![]() |
Dell, ako sam ja dobro shvatio, ne cita ditektno PCM, nego se ucitava boja iz user-a, pa ako je sempl, vuku se i semplovi... Procedura kao kad se na PA semplerima ucitava semplovani DK ili semplovana boja iz seta... Ne verujem da moze da se "ceprka" direktno po PCM folderu, do sada nije tako bilo.
Sent from S3 |
E pa znao sam da Korg za tako malu cijenu ima "kvaku", uvijek je ima.
|
Pa dobro,ja generalno ne vidim problem... To je donekle kod Korga postala standardna procedura... A ima toliko mnogo setova za pa800/pa2x u kojima su maltene svi poznati-bitni semplovi,tako da se svaki moze izvuci na ovaj nacin,jedino se mora prvo ucitati taj neki set i napraviti "spisak potrebstina" :)
|
Upravo tako.Ide sve iz user mjesta.Mislim da za ovu cijenu nije nikakav problem.Kao sto Vex vec spomenu,ima toliko setova za pa800 da nije nikakav hendikep.
Postovano sa mobilnog uređaja |
A i nema logike da ceprkas po PCM jer korgov PCM fajl nije klasican sample file, nego vise je kako archive fajl. U njemu se nalaze skupljeni ksf od vise ucitanih kmp. Pojedinacni semplovi jednog KMP-a su razmesteni u vise PCM fajlova. Zato nema logike niti konvertovati PCM u KMP niti ucitavati PCM pojedinacno.
evo je u Thomann-u cena 990 evra plus postarina
http://www.thomann.de/at/korg_pro_pa_600.htm |
jel zvao neko sky da pita kad stiže prva tura?
|
Ja sam zvao Mitros i nemaju nikakvu informaciju,a posle sam okrenuo i SkyMusic i rekli mi da nazovem sutra jer je popis u toku... Covece, poludecu :DD
|
Pa Sky je uvoznik Korga za Srbiju, naravno da u Mitrosu nemaju informaciju ;-)
Sent from S3 |
Zvao sam ja sky,kazu sredinom meseca kada prodju praznici.
|
E super.. Da li neko mozda zna,ako vec ima klavijaturu,da li je podrzana opcija midi>style koje imaju novije klavijature?
|
Sadux, koja je to opcija konkretno, pojasni mi malo bolje pa cu da pogledam.
|
Mozda misli da odmah midi file konvertuje u style......mislim da to nema....nema ta opcija ni na jednom Korgu koliko ja znam.....
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 |
nesto si ti pobrkao @sadux koliko ja znam to ne postoji.To sto ti pricas,glupo je da dezinformises kolege pogotovo sto si nov na forumu.Jos par ovakvih postova i niko te na forumu nece smatrati za ozbiljnog.:mad:
|
Ima... Ta opcija postoji jos od pa1x, a sredjeno je komplet sve od pa800 OS 2.0... Zoricd, nije klasicna funkcija kao na rolandovim aranzerima, nego sluzi za export style-a iz klavijature u midi formatu radi import - a u neki DAW software, i obrnuto,napravi se style u Cubase-,ProTools-u na primer,i posle se importuje u klavijaturu... Mislim da je kolega pitao za te opcije... Nisam gledao manual po tom pitanju,ali trebalo bi da ima.
Sent from S3 |
To je nesto drugo Vex,ja koliko sam razumeo kolegu on misli da se konveruje automatski.
Taj Style converter za Roland mi nikada nije bio jasan kako funkcionise i digo sam ruke od tog posla.Ako znas kako to funkcionise na Rolandu bio bih ti zahvalan da nam das neko objasnjenje,naravno ne u ovoj temi. |
To je ok Vex za import/export midi file-a.....mislio sam na direktno sredjivanje midi file-a u samom aranzeru.
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 |
To sam i mislio Vex.. Bilo bi super kad bi imala.. Ja se izvinjavam ako nisam bio dovoljno jasan..
pozdrav |
Zar na i30 nije bila mogucnost kopiranja taktova iz midija u,style?
To je nesto slicno konvertiranju midi to stylle... Postovano sa mobilnog uređaja |
Citat:
http://www.korgpa.com/en/support/tut...y-markers.html @ sadux : http://www.korgpa.com/images/stories...0(English).pdf Pogledao sam manual mesto tebe, strana 64 i 66.... Kao sto sam i pretpostavio,opcija za koju si pitao naravno -postoji ;) @nesaband... offtopic- Koristio sam midi to style na Roland EM2000 dok sam njega svirao... Radi na istom principu kao sto se u EMC SW sece midi u style... Prosto je skroz... Biras koje ces taktove koje trake iz midi-a u koji deo ritma po principu copy selected-paste selected... i posle sta strci ,doteras u style editoru i dobijes ritam iz midi-a. ;) |
Evo ja negdje procita na" ebay" ,music shop iz Australije prodaje Korg pa600,i u navedenim mogucnostima se kaze da je ;kompatibilan sa svim Pa serijama ,a "IS" serija samo Style, pa me zanima ko vec ima ovaj model da li nesto moze vise reci o tome, i da li to znaci da moze da cita, a neko je to vec i pitao na ovoj stranici i setove od Pa 80?
|
Cita setove sa pa80 ko iz sale a za backup sa njegove flash kartice postoji program tako da moze komplet stanje bez problema!
Ja sam probao ubaciti set od pa 500 i od pa50 i uglavnom ocita sve. neke stvari trebaju malo da se dorade ali u principu sav materijal ocita bez problema... Jedino sto svaki set od drugog modela ne moze da se ucita sa globalom, nego mora ili ceo da ide na "load" ili po sistemu copy/paste.
|
@yamahapassion Kako si snimao Demo na unutrasnjem snimacu ili na vanjskom preko izlaza?
Zukae, demoe uglavnom snimam na vanjskom snimacu zoom h1 otkad sam ga kupio. i naravno preko stereo kabla. Da ti budem iskren, unustrasnji snimac nisam ni uspeo naci na pa600, kad stisnem ono record pokaze mi neke opcije za record style itd itd... bilo bi dobro da su ugradili u njega neki mp3 snimac da se ne cimamo ali jbg... nemoze sve.
|
@ yamahapassion : SHIFT + RECORD ;-)
Sent from S3 |
Vex
VEX dali postoji sansa da neotvaram novu temu da na pa 800 vokalist posaljem da izlazi na poseban kanal 1 ili 2, hvala unapred.
|
Naravno da moze... Global-Audio setup, i tamo izlaz mikrofona stoji po default-u na L+R, prebaci ga na Out 1+2 i snimi Global da se ne vraca na L+R kad iskljucis klavijaturu i to je to.
Sent from S3 |
Hvala druze nisam hteo i to da istrazijem , hvala na skracenim mukama.
|
Vex, hajde mi poblize objasni, evo sad sam pokusao ovu kombinaciju sto si mi rekao (shift+rec) i izadje mi nova stranica: style/pad record. u njoj imam ponudjene 4 opcije (record/edit currnet style, record new style, record/edit pad i record new pad) sta da radim sad? nema nigde nesto tipa record song ili tako nesto... ili je mozda menü na pa600 malo drugaciji? ako znas kako da resim to molim te napisi mi, i reci mi po tvom misljenju da li preko njegovog recordera snima u wav ili midi formatu to sto odsviram?
|
Do sada je bilo na svakom korg aranzeru koji ima mp3 board bila opcija da snimas to sto sviras u mp3 kombinacijom da drzis shift i dok drzis shift pritisnes record i izadje ti meni za mp3 snimanje... Nisam trenutno za kompom da pogledam pa600 manual, na svirci sam... Mozda su izbacili tu mogucnost iz pa600...
Sent from S3 |
nista od toga vex na pa600... evo pokusao sam ali nista... sad cu ja da pogledam u manualu kako su to resili iako me mrzi da citam nemacki hehe
|
Pa600 nema mp3 snimac naalost :(
E pa bas sad mnogo ocekujete za 1000e,u bre uvek nam nesto hvali hehehehe,klavijatura je izvaredna za tu kintu i uzivajte u istrumentu koj svirate.
|
U pravu si Nele, male su to pare da bi nabudzili bas toliko klavijaturu, i ja se nesto posebno nisam ni skenjao s obzirom da mi zoom h1 savrseno odradi posao... ali nije mi jasno da bas nikakav recorder nisu stavili u pa600, pa bar onaj sto snima pesmu u midi formatu... ili ce pre biti da ja nisam uspeo da ga nadjem =)) moram dobro da pregledam manual hehe
|
To ti je u sequencer modu da snimas midi kao i do sada na pa.
|
U midi formata mozes da snimas kao i do sada a za mp3 format breko izlaza na eksterni snimac :)
Koliko bi mi trebalo gigabajta da na svirci prikljucim laptop u mixer i snimam 6,7 sati? Koliko zauzme gb?
|
Zavisi od kvalitet sa koji snimas. Najbolje da presmetas sam, evo ti kalkulator, odaberi kvalitet. Ovo ti izracunava u nekompresovani format zapisa (Wave)
http://www.sounddevices.com/calculator/ Postovano sa mobilnog uređaja |
Za neki ok kvalitet snimka koliko minuta toliko mb :)
Trenutno vrijeme na Forumu 17:44 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org