YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   GW-8 je stigao (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6044)

Vule 14.03.2009 15:20

@ Makso68

Nemoj da pogresno shvatis moju sugestiju,hvala u svakom slucaju za tvoj trud ali bi bilo ok da ipak neke stvari svi proverimo pre nego sto odradimo upload (ja sam pregledavao tvoje ritmove i napisao da su za G800)...vidi ovako,Na primer GW7 i G800 imaju istu koncepciju ritma i isti format,sto nije slucaj sa GW8 koji je koncipiran kao G70 ili E80...klavijatura ce procitati svaki Rolandov ritam ali nece sam ritam u velikoj vecini slucajeva biti dobro rasporedjen po particijama,to je ono ORIG,VAR,BASIC,ADV ili kod ovih novijih MAIN 1 2 3 4...tako da bi recimo u slucaju ritma za GW8 on morao biti konvertovan kao za G70 samo zbog rasporeda samih delova ritma,to je to...;)

I jos nesto...iz licnog iskustva kada sam uzeo g70 i pokusao ritmove sa VA76 koji sam do tad koristio da ubacim u sint,vecina je radila,malo je bilo ispremestano tu i tamo ali su generalno radili (ne svi,konkretno 7/8 i 9/8 nisu hteli da rade),medjutim bilo je cestog blokiranja recimo kada pritisnem prelaz itd,tako da sam konkretno morao za G70 da vecinu ritmova radim od pocetka...to bi bio slucaj i sa GW8 i tim ritmovima sa starih sintova...oni ce se cuti i raditi ali pitanje je dokle i kako...

makso68 14.03.2009 15:22

Sad sam pogledao,administratori su sav moj upload za GW 8 postavili u download za G 800.Ja za G 800 nisam u životu ni sjedio,a kamo li šta radio.Jedini Roland koji sam imao prije ove klackalice je VA 7,koji je mrakača za ovo(malo prije sam već rekao šta je).

Vule 14.03.2009 15:27

@ Makso

Tvoji ritmovi su u formatu za Roland g800

makso68 14.03.2009 15:41

O.K.Trudio sam se,sad ste vi na potezu.Pozdrav!!!

Vule 14.03.2009 15:42

Ma ok...;)...tu smo da se pomognemo sta treba...:)

makso68 14.03.2009 15:48

U glavnom,ovi ritmovi,koje sam postavio,kod mene zvuče puno bolje od onih naših tzv.fabričkih ritmova,koji su postavljeni u world banku(ono je bruka).

milanceshow 15.03.2009 00:01

@makso68
Sa sigurnoscu tvrdim da mapiranje boja i setova nije kao kod aranzera E86/E96/G600/G800/G1000/EM2000/VA3/VA5/VA7/VA76/G70/E80-50-60........ima jos mnogo.........

Mapiranje na GW seriji je kao kod nekog workstatin-a.Tako da mapirnje boja i bubanj setova nije isto.........

Sve klavijature ce povuci GM bazu zvukova ,ali to nije to..........
Ritam za GW8 mora biti pravljen na GW8...........tako ce biti najbolje..........
Nemoze SW da odradi posao kako treba........nemojte biti sigurni u njega.......
Necete dobiti pravi zvuk................
Pozzzzzzzzz!!!!!!!!!

Boban010 15.03.2009 16:43

@milanceshow
STW radi poso kako treba samo makso68 ne zna kako.Ja sam ga razumeo da je on ubacio ovaj modifikovani rom od G70 u STW a da je onda u STW podesio konfiguraciju na Roland GW7(nema ni Ibre ni logike) i mislio da je samo dovoljno otvoriti ritam od G800 ili neki slican pa ga tako otvorenog snimiti.
STW provereno radi kako treba i svi instrumenti su na mestu ali na nacin koji sam vec opisao.Jedino kad budete ponovo otvarali snimljeni ritam naravno konfiguracija G70,onda STW nece procitati instrumente onako kako ih je snimio pa posao morate odraditi iz pocetka(ovo se odnosi na izbor instrumenata u okviru ritma),dok Roland GW8 cita odlicno tako usnimljen ritam.
Dakle problem je sto makso68 nije pravilno iskonvertovao(fakticki ih uopste nije konvertovao) ritmove od g800 ili gw7 svejedno posto obe klavijature imaju po 2 introa i 4 prelaza dok G70 i GW8 imaju po 4 introa i 6 prelaza i naravno skroz razlicite banke boja!

milanceshow 15.03.2009 17:12

To je Ok sto si reko........ali nemozes da budes siguran da ce prilikom konvertovanja povuci najbolji set bubnja.

Boban010 15.03.2009 17:25

Naravno da nece,tek posle konvertovanja dolazi crnacki posao,menjanje boja i pojacavanje i smanjivanje pojedinih udaraljki kao i menjanje njihove pozicije.Onda se tako usnimi ritam i ubacuje u GW8.E a kada ponovo otvorite tako usnimljen ritam pomocu STW on ce da zvuci totalno bezveze a umesto naziva instrumenata na svakom mestu ce da pise G70.Sto znaci ne mozete stici donekle,ritam usnimiti pa kasnije nastaviti posao vec mora do kraja.
Pokusavao sam i da izmenim onaj init.stl koji automatski otvara STW u konfiguraciji za G70 ne bi li program procitao definicije instrumenata onako kako su zapisane ali mrka kapa.Tu bi vec mogo da pomogne neko kao Vaxter i pri tom ne verujem da bi smo to mogli da izvedemo legalnim sredstvima.

Trenutno vrijeme na Forumu 05:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org