YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Ko su fajlasi?Sta je uopste to? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4608)

Milivoj 26.11.2008 17:24

Za mene nije onaj muzicar sto pjeva uz fajl!!

Alix 26.11.2008 17:26

PJEVAČ NIJE MUZIČAR...zato što ne "muzicira" to jest svira...
E sad kad neko svira gitaru i pjeva to je već muzičar...Čovjek koji radi na Midi fajlove se NIKAD ne može zvati muzičar,prosto zato što i moj mali od 16 mjeseci ZNA da protisne tipku Start/Stop što ne znači da je muzičar...Mnoge seronje se pojavljivaju sa tenzijom da KLAVIATURISTE NISU MUZIČARI???Pa zašto?Klaviature je čak teže svirati od harmonike,treba naštelati tempo,nezavisno svirati akorde i solo,treba naću pravu boji za pjesmu,treba odpratiti čovjeka sa pravilnim rasponom i redosljedom akorda,treba složiti neku improvizaciju da digneš narod na noge,itd...Dakle TO NIJE PLAYBACK nego ČISTI MUZIČARSKI POSO???Kako može jedan čovjek koji pusti playback reći da svira ili da je muzičar?Ma to je sramota da se ikako komentariše i gubi vrjeme oko toga...Koliko vidim od ove teme ćemo ja i Šerif najviše živaca da popušimo...:S:)

vladimir68 26.11.2008 17:39

Pa recimo ono pod 3.A sam si naveo da ˝......kao pjevač....˝ .Ok.A dali ćemo se složiti da ima dosta pevača koji lepo pevaju ,imaju odličan repertoar pesama a neznaju ni jednu pesmu da odsviraju na bilo kom instrumentu,a imaš i obrnuto gde ljudi perfektno sviraju ali im pevanje baš nije jača strana.E zato neko svira(ne pušta play-back) sam (one man-bend) a neko u bendu,..........ili bilo koja već kombinacija.Mada i u muzičkoj školi je solfeđo kao poseban predmet i notne vežbe se vežbaju na ovom ili onom instrumentu.(dobro i solfeđo obuhvata pevanje po notama.....).Gde su onda tu fajlaši? Ti sebe svrstaj gde misliš.;)Možda bi i mogla da se pravi komparacija pevač-muzičar (Dali je Pavaroti bio pevač ili muzičar?a recimo članovi filharmonije dali su pevači ili muzičari?).Dobro mi recimo ˝tezgarimo˝(ne svi, ima nas i profi).Ali da neširimo temu.Lično mislim fajlaš nije muzičar.(To neznači da među njima i nema muzičara a fajl koriste kao ˝manju liniju otpora˝ ali to se uoči na samoj svirci,.....)

kabi 26.11.2008 17:55

hehe slazem se sa vama... Odo ja u jednoj diskoteci sa prijatelja i cim smo usli ode on pravo kod klavijaturistu i pita : Kona, imas li nesto od sabana bolan: hehe...

gibanica 26.11.2008 18:22

@Alix
A jesi i ti muzicar? nisi?..a jesi a? :p
pevacu je teze da peva uz klav nego uz harmoniku..jos ako dileja upadne u pola takta nekog beata..sto me izludjuje..
mislim da je harmoniku teze svirati..fizicki teze..
a plus ima ledja da ti budu ko u majmuna..

vladan.pro 26.11.2008 18:50

Da je neke pravde fajlasi ne bi smeli da promole nos u kafani!!!!!!!!!!!!!:lol:

gibanica 26.11.2008 19:02

da je sramote mislis?
pravde nema nigde vec odavno..a i sramote ce skoro nestati.. o->

CRNI GALEB 26.11.2008 19:40

Eh tesko nama kada i sramote nestane, i kad budu samo fajlasi, jer kako je poslo, uskoro i nece biti vise zive svirke, onda svak moze svirati.

ERKOOO 26.11.2008 20:17

Alix ''PJEVAČ NIJE MUZIČAR...zato što ne "muzicira" to jest svira...''

Cuj nije muzicar,znaci po tebi je samo onaj ko svira muzicar!?
Bravo inteligencijo

shown 26.11.2008 20:19

hm,bend se sve vise smanjuje sa 3 na dva sad sam sam

Trenutno vrijeme na Forumu 17:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org