YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

VUNIMRAV 26.07.2013 12:23

Ne zamerite Cedo Z,to mu je prvi post!L-)

sale_band 26.07.2013 14:01

Citat:

Originalno postovano od biba (Post 249482)
@minicevac,
Druze, da li se moze dekompresovat jednom kompresovani sempl.
Set , recimo pop styles 3 od DMX, sam dobio od kolege tako kompresovan, tako da sa Dr banka ne mogu ucitati boje, tj semplove u PA600.
Radi se o Oil drum, precision basu, stereo riff gitara i drugim semplovima.
Pa, ako vec ne mogu to upotrijebiti, ovim putem bi zamolio kolege da stave u download sekciju ove semplove nekompresovane, a ja mogu ako to nekom treba, uploudovati kompletan set pop style3/sa kompresovanim semplovima/.

Kako je kompresovan, tako bi se trebao dekompresovati, pretpostavljam...

Što se ovih nabrojanih semplova tiče, samo ćeš se džaba mučiti. Ništa posebno...

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

limeni 02.08.2013 01:19

Korg pa600

Poštovanje! Kupio sam QT i zadovoljan sam s njim. Ok sprava

tranzit 02.08.2013 01:32

Cestitam !!!!!

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 249804)
Kako je kompresovan, tako bi se trebao dekompresovati, pretpostavljam...

Predpostavljas ti dobro jer postoji nacin uz pomoc specijaolnog softvera se moze dekomprimirati taj sample materijal. Sam instrument to radi "in real time" prilikom "citanja" (sviranja) samplova. Proizvodjaci se zaklinju da pri tom nema gubitka u kvalitetu a ja... ja im samo djelimicno vjerujem. Slican proces se obavlja i kod softverskih samplera, recimo kod Kontakta, gdje to ima i svrhe i smisla, radi ogromnih sampling contenta, cak i od po nekoliko desetina GBa. Ovo komprimiranje kod Kontaktovih contenta je zaista bez gubitka u kvalitetu, a veoma je svrsishodno i efikasno jer skoro da prepolovi kolicinu materijala, te tako uveliko stedi HD resurse.

sale_band 05.08.2013 13:39

Sta ima da se kompresuje kad dobrog materijala ima taman za oko 100 mb haha

Boban010 05.08.2013 17:20

"Mnooogooo je kume!"
"Ajde u po dvajes marke da nije..."=))

rolandx 03.09.2013 20:40

Ima li neko volje i želje da mi izađe u susret i sidžijevu rumbu kompletira da po varijacijama i prelazima vuče jedan drums kao i sve ostalo. Da vuce po svim trakama isti instrument. Kako god da složim nevalja pa nevalja... ili gubim na trecoj i cetvrtoj varijaciji kvalitet ili gubim na prve dve ili na samoj pratnji i tako dalje. Nemam više živaca ~X( Nemam mesta sve da prevučem u svoj set, pa čak i ako prevučem na koji način da mu memorišem koji drums koristi u varijaciji a koji u prelazima i sve ostale trake tako... Odlepiću majke mi.

al bundy 03.09.2013 21:36

Rolandx ako me sjecanje nevara to se radi u record...edit curent style i tuu mozes da radis sta hoces...

rolandx 03.09.2013 22:24

Jeste druže, ali nikako da nahvatam da u prelazima povuče bubanj koji bi trebao kao i u varijacijama. Možda će neko spomenuti konkretno jer takav sam kakav sam, prerano izgubim živce pa ne stignem do toga. Nedavno sam ceo set ( preko 250 ritmova ) zasebno svaki nivelisao za 15 % glasnije dok nisam skontao da na dvosistemskim kutijama gubi taj srednji ton pa i samu jačinu desne ruke. OK rešavam to balansom ali sam poludeo jer je svrha bila izjednačiti.... Smanjio sam u audio podešavanjima kompletnu pratnju naspram desne ruke ali moraću da zagrejem stolicu još nedelju dana po malo pa da podignem desnu ruku kako treba. I veruj mi da bi mi informacija koja govori koji deo u recordu - menu -konkretno fiksira poseban bubanj u prelazima kao i ostalo, te kada odradi prelaz - vrati sve u normalu.

Miki0 04.09.2013 08:26

Pritisni dva puta uzastopno brzo npr. varation kad si u stye record modu i style elementima i svirat ce ti fill neprestano. Dok svira ti zamijeni instrumente koje zelis. Ako zelis da na svim varijacijama, introima , fillovima sviraju isti instrumenti kao npr. na varijaciji 1 imas opciju u padajucem meniju copy sound element to all, tako nesto.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org