
Imao sam Korg PA500,niti sam imao bilo kakve sumove nisi sam morao nesto posebno da pojacavam GAIN na mikseti.Verujem da je tako i na PA 600.
Moj savet kolegama koje imaju takve probleme da se malo bolje upoznaju sa instrumentom koji imaju pa da vide gde grese u podesavanju same klavijature. Sto posto sam siguran da je problem do coveka a ne do Instrumenta. |
Sto se tice signala na Pa500, vrlo je diskutabilno. Verovatno ste u pravu za signal ali licno sam ubacivao par setova od kojix je jedan vama poznat...dynamix, koji je davao jacinu u zvuku za polovinu jace nego ostali setovi koji su na istoj jacini master klizaca davali upola slabiji zvuk. Takodje je u oba slucaja zvuk izlazio cist bez sumova. Ritam ili dva koji mi se svideo u setu morao sam generalno da smanjim kako bih iznivelisao jacinu sa ostalim ritmovima koje sam imao. Tako da raspravljati o jacini nije merodavno. Jednostavno je stvar do podesavanja efekata, kompresor u prv om planu pa sve ostalo, master EQ i tako dalje. Verujem da je i na Pa600 isti slucaj.
Dodao bih da sam gledao prezentaciju tj manual na you tube ( na engleskom) koji je iz nekoliko delova. Pogledajte i videcete da u podesavanju recimo drum sekcije mozete da editujete i menjate svaki dobos,cinelu,bass,.... posebno i odredjujete gomilu podesavanja za isti. Od jacine, ekvilajzera, duzine , boje i slicno. Nemojte mi sada uzeti za zlo kakva su podesavanja u pitanju ali ga lola izmeni i pojaca ocas posla. Verovatno je tako i za ostale kanale. http://www.youtube.com/watch?v=hyfFCM8i34o Na 12min i 20 sec. ...pogledajte... Dodato: Ajte ljudi neki snimak Pa600 sa setom ubacenim sa Pa800 ili Pa1 ili Pa2 ukoliko je to moguce da vidimo kako zvuci...ali ne sa zvucnika nego snimak sa izlaza... Klavijatura bi trebalo sledece nedelje da dodje u Sky, pa da se ne zaletim. Zanimam me da li su dirke svaka zasebna ili kao kod Pa500? Tvrde, mekane, klimave,...? Vredi li dati novac ili uzeti polovan Pa800 ili Pa1x kojima je dusa u nosu za nesto malo vise novca? Jeste li se pokajali ( oni koji su je kupili)?. Koliko je zaista NE BOLJA od Pa500 vec pribliznija Pa800 po ritmovima koji se mogu ubaciti i preformansu? Cita li semplove sa Pa800 recimo... Harmonika na Pa800 i na Pa600... ima li razlike velike, da li je harmonika ,,brza" u niskim lagama... kako izlazi i slicno. Dajte objedinite sve u jedan post onako konkretno. Pogledao sam snimak ovde linkovan , razlika u odnosu na Pa500 sto se tice fabrickih sound-ova, jasno je ko dan da ima bolji zvuk istih instrumenata. To je OK. Dajte malo detaljnije na gore sto sam naveo. Hvala Dodato: Ovo lepo zvuci.... |
Ja se sjecam da sam na PA50 imao mnoogo slab signal. 2 potenciometra pojacana skroz, stereo vezano na mixetu i opet morao pojacat na mixeti do skoro "3 sata". Mislio sam da su to rijesili cak i na Pa500 i 600.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:09 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org