![]() |
pa blago vama momci .. ja da nemam taj transpozer digo bi ruke od klave =))
sto ja da mucim meni i mozak i prste, kad znam recimo da jedan stih iz A cepam i ne razmisljam koju cu dirku sad bre da pretisnem, nego prsti lete sami ne moz da ih zaustavis (al sam mu ga sad dao :lol:) kad naidjem na neki forspiel koji me muci sa onim crnim dirkama ja meni lepo "stransponishem" u D, E, G, A i to je to |
@BoleroBand
Meni ce muzika biti sekundardna delatnost, naravno knjiga pre svega...A nije na odmet znati sve lestvice, ili bar vecinu, to ti je +... |
u zadnje vrijeme cesto korisitm ali samo zbog pjevaca, i to ja je naucim svirat u originalnom tezem tonalitetu, pa onda prebacujem u koji mu pase
|
ja sam ranije dok sam isao u muzicku i mogao da sviram bez transpozera, a i bio je sakriven u raznim menijima i globalima pa kazesh ajd ko ga jebe probacu na crne i vremenom ide lako... al otkako ove nove klavijature stavljaju + i - na vidno mesto ajd nek odoli neko da ga ne pritisne :p
ona narodna kaze.... VIDELI LJUDI MAGARE PA IH ODMA ZABOLESHE NOGE :D=)) a kako je krenulo sa ovim ritmovima koji imaju intro zaboravicu i da sviram :p=)) |
jest to sto kazes buraz extreme!
na ove nove aranzere stisnes ono dugme intro i mozes ladno da ides u wc, aranzer jos uvek cepa sam neki forspil =)) a za introve i ending da ne govorimo ... kad su davno snimili te stare hitove u studiju, tamo su bili 10ak njih muzicara i mucili se nedelju, dve - a danas - jedan sam odsvira to na nove aranzere ... ako ne znas da covek svira sam na klavijature, ce da trazis basistu i bubnjara po kafance a njih nema :lol: i ko bre peva taj drugi glas kad samo jedan pevac ima ? kud se sakrio onaj drugi? malo sarkasmus momci, nista ozbiljno :D pozdrav |
kako da koristim transpoze kad sviram midi harmoniku i cuje se prirodni zvuk harmonike,ne ide nikako jedino ako ne razvlacim harmoniku islo bih ako ste me razumeli znate na sto mislim.Pozdrav
|
Svirati samo iz par tonaliteta je isto kao: imati auto ,a voziti ga samo u rikverc i u prvoj (na 3 iljade) haha
|
Pre ce biti kao auto sa automatskim menjachem koji vozish koliko hocesh, ali ne morash da znash da menjash brzine... ;)
|
Uopste vas nisam ni jednog razumio sta ste hteli reci sa tim mijenjanjem brzina heheh i na koga se to odnosi.Pozdrav
|
Pa na transposer i sviranje sa njim! :))
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:03 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org