YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Ko su fajlasi?Sta je uopste to? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4608)

LAsER 26.11.2008 15:52

Citat:

Originalno postovano od marco (Post 60262)
Ma bre cim je pomenuo da radi na fajlove trebalo je da dobije ban. Ovo je sajt za MUZICARE !!!

Koliko je svirac muzicar toliko je i pjevac. Ali slazem se s vama da nije bio kulturan, zato je i zasluzio ban.

Ali to stoji da kad neko svira na midi-u ispadne vecini raje bolje nego kada se s ritmom radi. Ali nema tog midia koji moze da zamjeni sreden ritam.

marco 26.11.2008 16:00

Ako je pevac onda neka PEVA. Zato nam sve i ide naopacke. Autolimari "sviraju", konobari (mislim na M. Bulata koji je bio konobar) "pevaju", gatare i vracare "lece"...

Ali sve to i ne bi bilo tako strasno da znaju to da rade.

gibanica 26.11.2008 16:02

I Tito je bio bravar ..=))

marco 26.11.2008 16:05

Hahahahahahahahaha

vujanov 26.11.2008 16:23

Svi smo mi pomalo fajlasi, jer rad sa aranzerom je u velikom postotku plej bek...to se mora priznati...ali i tu treba imati uvo, tehniku i tehnicku kulturu, desnu ruku, srediti aranzer...pa sama nasa zelja da nam performance budu sredjene i potpune je takodje korak ka fajlasima... a direktno Fajlas je svaki onaj koji je na mojoj PA 800 odmah ugledao seqvesere i saopstio mi vazno da se sa tim pustaju fajlovi...

Milivoj 26.11.2008 16:55

Ajd fajlasi pa da priznaju da su fajlasi nego se oni predstavljaju kao extra muzicari!!! Sto je u svemu tome najgore!

LAsER 26.11.2008 17:06

Za to da je Bravar i Pjevac ujedno to i nije cudo na nasim prostoru :) ...
Ebiga ako stvarno neko nema mocan glas i dobrog klavijaturistu pored sebe nece moci ni mnogo izvuci da bi imao dobar zivot.

Ali i dzabe to pisem, znate i vi sami kako se kod nas placa (pricam za BiH) smatram da je slicna situacija na prostorima EX-YU.

Alix 26.11.2008 17:09

#Sta bre bulaznite!Serete ovde na sva usta!!!To jest vredjate ljude koji rade sa fajlovima!
A ja treba da pripazim na svoj jezik!Zasto?#

Zato što si obično tele,koje je kasiro vječni BAN...
Bez veze si to uradio,a skidam kapu našem šerifu,mora da smo nešto u rodu čim se obojica ježimo na rječ Midi File...;)

muharika 26.11.2008 17:12

Pozdrav

Evo citam postove mnogih kolega, pa me buni znacenje izraza "muzicar".
Ko mi moze objasniti od Vas koji bolje znate?

1-da li se ja kao pjevac mogu zvati muzicar, ako imam uzivo pratnju iza ledja?
2-da li smijem zvati muzicar ako pjevam uz fajl?

3-ko je zapravo covjek muzicar, koju ulogu mora igrati da bi smio nositi tu titulu, osim sto svira, pjeva, nosi zvucnike i stalke?

vladimir68 26.11.2008 17:24

Pa naravno da zavisi s kojeg se ugla gleda.Naravno da je živa ritam sekcija-Živa,a aranžer kad pustiš zamenjuje najmanje troje ljudi,ali ti bre moraš znati akorde ,harmoniju,leva ruka,desnom odsvirati stvar ,biti u koraku s tehnikom,programiranjem klavijature....To bi ja uopšteno rekao da pratimo tehnologiju jer je većina nas svirala još dok su bile orgulje,prvi syntići,harmonike,.......dok nisu izašli aranžeri,a oni sada osim pritiskanja PLAY-STOP drugo i uglavnom ne umeju.Jedino što to neki rade kao pravi DJ a neki stanu iza syntića i izigravaju muzičare.Oni na mašinama gledaju dali ima dvostruki sequencer,i uopšte se nebave mogućnostima mašine,ritmovima,bojama,semplovima........Nedo` bog da mu neko zatraži pesmu za koju nema fajl.......:-SSda nešto odsvira tj. improvizuje na licu mesta.....:-??
Ljutili se ˝kolege˝ fajlaši ili ne ali Sviranje pesme(sa aranžerom,u bendu ili kako god već) i puštanje pesme(na čemu god i kako god i u kom formatu je puštali) su dva:)>- različita pojma.

Trenutno vrijeme na Forumu 08:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org